TIP EĞİTİMİNİN ASIL AMACI “İYİ HEKİM” YETİŞTİRMEKTİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kadın doktor 1

Uz. Dr. Berna Soyer Küçük’ ün “Hemşire değil, hekim!” başlıklı yazıya gönderdiği ve Medimagazin’ de yayınlanan cevabı:

İntern arkadaşın yazısı eğer ki iyi ve at gözlükleri çıkarılmış bir şekilde okunursa demek istediğini herkes daha iyi kavrayacaktır (eleştiride bulunan meslektaşlarıma)

Hemşire ve personel işleri küçümsenmemiş ,bu işlerin sürekli tekrarının bir tıp öğrencisinin doktorluk eğitimine çok katkı sağlamadığı vurgulanmıştır.
Bu biraz şuna benziyor, misal fakültedeki hocaların milyonda birr görülen sendromları sınavda sorup, acil müdahale gerektiren boğulma,yanma vb akut hadiseleri öğretmemesi gibi.

Tıp eğitiminde esas olan hekim yetiştirmektir. Başka meslek gruplarının(hastane içindeki hekim dışı çalışanlar) vazifeleri sürekli öğrenciye dayatılarak iyi bir hekim yetiştiremezsiniz.

Ne yazık ki bugün tıp öğrencileri özellikle son senesinde kalifiye eleman gibi tabirimi maruz görün her türlü angaryanın işçisi haline getirilmiş ve bu düzene kadar da herkes çoğunlukla sessiz kalmıştır.
Nedim arkadaşım görev ve sorumluluklarını çok iyi bilen bir doktor olacağına kuşkum yok, bu serzenişinde de sonuna kadar haklıdır.

Yukardaki açıklamayı birkaç hemşire kişisel görüşü olarak ifade etmiş olsa okur geçerdim ama dernek bünyesinde talihsiz bir açıklama yapıldığı kuşkusuzdur.

Siz de yorumunuzu paylaşın: