AYAK DETOKSU AYAK OYUNUDUR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
AYAK DETOKSU

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Sayın Hocam,

Detoks konusunda,  vücudun toksinleri atma sisteminin bulunduğunu ayrıca detoks yapmaya gerek olmadığını söylediğiniz bir yazıya rastladım internette, ayak detoksu konusunda da aynı fikirde misiniz ?

Ben 1 seans ayak detoksu  yaptırdım yeşil- siyah bır tabaka ile kaplandı su, devam edecektim ama  sizin detoks hakkındaki görüşünüz nedeniyle bıraktım  ancak suya çıkan o toksinlerde çok ilginçti, ikilemde kaldım devam etmek istiyorum ama size de çok güveniyorum lütfen cevaplarmısınız?

Detoksla birlikte  diyet vb bir uygulama yapmayacağım hatta zayıflamak istemiyorum sadece toksın atmak amaçlıdır. Uzun süren migren ağrılarım var onun için biraz da.  Şimdiden teşekkür ederim.

feet detox ile ilgili görsel sonucu

CEVABIM
Ayak detoksu ayak oyunudur.

***
EK 1 (11.7.2023): Sabahları güne bir bardak sıcak su ve limon sirkesiyle başlayan milyonlarca kişi, bunu karaciğer için “iyi” olduğu ve sindirim sistemini güçlendirdiği inancıyla yapıyor. Birçoğu da gün boyunca limon ve diğer meyve dilimleri ile tatlandırılmış sularını yudumlamaya devam ediyor.

Ancak uzmanlara göre, bu davranışlar oldukça yanlış. Diş hekimi ve İngiliz Diş Hekimleri Birliği’nin sözcüsü Hannah Woolnough, sıcak su ve limonun birden fazla sağlık sorunu için “her derde deva” olduğu anlayışıyla yanlış bir şekilde tüketildiğini söylüyor: “Ama bu kadar endişe verici olan, bu alışkanlığın dişlerinize verebileceği zarardır ki bu çoğu durumda kalıcıdır ve geri alınamaz.”

Parmar Dental’i işleten diş hekimi Nilesh Parmar da aynı fikirde: “Su ve limon içen pek çok hasta tanıyorum ve keşke içmeseler. Sağlıklı bir seçeneği seçtiklerine dair yanlış bir inanışla bunu yapıyorlar çünkü duydukları bu.” diyor.

Diş hekimleri ayrıca sıcak su ve limon (veya meyve bazlı içecekleri yudumlamak) tüketme modasının şu anda gördükleri diş çürümelerindeki artışı tetiklediğinden şüpheleniyor.

“Bir bardak sıcak su ve limon bunu başaramaz”

Leicester Royal Infirmary’de karaciğer cerrahı olan Profesör David Lloyd da, dişlere zarar vermesinin yanı sıra sıcak su ve limon içmenin iddia edildiği gibi karaciğeri “temizleyeceği” veya “detoks” yapacağı fikrini destekleyecek hiçbir şey olmadığını söylüyor.

Lloyd, “Karaciğerinize detoks yapmak veya daha doğrusu karaciğerdeki hasarı iyileştirmek için, karaciğeri çok çalıştıran ve alkol veya uyuşturucu kullanmak gibi sorunlara neden olan şeyleri yapmayı bırakmalısınız.”

“Bu, günde yaklaşık iki litre su içmekle desteklenirse karaciğeri sağlıklı tutar. Bir bardak sıcak su ve limon bunu başaramaz. Dahası, karaciğerin işi detoks yapmaktır, karaciğerin kendisinin detoks yapması diye bir şey yoktur.” dedi.

Royal Free London NHS Foundation Trust’ta danışman gastroenterolog olan Dr. Steven Mann da, sindirime yardımcı olacak sıcak su ve limon kullanımını destekleyen kanıtların eşit derecede yetersiz olduğunu söylüyor.

“Ekstra mide salgıları için hiçbir kanıt yok” diyen Mann limonların diğer bitki bazlı gıdalara göre belirli bir faydası olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: https://medimagazin.com.tr/guncel/detoks-etkisi-yok-sicak-su-ve-limon-miti-curutuldu-106331

***

Yazı için 14 yorum yapılmış:

  1. Mert OZ dedi ki:

    Nobel ödülü almış bir buluşu bu denli kıskanıp, yok saymanız hakikaten komik. Ee tabii, cahil milletin çoğunlukta olduğu bir ülkede sizin gibileri taparcasına takip edip inananlar da çok olacaktır.

  2. Ahmet dedi ki:

    Ayak Detoksu konusunu inceliyorum, cihazı alıp ailecek kullanmayı düşünüyor idim. Bu arada 30 yaşında bir Elektrik Mühendisiyim. Youtubede Foot Detox Scam yazıp aratırsanız, ayak detoksunun saçmalık olduğunu kanıtlı olarak ispatladılar. Demirin oksitlenip paslı rengini ve kokusunu suya verip köpürtmesi ayak olmaksızın da devam ediyor. Milletin paralarını çalmak için türlü türlü hileler türetmişler, inanın araştırmadan önce bende sağda solda faydalı olduğunu düşünüyordum. Ey milletim dikkatli olun, şeref yoksunu insanlara güvenmek ne kötü bir durum.. Yüce Allah(cc) bize arınmanın, hem bedenen hemde manen arınmanın oruç ile az yemek ve helal yemek ile mümkün olduğunu Resulü Hz. Muhammed(sas) ile iletmiştir. Takdiri Hüda hepimize afiyet dolu yarınalar nasip etsin inşâAllah. Kamuoyuna duyurulur, suyun rengini değiştiren olay insanlardan çıkanlar değil, demirin oksitlenme tepkimedir.

    https://www.youtube.com/watch?v=jkBeYXeZbFw

  3. selen19 dedi ki:

    Mrb ayak detoksu yaptıran hatta evime de aldım ve aldatmaca diye baktıgınız bu işlemi bizzat denedim ayaklarınızı sokmadan o su pisleniyor diye karalama yaptıgınız şeyi bizzat denedim öyle bir durum söz konusu olmadı lütfen insanları alternatif diye sırf bu yüzden karalama yapmayın Sayın dr bey..Kesinliklealınkullanın

  4. cengiz dedi ki:

    yazıklar olsunki,dilindendüşürmediğin rabbim seni bildiği gibi yapsın.senin söylediğin herşey yalan.makina kendi çalışmıyor.utanman arlanman yokmu. yalan söylüyorsun.2003 yılında ion claanse adı ile sağlık ta nobel ödülü almış bir ürün bu.ama ilaç firmaları ile anlaşması yok siz hangi ilaç firmasının korumasındasınız

  5. Hamdullah dedi ki:

    Benim bacaklarımda lenf sistemi düzgün çalışmıyor çok ağrı çekiyordum son 4 yıldır detoks cihazı aldım ve evde kullanmaya başladım kullandığımdan beri %70 ağrım azaldı yalan diyenlere kesinlikle inanmayın.

  6. Mustafa karabenli dedi ki:

    AYAK DETOKSU BENDE YAPTIRIYORUM.ÇOK MEMNUNUM.GENETIK OLARAK BENDE TRIGLISERID ÇOK YÜKSEKTİ5 YILDIR KOLESTROL VE YAĞ DÜŞURUCU ILAC KULLANIYORDUM.EN FAZLA 359 A DÜSUREBILLIYORDUK.SUREKLI KENDIMI YORGUN VE BITKIN HISSEDIYORDUM.DETOKS YAPTIRALI HAYATIM DEGISTI.KENDIMI ZINDE VE DINAMIK HISSEDIYORUM.TRIGLISERID 150 LERE DUSTU.HERKESE TAVSIYE EDERIM.SIGARAYI BILE CIHAZ SAYESINDE BIRAKTIM.

  7. Bülent aktan dedi ki:

    İnanmayın cihazın ve içindeki mıknatısın hilesi yazık milletin alınteriyle kazandığı parayı çalma hilesi YÖK toksinlerden arınma Yok bilme safra kesesi yalanı inanmayın kardeşim yazık

  8. Serap dedi ki:

    Detoks cihazına inanmayanlar kendileri doğal yolla denesinler test etsinler, kaya tuzu , limon ve az miktarda zeytin yağı suya katın ve ayağınızı bekletin sonucu görün .

  9. Aygül dedi ki:

    Re life adlı Detoks bandını üç kez uyguladım.Ilk günün sabahında rahatlama hissettim.Ikinci gün daha çok ama üçüncü uygulamada çok olumsuz etkilendim.Ertesi gün limon,tuz ve zeytinyağı detoksu yaptım.Sonuç hayal kırıklığı. Suyun rengi hemen hemen hiç değişmedi.Tam bir saat o sıcak karışımda beklettim.Anlayana…

  10. Selene dedi ki:

    Siz ve Osman Müftüoğlu gibi bilime karşı gelen dr luk mesleğini ticari ranta çevirip şuanda anerika ve israilin ülkelerinde insanlara kanserden korunma olarakta yönlendirdikleri ödül almış gerçekten faydasını görmüş biri olarak nasıl insanları uyduruk bir olaymış gibi bilimsel bir durumu yok sayabiliyorsunuz akıllar almıyor.

  11. mehmetk dedi ki:

    https://m.youtube.com/watch?v=zH0QpaDNwS8

    Nobel ödüllü imişte, cahil milletmişte, miş miş…

  12. Funda dedi ki:

    Spor ve saglıklı beslenerek bol bol su tüketip yüksek antioksidan içeren besinleri tercih ederek sağlıklı yaşamayı sağlayabileceğinizi aynı zamanda ayaklarınızı dinlendirmek için kaya tuzu ve sirke ilave ettiğiniz su içinde bir süre bekleyebilirsiniz

  13. yaşar dedi ki:

    arkadaşlar baktığımda teknik olmıyan insanlar konuşuyor ama bayan arkadaşların boşa verecek parası çok siz bildiğiniz yoldan devam edin sizlerin söylediği rahatlama para harcama piskolojisi rahatlaması biz bu çihazın yalan olduğunu biliyoruz ve sanayide 1000 lerce kw tını kullanıyoruz metallerdeki pası çözmek için nobel ödülü almış sadece gülerim buna

  14. murat dedi ki:

    su arıtma cihazı satmak için gelen bir bayan iki elektrotlu makineyi çeşme suyuna koydu su aynı ayak detoksundaki gibi oksitlendi. arıtma cihazından geçmiş suyu ise oksitlenme olmadı. demir pası çözmek için bu yöntem kullanılıyor. kullandığınız su önemli. benimde evimde cihaz var ve kullanıyorum. her zaman karşı görüşler olacaktır. ağır metal, toksinlerden ve hücrelerde fazla birikmiş atıkların düzenlemesin de başarılı.

Siz de yorumunuzu paylaşın: