TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ’ Nİ ALKIŞLIYORUM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
e-kongre

Türk Kardiyoloji Derneği’ ni (TKD) her zaman tenkit edecek değilim; bu sefer de onları takdir ettiğimi bildirmek için bu yazıyı kaleme alıyorum.

Medyada yer alan haberlere göre TKD, Mart 2012′ de ilk “e-kongre”sini yapacakmış. Senelerdir “bayi toplantıları” yerine tavsiye ettiğim e-kongrelerin gerçekleşmeye başladığını görmek beni gerçekten çok mutlu etti. İnşallah, diğer derneklerin de e-kongrelerine methiyeler yazmak kısa zamanda nasip olur bana.

e-kongrelerin pek çok avantajı var:

BİR: Kongreyi izlemek için işi gücü bırakıp uzaklara gitmeye gerek yok; zaman kaybınız olmuyor.

İKİ: Ulaşım, konaklama ve kongre kayıt ücreti yok; paradan tasarruf ediyorsunuz.

ÜÇ: Kongreye götürsünler diye hiçbir ilaç firmasına yalvarmanız, yaranma girişimlerinde bulunmanız gerekmiyor; onuruz zedelenmiyor.

DÖRT: Kongredeki bilgilere belli bir zaman diliminde değil, istediğiniz her an, mesela gece yarısı uykunuz kaçtığında bile ulaşabiliyorsunuz.

BEŞ: Bir kongrede aynı anda yapılan toplantıların hepsine birden katılmanız mümkün değil ama e-kongredeki tüm bilgiler istediğiniz zaman elinizin altında.

ALTI: Kongredeki bir oturumun tekrarı yok ama e-kongrede her oturumu tekrar tekrar dinlemeniz mümkün.

TKD Başkanı Prof.Dr. Oktay Ergene “Hekimlerimiz yoğun çalışma tempoları nedeniyle kongrelere katılmakta sıkıntı yaşabiliyorlar. Günümüz teknolojilerinin bize sağladığı imkanlardan yararlanarak hekimlerimize esnek bir platformda ulaşmayı hedefledik ve ekardiyoloji.com projesini bu hedef doğrultusunda hayata geçiriyoruz.

Üç boyutlu gerçek bir kongre merkezinde hem bilimsel programda sempozyumlar olacak, hem de farklı uzmanların canlı olarak yapacakları katılıma açık tartışma programları ve canlı vaka yayınları yer alacak.

Mart 2012’den itibaren www.ekardiyoloji.com’u ziyaret eden tüm hekimler kısa sürede ilgilendikleri konuda sunumların ilgili bölümlerine ulaşma, o konudaki farklı görüşlere canlı olarak tanıklık etme, örnek vakaları canlı olarak izleme olanağına sahip olacaklar. Ayrıca kendi görüşlerini de bu platformda meslektaşlarıyla paylaşabilecekler” demiş.

Eleştiremeden duramam tabii ki

TKD’ ne bir kere daha tebrik ve teşekkürlerimi sunduktan sonra sırada tenkit etmek istediğim bir husus var. 

Haberde geçen bu e-kongrenin Boehringer Ingelheim firmasının “koşulsuz desteği” ile gerçekleştirileceği bilgisi, şu “mutlu günümde” beni çok rahatsız etti ama ilaç firmalarının gerçek yüzünü göstermesi bakımından da iyi oldu.

Bu cümleden herkesin anlaması gereken şudur: Demek ki ilaç firmalarının desteklerinin koşullu ve koşulsuz olan türleri varmış.

Firmalar, destekte bulundukları zaman ne gibi koşullar (açık ve gizli) ileri sürdüklerini açıklasalar da öğrensek ne iyi olacak.

HABER KAYNAĞI: http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-turk-kardiyoloji-derneginin-ilk-e-kongresi-ekardiyolojicom-1-11-40140.html

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Canan Karatay dedi ki:

    Medimagazin senelerce önce benden köşe yazısı istemişti ve yazmıştım. 1-2 tanesi basılmıştı. (İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörlüğüm sırasındaydı)
    Başlıklar: 1. Yumurtanın faydaları, 2. Kırmızı et zararlı mı?, 3. Tercüme Diyetler neden faydalı değil gibi…Bu alanlarda ama başlıklar tam olmayabilir. Arşivler de bulmak mümkün tabii. Bu yazılar köşe yazısı olarak basılmıştı. Son olarak da KOLESTEROL FAYDALIDIR konusunda, bir köşe yazısı göndermiştim.

    Hemen Editör İbrahim Beyden bir telefon aldım:’Hocam siz biraz da Tıp eğitimi’ konusunda yazsanız’ diye!!!
    Kolesterol yazım basılmadı tabii.. Hiç bir yazı da göndermedim doğal olarak. Şimdi soruyorum: Hangi firmalar bu magazinin çıkmasını sağalamaktadır? Sıkı kontrol altında olduğu aşikar değil mi?

    Kardioloji Derneğinin sitesinde neden hala Margarin ilanı sağlıklıdır diye yer almaktadır?

    Komşumuz Fatma teyze bile senelerden beri margarinlerin kalp krizi yaptığını bilmekte ve söylemektedir!

  2. mustafa çakı dedi ki:

    butün kongreler e kongre şeklinde olsa çok güzel olur.

Siz de yorumunuzu paylaşın: