TIP TARİHİNDE ÖRNEĞİ GÖRÜLMEMİŞ SKANDAL

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!
***

ARK: Tıbba siyaset ve ticaret bulaşırsa olacağı budur.

Dr. Korcan Ayata: “Zaman içinde malesef despotluk, faşistlik seviyesinde söylemlere imza atanlar bile oldu.. O kadar çok yalan söylendi, masal anlatıldı ve insanlar aptal yerine kondu ki, şimdi bunu geri çevirmek, bu insanların güvenini kazanmak çok zor bir hal aldı.”

***

Kalp cerrahı Dr. Bülent Polat‘ ın tivit dizisi:

Tıp tarihinde daha önce örneği görülmemiş bir skandala da konu oldu Hidroksiklorokin. Onu zararlı göstermek amacıyla pek çok bilim(!) insanı bir araya gelerek verilerle oynayıp sahtekâr bir yayın yaptılar. Yakalandılar, geri çektiler. Demek ki: Önce sahtekâr olma! Dürüst ol.

***

Resim

Asıl kötü hatırlanacak ve bilim tarihine kara leke olarak geçecek olay, Lancet dergisinin ortak olduğu bu sahtekârlık ve dolaylı olarak bu yayını destekleyen sözde akademisyenlerdir. Ve bu süreçte infodemi dediğimiz bilgi kirliliğini, yalanları saldırgan biçimde yayanlardır.

***

Görüldüğü gibi bir ilaç savunusu ya da karşıtlığı değil konu. Konu, bilimsellik kılıfı altında yapılan dezenformasyonlar, yalanlar, makaleleri okumadan veya tahrif ederek yapılan ajitasyonlardır. Yukarıda alıntılanan makale de içeriği okunmadan yayılmanın tipik bir örneğidir.

Kaynak: https://twitter.com/drbulentpolat/status/1384946316384608264?s=20

***

EK 1 (1.6.2021): HAŞMET BABAOĞLU: “Varil bombalarıyla hastaneleri yakıp yıkan, işkencede öldürdüklerine “Kovid hastası” raporu düzenleyen Suriye rejimi, Dünya Sağlık Örgütü yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş. Suriye Sağlık Bakanı  bundan böyle DSÖ’nün yönetim toplantılarında bulunacakmış… BM Gözlem Gücü Direktörü Hillel Neuer bu durumu “Kundakçıyı itfaiye şefi yapmak” olarak adlandırmış ki, yerden göğe haklı. Aslına bakarsanız, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Terörden suçlu eski Marksist eylemcinin başında bulunduğu DSÖ’ye de bu yakışırdı. Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2021/06/01/eglenceye-bak

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: