SHOW YILDIZLARI EL DEZENFEKTANI REKLÂMI YAPMAMALIDIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Kaylie Jenner, yeni Kylie Skin el dezenfektanını piyasaya sürmesi üzerine eleştirilerle karşı karşıya kalmış. Bazıları reality show yıldızını “pandemiden kâr sağlamaya” çalışmakla itham etmişler.

Bana göre de bu haklı bir ithamdır.

El dezenfektanları gibi içinde kimyasallar bulunan ürünlerin medya fenomenleri tarafından reklâmlarının yapılması kabul edilemez.

Bu, halk sağlığı için çok büyük bir tehdittir.

Bunların reklâmı ancak uzman doktor hatta profesör unvanına sahip kişiler tarafından yapılmalıdır ki halk doğru bilgilendirilebilsin.

Amerikalı kardeşlerimize sağlıkta yaşadıkları felâketlerde bu tür reklâmların da çok büyük rolü olabileceğini hatırlatıyor ve onlara virüslerden, bakterilerden ve “ticari reklâmlardan” uzak sağlıklı bir hayat diliyorum.

Gelelim neticeye

USA’ da el dezenfektanı reklâmı için en uygun kişi Mehmet Öz’ dür.

Reklâmı ona havale ederlerse satışların nasıl patladığını da görürler.

***

İndependent Türkçe’ nin haberi:

Kaylie Jenner, yeni Kylie Skin el dezenfektanını piyasaya sürmesi üzerine eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Bazıları reality show yıldızını “pandemiden kâr sağlamaya” çalışmakla itham etti.

İlk kez 31 Aralık’ta duyurulan ve 5 Ocak’ta piyasaya sürülen yeni ürün için Kylie Skin Twitter hesabından şunlar yazıldı:

YENİ el dezenfektanımızı tanıtıyoruz! Taşınabilir el dezenfektanımız hızlı kuruyan bir sprey temizleyicidir! Yüzde 80 alkol elleri yapışkanlığa yol açmadan arındırır ve sterilize ederken gliserin de cildin rahatlamasına ve kuruluktan korunmasına yardımcı olur.

Kozmetik patronu salı günü paylaştığı tweet’te, cilt bakımı web sitesinde Kylie Skin logosuyla açık pembe bir şişede satılan el dezenfektanının bağlantısını paylaştı.

Jenner, “@kylieskin el dezenfektanım burada! Alkol oranı yüzde 80, hızlı kuruyor ve cilt kuruluğunu engellemek için gliserin formüllü” diye yazdı.

İnternet sitesinde el dezenfektanının kullanıcıyı “her zaman güvende ve temiz” tuttuğu ifade edildi ve “ne kadar sık temizlenseniz de” cildi kuruluktan koruduğu savunuldu.

Öte yandan 7 dolarlık (yaklaşık 50 TL) el dezenfektanı, şirketin Mayıs 2019’da satışa sunulur sunulmaz dakikalar içinde tükenen eski ürünlerinin aksine, çarşamba itibarıyla hala stoklarda mevcut görünüyordu.

Sosyal medyadaki tepkilere göre, el dezenfektanının görece popüler olmaması, Jenner’ın ürünü pandemi devam ederken piyasa sürmesinden veya fiyatının piyasadaki diğer el dezenfektanlarına kıyasla daha yüksek olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Bir kişi tweet’inde, “Kylie gerçekten Kylie Skin el dezenfektanı yaptı… yani? Hadi pandemiden kâr elde edelim” diye yazdı.

Bir diğeri, “Pandemiyi nakde çevirmek, daha azını beklemezdim” dedi.

Bir başkası, “Kylie Jenner’in el dezenfektanları çok pahalı…” ifadelerini kullandı.

Eleştirilere rağmen, Jenner hayranlarının birçoğu yeni üründen duyduğu heyecanı dile getirirken, bazıları da 23 yaşındaki yıldızı savunarak bunun ürettiği ilk el dezenfektanı olmadığını söyledi.

Nisanda Kylie Jenner ve annesi Kris Jenner, kendilerine ait Kylie Skin ve Kylie Cosmetics şirketlerini kullanarak, Güney Kaliforniya’da ön safta çalışan sağlık çalışanlarına bağışlanmak üzere el dezenfektanı üretmeye başlamıştı.

Her ürün ayrıca alıcısı için bir de destekleyici mesaj içeriyordu:

Toplumlarımıza yardım etmek için çalışan ilk müdahale ekiplerine adanmıştır.

Reality show yıldızı aynı ay, Los Angeles hastanelerine koronavirüs pandemisiyle mücadelesine yardımcı olmak için bir milyon dolar (yaklaşık 7 milyon 323 bin TL) da bağışlamıştı.

Bir Twitter kullanıcısı, “Kylie’in PR ekibinde değilim, savunmak için de herhangi bir sebebim yok ama Kyle, pandeminin başında ön saflardaki çalışanlara alenen bir milyon dolar bağışladı ve 2 bin 700 kg’dan fazla ücretsiz el dezenfektanı yapmak için fabrikalarını kullandı. Beğenmiyorsanız satın almayın” yazdı.

El dezenfektanı tartışması, Jenner’ın Kolorado eyaletindeki Aspen’de geçirdiği yeni yıl tatili fotoğraflarını Instagram’da paylaştığı için tepkilerle karşı karşıya kalmasından sadece birkaç gün sonra patlak verdi.

Jenner, kar motosikletine bindiği ve karla kaplı bir dağda poz verdiği fotoğrafları içeren albüme “Yıla başlamak için ne güzel bir yol” yazmıştı.

Gönderi, yıldızın 208 milyondan fazla takipçisinden birini “Sanırım Kovid zenginler için geçerli değil!” yorumunu yapmaya sevk etmişti.

Kaynak: https://www.indyturk.com/node/296811/ya%C5%9Fam/kylie-jenner%C4%B1n-yeni-el-dezenfektan%C4%B1-tepki-%C3%A7ekti-pandemi-f%C4%B1rsat%C3%A7%C4%B1s%C4%B1

***

EK 1 (6.4.2021): DEZENFEKTAN REKLAMINA ÇIKAN DOKTORLARA KÖTÜ HABER Koronavirüsün yüzeyler vasıtasıyla bulaşma ihtimali yok denecek kadar az: 1/10.000. Yüzeylerin su ve sabunla temizliği yeterli. Dezenfektanlara gerek yok ve üstelik bunlar zararlı da. Kaynak: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/more/science-and-research/surface-transmission.html?s=08

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: