KOVİD AŞI POLİTİKASININ İSTENMEYEN SONUÇLARI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

BMJ’ de “The unintended consequences of COVID-19 vaccine policy: why mandates, passports and restrictions may cause more harm than good” başlıklı makaleden:

Kovid aşı politikasının istenmeyen sonuçları: Neden dayatmalar, aşı pasaportları ve kısıtlamalar yarardan çok zarara yol açabilir?

İnsanların Kovid aşı durumuna dayalı olarak işe, eğitime, toplu taşımaya ve sosyal hayata erişimini kısıtlamak insan haklarına tecavüzdür; damgalanmayı ve sosyal kutuplaşmayı teşvik eder; sağlığı ve esenliği olumsuz etkiler.

Zorunlu aşılama, halk sağlığına yönelik en güçlü müdahalelerden biridir ve etik normları ve kurumlara olan güveni korumak için idareli ve dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Mevcut Kovid aşı politikalarının, olumsuz sonuçları ışığında yeniden değerlendirilmesi gerekir.

Kaynak: https://gh.bmj.com/content/7/5/e008684

Makale adı: The unintended consequences of COVID-19 vaccine policy: why mandates, passports and restrictions may cause more harm than good

More States and Cities Require Workers to Get COVID-19 Vaccines

***

EK 1 (1.9.2022): Son 2,5 yıldır gözlerim bu işlerden anlayan halk sağlığı hocası aradı ama bir tane bile göremedim. Muhalif kontenjanından bu adamları dinlemeye mecbur bıraktılar bizi. Sorsan şimdi,peki tavsiyeniz nedir? Tüm çocuklara mrna aşısı, maske-mesafe-musluk ve erişkinlere 6.doz aşı der.

Resim

Halk sağlığı alanında  korkunç bir durumdayız. İşin kötü tarafı bilimci görülen muhalif hocalar da berbat bir durumdalar ve bu işlerden zerre anlamıyorlar. Betonkafalı bir Kemalist olarak söylüyorum. Bunların muhalif görüntüsü, bilgisiz olmalarına sadece güzel örtü oluyor.

Kaynak: https://twitter.com/bayanmukavva/status/1565056858628493317?s=20&t=J2VnODBT8L-HjNrMe8HuXw

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    O YALAN, BU YALAN
    VAR BİRAZ DA SEN OYALAN!

Siz de yorumunuzu paylaşın: