ADAÇAYI EBEGÜMECİ Mİ DEDİNİZ!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Osman Müftüoğlu’ nun köşesinden:

TARİHİMİZİN en büyük ve en ciddi sağlık tehditlerinden biriyle karşı karşıyayız. Üstelik tehdit uzadıkça uzuyor, ekonomik ve sosyal boyutlar da kazanıyor.

Böyle bir durumda her zaman olduğu gibi, tabirimi hoş görün, “eften püften” çözümler sunan, bu büyük salgına “kelle paça, sarmısak-soğan” ile çözüm arayan sözde sağlıkçılar olabiliyor.

Bu sözde sağlıkçılara şimdi de yolu herhangi bir tıp fakültesinin önünden bile geçmeyen “unvanlı” ve “aklı evvel” bir çakma sağlıkçı daha eklendi. O çakma sağlıkçı, şimdi de bize bu büyük salgını “ADAÇAYI-EBEGÜMECİ otu çayı” içerek savuşturabileceğimizi söylüyor.

Ayıptır, yazıktır! Yapmayın, etmeyin, bilimi bu kadar küçümsemeyin! Konumuz, sorunumuz pandemi gibi ciddi ve hayati bir problemdir. Gelin böyle mühim konularda bari topa bir de siz girmeyin.

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/gec-mi-kaldik-41666091

***

EK 1 (20.11.2021): Geçen sene “bu büyük salgına “kelle paça, sarmısak-soğan” ile çözüm arayan sözde sağlıkçılar olabiliyor. Çakma sağlıkçı, şimdi de bize bu büyük salgını “ADAÇAYI-EBEGÜMECİ otu çayı” içerek savuşturabileceğimizi söylüyor” diye  kükreyen Osman Bey bakın tam bir sene sonra diyor ki:

“Sağlığımızı koruyup kollamak söz konusu olduğunda çözümü sadece eczanelerde aramak zorunda değiliz. Markette, manavda, pazarda satılan sebze ve meyvelerde de en az eczanelerde bulabileceğimiz gıda takviyelerindekiler kadar değerli ve etkili “sağlık koruyucusu doğal moleküller” var. Söz konusu sağlık, özellikle “sağlığı korumak” olduğunda “YEŞİL ECZANE” alternatifini de dikkate almamız lazım.”

Osman Bey’ de hafıza problemi yoksa bu yazdıklarından utanması ve aklınca fırçaladığı insanlardan özür dilemesi gerekir. 

Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/yesil-eczaneye-hos-geldiniz-41943308

***

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Fuzûlî dedi ki:

    Sizin de unvanınız var ama bilimsel çalışmanıza pek rastlayamadık!

  2. Sami dedi ki:

    Osman Bey sizin gazete yazılarınız dışında bilimsel makaleniz var mı

  3. Çağlar dedi ki:

    Ben baktım. PubMed’ de iki yayını var. İkisinde de sonuncu isim. İki .alışmaya da zerre kadar katkısı olmadığı da besbelli.

    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=osman+m%C3%BCft%C3%BCo%C4%9Flu

  4. Bülent dedi ki:

    Ya bu adam değil mi her gün televizyonlarda onu yiyin bunu yiyin diyen, bu adam değil mi şu vitamini için bu minearli için şu otu için diyen. Şimdi bunun kafasına taş mı düştü acaba?? insan yazdıklarından utanır da susar bari.

  5. Hüseyin Göçülü dedi ki:

    Benden önce yorum yapan dört ayrı yorumcunun her birinin haklı görüşlerine aynen katılıyorum.Adam her gün televizyonda yararlı yiyeceklerden bahsediyor,bence kötü bir tarafıda yok.Ama gazete yazısıyla çelişiyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: