KALP DAMAR HASTALIKLARI KOLESTEROL HAPLARIYLA DEĞİL ADAM GİBİ BESLENMEYLE ÖNLENEBİLİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bill ve Melinda Gates Vakfı tarafından desteklenen bir araştırmada USA’ da her sene kalp-damar hastalığına bağlı 600 ölümden önemli bir kısmının sağlıklı beslenme ile önlenebileceği ortaya çıktı.

Amerikan Kalp Derneği’ nin Portland’ daki 2017 Bilimsel Toplantısında sunulan araştırmaya göre 2015’ de 222 bini erkek ve 193 bini kadınlarda olmak üzere 400 binden fazla kalp-damar hastalığı ölümü sağlıksız diyet yüzünden gerçekleşti.

Araştırma yeteri kadar kabuklu kuru yemiş, sebze, tam tahıl ve meyve yememe ve aşırı tuz tüketiminin en önemli sebepler olduğunu gösteriyor.

Erkeklerde ölüm sayısının daha yüksek olması, tuz tüketiminin erkeklerde daha fazla olmasıyla açıklanıyor.

İşlenmiş yiyeceklerin az tüketilmesi ve bitki bazlı yiyeceklerin tercih edilmesinin tuz tüketimini azalttığı vurgulanıyor.

Deniz ürünlerinde bulunan omega 3 yağ asitleri, fazla trans yağ, işlenmiş et ve şekerli meşrubatın da rolü olduğu bildiriliyor.

Visual Guide To Heart Attacks

Bu sonuçlar, USA’ daki kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümlerin yarısından fazlasının sağlıklı bir diyetle önlenebileceğini gösteriyor.

Araştırmaya göre kabuklu yemiş ve tohumların az yenmesi ölüm riskini yüzde 11.6, sebzelerin az yenmesi yüzde 11.5, tam tahılların az yenmesi yüzde 10.4 ve aşırı tuz yenmesi ise yüzde 9 artırıyor.

Gelelim neticeye

Kalp hastalıklarının ve bunlara bağlı ölümlerin kolesterol hapı yutarak değil sağlıklı bir hayat tarzı ve adam gibi beslenerek önlenebileceğini geç de olsa anlayan Amerika’ lıları tebrik ediyorum.

Kaynak:

http://newsroom.heart.org/news/unhealthy-diets-linked-to-more-than-400-000-cardiovascular-deaths?preview=ef83

Siz de yorumunuzu paylaşın: