DOKTOR VEKİLDEN DOMUZ GRİBİYLE İLGİLİ ŞOK İDDİA

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, domuz gribinden 42 kişinin öldüğünün açıklandığını belirtirken, “Belki de verilerin bazıları sağlıklı olmadığı için bu verinin üstünde olduğunda da kaygım var” dedi.

Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında domuz gribine değindi.

Bir eylem planı olmadığı eleştirisini getiren Kaplan, “Ama aşılama ile ilgili soru önergesine verdiği yanıtta Sayın Bakan’ın 6 milyon doz civarında bir grip aşısının alındığını, 3 milyon dozunun kullanıldığını ve 3 milyon doz civarında da her olasılığa karşı bir salgın açısından bekletilmesi gerektiğini söyledi. Halbuki grip aşısının bekletilmesinin mantığı yok. Mart ayındayız. 3 milyon doz aşıyı Mart’ın sonuna kadar niye bekletiyorsunuz? 3 milyon doz aşı ne olacak? Diyelim ki önümüzdeki aya kadar yeterli oranda kullanmadınız 3 milyon doz aşı nereye gidecek, çöpe gidecek. 3 milyon doz aşı bir ay sonra çöpe atılacak” dedi.

Domuz gribinden 42 kişinin öldüğünün açıklandığını ifade eden Kaplan, “Belki de verilerin bazıları sağlıklı olmadığı için bu verinin üstünde olduğunda da kaygım var. Hekimim ben. Bir vakanın domuz gribi tanısı koyabilmeniz için boğazından süprüntü almanız lazım” değerlendirmesini yaptı. (ANKA)

Yorum: Sağlık Bakanlığı’ mızın bundan sonraki senelerde “Grip Bilim Kurulu’ nun üye sayısı kadar” aşı ithal etmesi yeterlidir çünkü grip aşılarına onlardan başka güvenen kalmadı.

Gel gelelim, onların da kaçı yaptırır, Allah bilir!

Kaynak: http://www.mynet.com/haber/guncel/doktor-vekilden-domuz-gribiyle-ilgili-sok-iddia-1766449-1

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Refik dedi ki:

    Daha da ileri gitti bilim kurulu pardon filim kuruluydu o

Siz de yorumunuzu paylaşın: