BİLİM KURULU’NUN ARTIK CİDDİ KARARLAR ALMASI ZAMANI GELDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

ARK “30 sene asistan, uzman ve öğretim üyesi olarak çalıştığım Cerrahpaşa Tıp Fakültesi göğüs hastalıkları kliniğinde ve yoğun bakımda sonbahar-kış aylarında boş yatak bulmak piyangoda büyük ikramiyeyi bulmak gibiydi. Poliklinikler ana-baba günü olurdu. Not: Ben tekaüt olalı 14 sene bitti.”

***

Prof. Dr. Haluk Vahaboğlu‘ nun tivit dizisi:

BİR: .ilim Kurulu’nun artık ciddi kararlar alması zamanı geldi. Ekonomiye verilen zarar çok büyük. Bu artık böyle devam etmez 1. o micron bu micron takip etmeyi bırakın. O aşı firmalarının derdi onlar takip etsin (istisnası var, uzatmayayım) Pandemi Bitti deyin

İKİ: 2. Bütün yasakları kaldırın (yasak diye uyguladığınız şeylerin ülke ekonomisine ve halk sağlığına korkunç zararlar vermek dışında bir işe yaramadığını anlamadı iseniz ne diyeyim. Elindeki veriyi analiz edemeyen bir kurul kendine ne kurulu der bilmiyorum) devamı var….

ÜÇ: yasakları takvim vererek bir ay içerisinde parti parti de kaldırabilirsiniz. 3. Sadece solunum sıkıntısı ve/veya pnömoni tanısı ile hastaneye yatan hastalardan PCR alınmasını tavsiye edip tüm taramaları YASAKLAYIN devamı var…

DÖRT: 4. PCR yaptırmadan veya aşısı olmadığı gerekçesi ile hastaneye kabul edilmeyen, muayene edilmeyen veya her hangi bir sebeple tanı ve tedavisi geciktirilen vatandaşlar için ilgililere idari ve adli soruşturma açılacağını duyurun

BEŞ: 5. Özel bir sebebi yok ise mRNAmsı transfeksiyonu 30 yaş altına yasaklayın 6. Riskli gruplar için evde erken etkin ve UCUZ bir tedavi şeması için en az dört opsiyonu kıyaslayıp kısa sürede bir şema belirleyin. Yeni favipravir olaylarına artık halkın tahammülü yok devamı var…

ALTI: Merak etmeyin biz bir fikri savunuyor isek sağlam gerekçelerimiz vardır. Yanılsak dahi nerede yanıldığımız biliriz. Başı kesik tavuk gibi bir o yana bir bu yana çırpınmayız. Bu çerçevede alınacak kararları sonuna kadar destekleriz.

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1491474395025530884?s=20&t=asFDyPAV7ssULiZohNZCag

***

EK 1 (9.2.2022): KAAN YILANCIOĞLU “#coronavirus geçecek ama asıl tartışmamız gereken şey; neden kendi bilimimize, kendi bilim insanımıza, kendi üretimimize güvenmiyoruz? Ne acıdır bir toplum için kendine güvenmemesi. Oturup bunun için aylarca, yıllarca tartışsak yeridir, bu tablo çok vahim ve üzücü…

ARK “Cevap veriyorum. Son kararım: -Her gün ekranlara çıkan, medyaya konuşan, bir dediğinin öncekini tutmadığının farkında olmayan ya da bundan hiiiiç gocunmayan, sadece korku pompalayan pandemi doktorları yüzünden!

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1491490540273258496?s=20&t=asFDyPAV7ssULiZohNZCag

***

EK 2 (9.2.2022): KAAN YILANCIOĞLU “Her gün TV’lerde korku pompalayan, itham eden, aşıların etkilerini abartan, reklam yapar gibi sadece bir tek aşı işe yararmış gibi konuşan, aşı tereddütü yaşayanları bilim karşıtı, düz dünyacı ilan eden “uzman”lar sayesinde insanlar aşıdan da bilimden de soğudu!”

“Bir gazetede “Sırf dikkat çekmek, hoşa gitmek için bu iş bitti mesajları veren akademisyenler lütfen bin düşünüp bir konuşsun.” diyen zat-ı muhterem, bence artık siz bin düşünüp, pek konuşmasanız çok iyi olacak, lakin hepimiz pesimizminizden yorulduk! Tek doğru siz değilsiniz!”

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1491513498765074433?s=20&t=asFDyPAV7ssULiZohNZCag

***

EK 3 (14.4.2022): HALUK VAHABOĞLU “Strateji üretecek bir kurul en çok beş dişiden oluşur. fazlası kakofoni Burada amaç bilim kurulu oluşturmak değil, ortaya çıkacak sorumluluktan kurtulmak için süreci tabana yaymak Kısaca ortada ne bilim var ne de kurul Sonuç ülkemizin sağlam sağlık ordusuna rağmen olmadık eziyet”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1514644003660218379?s=20&t=eWEl7LPBOoWTsHCmd5lpfg

***

EK 4 (7.5.2022): CHP Covid-19 Danışma Kurulu, yaptığı yazılı açıklama ile Sağlık Bakanı’nı istifaya çağırdı. Kurul, Covid-19 pandemisinde aktif vaka sayısının negatif çıkması ile Sağlık Bakanlığı’ ‘nın verilerindeki “gerçeklikten uzak yaklaşımın”, bu sefer de Dünya Sağlık Örgütü’nün hesaplaması ile ortaya çıktığını belirtti.

“BAKANLIK PANDEMİYİ DEĞİL, ALGIYI YÖNETİYOR”

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yaptığı fazladan ölüm çalışmasıyla 2021 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de Covid-19 ölümlerinin Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğundan 3.2 kat daha fazla olarak 264.041 kişi olduğunu açıkladığını belirten Kurul, “Pandeminin başından beri verilerin şeffaf açıklanmadığını, Bakanlığın pandemiyi değil, algıyı yönettiğini birçok kez dile getirmiştik” ifadelerini kullandı.,

“ARADAKİ FARK 181 BİN 755 KİŞİ”

31 Aralık 2021 sonu itibari ile Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Covid-19 ölüm sayısının 82 bin 286 olduğunu vurgulayan Kurul, aradaki farkın 181 bin 755 kişi olduğuna dikkat çekti.

“DÜNYAYA BİZİ UTANDIRAN SAĞLIK BAKANININ…”

CHP Covid-19 Danışma Kurulu tarafından yapılan açıklama şu sözlerle devam etti:

*Sağlık Bakanlığı’nın ölüm verilerini eksik açıkladığı su götürmez bir gerçektir. Sağlık Bakanlığı derhal gerçek Covid-19 ölüm sayısını açıklamalıdır.

*TÜİK hala 2020 ölüm istatistiklerini açıklamamıştır. TÜİK kendi kanununa göre suç işlemektedir. TÜİK derhal 2020 ve2021 ölüm sayıları ve ölüm nedenlerini açıklayarak gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak zorundadır.

*Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı 2020 yılına ait Sağlık İstatistikleri Yıllığı da açıklanmamıştır. Şu anda sağlığa dair tüm veriler 2019 yılına, yani Pandemi öncesine aittir.

*Aktif vaka sayısında eksiye düşerek dünyaya bizi utandıran Sağlık Bakanının, ölüm sayılarında da 3.2 katlık fark üzerine derhal istifa etmesi gerekmektedir.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/chp-covid-19-danisma-kurulundan-bakan-kocaya-istifa-cagrisi-7120726/

***

EK 5 (27.6.2022): HALUK VAHABOĞLU “Uğur Şahin oldukça eğitimli önemli bir bilim adamı; Özlem Hanım’da. Bu insanların bir mod-mRNA geliştirmiş olmaları neden problem olsun. Burada problem özgüveni olmayan, kopyala-yapıştırcı “ulusal” bilim kurulu. Bizi kitle katliamından koruması gereken filim kurulu idi”

“Özgüveni olmayan, kopyala-yapıştırcı bu kurulun lav edildiğini görüyoruz. Tekrar toplanmaması dileği ile

Problemin kaynağı Uğur Şahin değildir bizim zavallı kurulumuzdur, aldığı aşıya bile sahip çıkamayan zavallı kurul”

“Bu kurul maalesef dünya tarihinde bir ilke imza atarak memleketin ekonomisini de mahvetmiştir.

Salgın düşerken 17 günlük (on yedi gün ne yahu mantığı ne) kapanma ile ülkenin ekonomisini mahveden bu kifayetsizlere ne diyeyim

Salgın düşerken kapanma?”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1541511382251749377?s=20&t=A1rhHfwm57s36WtWtkM_sg

***

EK 6 (16.8.2022): KORCAN AYATA “Sabah aradılar 8+8 ilaç ister misiniz diye. Yok dedim, kalsın. Hayatımda böyle sağlık rezaleti görmedim. Bin türlü farklı ilaç kullananı, zayıfı, kilolusu, genci, yaşlısı… Filim kurulu falan diyorduk da bu bildiğin düttürüleyla cemaati. Hastalarınıza böyle mi ilaç yazıyorsunuz?

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1559484711109541888?s=20&t=LvjrV6uvui0s13lDKNqZMA

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Hüseyin Nihal Atsız dedi ki:

    Bu’dur!

    Haluk beyin derhal Sağlık Bakanı yapılması, bilim (?) kurulunun lağvedilmesi yerinde olurdu…

Siz de yorumunuzu paylaşın: