EĞER BÜTÜN OKLAR SİZE GELİYORSA, BİLESİNİZ Kİ SİZ HAKLISINIZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bilim adamlarımız Canan Karatay’a karşı çıktıklarının yüzde biri kadarını trans yağlara, mısır şurubuna, işlenmiş gıdalara, GDO’ ya, kimyasal zehirlere karşı çıksalardı bu memleketin sağlık problemi kalmazdı!

***

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

1974 yılında İngiltere Liverpool Regional Cardiac Center’ de 2 sene Koroner Yoğun Bakım’ da eğitim aldıktan sonra yurda döndüm. Ülkemizde modern anlamda, o zamanki adı ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesine bağlı olan Haseki Tedavi Kliniğinde Koroner Yoğun Bakımı kurdum. Neye şaşırmıştım biliyor musunuz?

İstanbul’da bütün İngiltere’de bulunan Koroner ANJİYO LABORATUVARI sayısından daha fazla sayıda anjiyo laboratuvarı vardı!

1978 yılında, Güney Afrika Cape Town’da, dünyada ilk kez kalp nakli yapan Christian Barnard’ ın ekibinde kardiyolog olarak çalıştım ve kalp nakli yapılmış hastalarda hemodinami ve koroner anjiyo çalışmaları yaptım (Doçentlik tezimdir).

Christian Barnard yaşı ilerleyince ellerinde artrit olduğu için, kalp ameliyatlarını bıraktı ve HEART SURGEN’S HEART BOOK adında kalp hastalıklarından koruyucu alanda bir kitap yazdı (Uzmanlık dalı mıydı? Bizler hep böyle suçlanıyoruz ya !)

Kitabın ön sözü oldukça dikkat çekici: Şöyle yazmış Operatör Dr. Barnard, ilk kalp nakli yapan dünyaca ünlü cerrah.

‘Şimdiki bilgilerimi seneler önce bilmiş olsaydım, 15 hasta kurtaracağıma, 1.5 milyon kişiyi kurtarmış olurdum!’

Yukarıdaki çalışmayı daha önce okumuştum.

Tamamen katılıyorum.

Acil durumlarda pıhtı eritilerek stent takılabilir ya da by-pass hayat kurtarır, tabii ki. (Koroner arteri tıkayan kan pıhtısıdır çünkü. İlaç kartellerinin ileri sürdüğü gibi, kesinlikle kolesterol değildir!)

Stent takılan hastalara ya da by-pass yapılan hastalara bugün Allah’ ın emri gibi olan klavuzlara dayanarak, hemen statin başlanıyor! Statinler göğüste adale ağrısına neden oluyor, bu hastalara hemen koroner anjio tekrarlanıyor!

Bir emekli hastama, py-pass ameliyatından sonra 19 kez koroner anjio yapılmıştı. Hastamı maalesef mide kanserinden kaybettik. Nur içinde yatsın! Bir kişiye her sene bu kadar ışın verile bilir mi? Neden peki, siz düşünün. Hekimlik bu mudur ?

FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR bir hekim olarak, fikrimi açıklıyorum, halkımızı bilgilendiriyorum diye hücuma uğruyorum.

Tüccarların, yani şirketlerin yaptırdığı araştırmaları bilimsel yayın diye gösterenlere kulak asmamamız gerekiyor. Asıl bilimsel çalışmalar bağımsız olan çalışmalardır.

Onlar prof. olsalar dahi, tüccarların piyonlarıdır!

Bey efendiler, kendini bilim adamı diye niteleyen ve bize hücum eden bazı prof. unvanlı kişiler, siz halk için neler yaptınız ya da yapıyorsunuz?

ÖNCE ZARAR VERMEYECEKSİNİZ!

İmamı Azam ile bitirelim:

‘Eğer bütün oklar size geliyorsa,
Bilesiniz ki siz haklısınız!’

BU NEDENLE VİCDAMIZ RAHAT VE MUTLUYUZ.

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Fikriye dedi ki:

    Şekere, mısır şurubuna, trans yağlara hazır yiyecek ve içeceklere tek bir söz bile etmeyenlerin Karatay’ karşısında bülbül kesilmeleri…

  2. Aylin dedi ki:

    Modern İbni Sina’ dır Canan hocam

  3. Zeki dedi ki:

    Tabuları dogmaları yıkmıştır bu topluma gerçekleri göstermiştir kral çıplak demiştir

  4. Fermude kassas dedi ki:

    Canan Karatay ın kitapları da tavsiyeleri de son derece dikkate alınması gerekli bilgiler içeriyor. Keşke çok daha önce bu bilgilere sahip olsaydık. Kıymetini bilmemiz gereken çok faydalı bir doktor. Kendisine teşekkür etmeliyiz.

Siz de yorumunuzu paylaşın: