UHT SÜT=UYGUNSUZ HARARETLE TALAN EDİLMİŞ SÜT

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

A Haber’ de yayınlanan ve Hüseyin Özcan tarafından sunulan “Hayat Rehberi” isimli programda İsveç’ te günde 3 bardak süt içen kadınlarda ölüm ve kemik kanseri riskinin artmış olduğunu gösteren araştırma hakkındaki görüşlerimi anlattım.

Seyretmek için: http://www.ahaber.com.tr/webtv/videoizle/ne-kadar-sut-tuketmeliyiz

***

EK 1 (28.2.2024): UHT işlemi, protein yapısının bozulması ve kümelenmesine, amino asitlerinin kimyasal modifikasyonlarına sebep olur. UHT’nin sebep olduğu bu protein değişiklikleri sindirilmeyi ve bu proteinlerin genel biyolojik etkisini değiştirebilir, mesela alerjilere yol açabilir.

Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8468757/

Makale: Influence of Ultra-Heat Treatment on Properties of Milk Proteins

***

EK 2 (28.2.2024): Test edilen tüm süt işleme biçimlerinin “farelerde mekansal öğrenme ve hafızayı bozan protein oksidasyon ürünlerinin oluşumuna” sebep olduğu tespit edildi. Buna kaynatma, mikrodalga ısıtma, püskürterek kurutma ve dondurarak kurutma dahildir ve ultra pastörizasyon, sütü kaynatmaktan çok daha yüksek ısıya maruz bırakır (212 F’ye kıyasla 284 F).

Kaynak: https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2019/ra/c9ra03223a

Makale: Processing milk causes the formation of protein oxidation products which impair spatial learning and memory in rats

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: