KALP HASTALIKLARININ SEBEBİ KAN YAĞLARI DEĞİL İNSÜLİN DİRENCİDİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Modern tıbba göre, kalp-damar hastalıklarının ve bunlara bağlı ölümlerin bir numaralı sebebi kan yağlarıdır, yüksek kolesteroldür.

Kalp krizi ve felçlerin ve ölümlerin azaltılmasının tek yolu olarak da kan yağlarının ve kolesterolün düşürülmesi gerektiğine inanılır.

Oysa yeni bir araştırma kalp hastalıklarına kötü kolesterolün sebep olmadığını dünyaya bir kere daha ilan ediyor (1).

insulin resistance ile ilgili görsel sonucu

Japonya’ da kalp-damar hastalıkları prevalansı risk faktörleri ve kan yağları değerleri birbirine çok benzer olmasına rağmen USA’ dakinin sadece altıda biri kadar.

Aradaki bu muazzam farkın sebebini araştıran uzmanların vardıkları sonuç ise hiç de şaşırtıcı değil.

Araştırma, benim de sık sık tekrarladığım gibi kalp-damar hastalıklarının bir numaralı sebebinin insülin seviyeleri ve insülin direnci olduğunu gösteriyor (2, 3, 4).

Gelelim neticeye

Kolesterol teorisinin yalan ve yanlışlarla dolu olduğunu, esas suçlunun insülin ve insülin direnci olduğunu bıkmadan usanmadan anlatmaya çalışıyorum.

Kaynaklar:

1.https://www.ahajournals.org/doi/abs/10.1161/circ.134.suppl_1.17437

2.http://ahmetrasimkucukusta.com/2018/06/18/hakkimda/kalp-krizleri-icin-bir-numarali-risk-faktoru-insulin-direncidir/

3.http://ahmetrasimkucukusta.com/2019/06/09/yazilar/tip-yazilari/kolesterol/kotu-kolesterol-kalp-damar-hastaliklarina-sebep-olmaz/

4.http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/07/15/yazilar/tip-yazilari/kolesterol/kalp-krizi-ve-felclerin-sebebi-insulin-direncidir/

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Canan Hoca ve sizin sayenizde millet uyandı gerçekleri gördü. Sağlıklı hayvansal yağların yumurtanın tereyağının yağlı yoğurdun yağlı peynirin hasta etmeyeceğini asıl suçlunun şeker karbonhidrat nişasta suni tatlandırıcılar olduğunu öğrendik. Aslında bunu beslenme uzmanları da öğrendi ama nasıl çark edeceklerini bilmediklerinden suskun kalıyorlar. Yakında bunlardan da şeker daha zararlıdır sözünü duyarsak şaşırmayacağım ama önce bir özür dilemeleri gerekir. Öyle, özür dilemeden utanmadan şekeri suçlamak yakışık almayacaktır.

  2. MUSTAFA dedi ki:

    Aralıklı oruç ile insulin direnci kırılıyor, vücut kendini onarmaya, bağışıklık sistemi guclenmeye, açlık krizleri azalmaya, daha zinde olmaya başlıyor insan. Lütfen bu konularda daha fazla paylaşım yapın, insanlar bilinclensin, sürekli bir şeyler tüketen, yorgun, halsiz insanlar olmalarının önüne geçelim. İlaç kullanmayı bırakalım. Tesekkurler

  3. Mert İçelli .. dedi ki:

    Baska hastalari bilmem ama kolestrolum yuksek diye bir sene boyunca kollestrol ilaci recete edildi…kendimde bu ilaclari kullandigimda bazi yan etkiler gördüm…ve kollestol ilaclarini arastirdim…makaleler okudum…ilaci biraktim…yeme aliskanliklarimi degistirdim…spora basladim…kolestrolum normal seviyeye düstü…

Siz de yorumunuzu paylaşın: