10 PİLOTTAN BİRİ DEPRESYONDA

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

10 pilottan birinin depresyonda olduğu ve bazılarının da intihar düşüncesi taşıdıkları bildirildi.

Araştırma, geçen sene Germanwings isimli şirketin depresyon tedavisi gören pilotunun uçağı Fransız Alplerine düşürmesi ve 150 yolcunun ölümüne yol açması sonrasında planlandı.

Environmental Health’ de yayınlanan araştırma USA; Kanada ve Avustralya’ dan 1800’ den fazla pilot üzerinde online olarak gerçekleştirildi.

Analizlerde pilotların yüzde 12.6’ sında depresyon kriterleri olduğu ve yüzde 4’ünün de son 2 ay içinde intihar düşüncesi taşıdıkları tespit edildi.

Araştırma, ilgi kaybı, yetersizlik hissi, konsantrasyon güçlüğü ve ölümü düşünme gibi duyguların erkek pilotlarda daha sık olduğunu ortaya koyuyor.

Araştırmacılar, depresif şikâyetleri olan pilotların kariyerlerini olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle tıbbi yardım almaktan çekinmelerinin önemine dikkat çekiyorlar.

Gelelim neticeye

Pilotlar da Allah’ ın kulu, yolcuların da en az onda biri depresyon ilacı kullandığına göre onların da bu oranda depresif olmaları gayet normal.

Hadi, kemerleri bağlayın, duanızı edin: Havada da pilotunuzun beyninde de türbülans olmasın.

İyi uçuşlar.

Kaynak:

https://ehjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12940-016-0200-6

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. uz dr seyfullah Kılıç dedi ki:

    D vitaminlerine baktırsınlar. Kesin düşüktür.
    Ne dersin Ahmet hocam. Ha bide K2 bakılcak. düşükse … Hap yok. YASAK… balık yeyin kabin camını açın güneşlenin. Oh mis.

  2. Asistan doktor dedi ki:

    Hastalıkları sadece vitamin eksikliklerine bağlamak ancak bu işten bir şekilde çıkarı olanların işidir. Keşke öyle olsa. Doktor bey uçmuş her zamanki gibi. Galiba güneşi fazla kaçırmış.

Siz de yorumunuzu paylaşın: