MASKENİN ALTINDAN ÇIKAN GERÇEKLER

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Bu sistematik inceleme, tıbbi yüz maskelerinin çoklu olumsuz fizyo-metabolik ve klinik sonuçlarına ilişkin delilleri kapsamlı bir şekilde ortaya koyuyor. Sonuçlar N95 maskeleri için çok daha kötü.

Maskelerin, özellikle çocuklar, hamileler, yaşlılar ve hastalar gibi savunmasız gruplar için uzun vadeli klinik sonuçları olabilir.

Geçici ve progresif hipoksemi, hiperkarbi ve bireyselleştirilmiş klinik semptomların yanı sıra bulgularımız, yüz maskelerinin organ, hücresel ve mikrobiyom seviyeleri ve MIES’i (Maske Kaynaklı Tükenme Sendromu) destekliyor.

Kısa süreli maske uygulaması daha az zararlı gibi görünürken, daha uzun ve uzun süreli kullanım fizyolojik eşikleri (O2 ve CO2) aşmadan da klinik sonuçlarla birlikte patofizyolojik yöne kaymaya sebep olabilir.

Şimdiye kadar, birkaç MIES semptomu, uzun Kovid-19 semptomları olarak yanlış yorumlanmış olabilir.

Her durumda, maskeler tarafından tetiklenen muhtemel MIES, DSÖ’nün sağlık tanımıyla çelişiyor.

Maske takmanın zararsız ve patojenik olmayan süresinin tam eşiği, yalnızca daha yoğun araştırma ve çalışmalarla belirlenmelidir. Maske takmanın zararlılığının nihai olarak dışlanmaması sebebiyle, halka maske kullanımı tavsiye edilmemelidir.

Yüz maskelerinin gerçek dünya ortamındaki etkinliği (maliyet-fayda) anlamında, maske, mesela sağlık hizmetlerinde daha az konsültasyon veya hastaneye yatış yoluyla solunum yolu enfeksiyonlarını azaltma açısından bir fayda göstermelidir.

Ne yazık ki, maske zorunluluğunun her yerde olduğu Almanya ve ABD’de durum böyle değildi. Ek olarak, Kore, Tayvan, Hong Kong ve Singapur gibi maske kullanımının titizlikle takip edildiği toplumlarda bile omikron salgınında Kovid-19 oranlarının hızla artabildiğine dair deliller var.

Yukarıdaki gerçeklerden, maske zorunluluğunun, insani ve etik bakış açısının yanı sıra, herhangi bir siyasi müdahale olmaksızın, kesinlikle bilimsel bir şekilde yeniden ele alınması gerektiği sonucuna varıyoruz.

Olumsuz maske etkilerini viral bulaşmaya karşı beklenen etkinlikleriyle dengelemeye acil bir ihtiyaç vardır.

Maske etkinliğine dair güçlü ampirik kanıtların yokluğunda, maske takmak kanunla zorunlu kılınmak şöyle dursun, zorunlu kılınmamalıdır.

Makale: Physio-metabolic and clinical consequences of wearing face masks—Systematic review with meta-analysis and comprehensive evaluation

Kaynak: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpubh.2023.1125150/full

***

EK 1 (12.4.2023): Omikron varyantı ile hastanede SARS-CoV-2 enfeksiyon oranını önemli ölçüde etkileyen bir maske politikasına dair bir delil bulamadık.

Kaynak: https://drive.google.com/file/d/1oZ29hRam4CXGqUFxe-Lh-_l-VCqQwXFT/view

Makale: Unmasking the mask: a time-series analysis of nosocomial COVID-19 rates before and after removal

***

EK 2 (15.4.2023): Vatandaşın bilim konusunda en önemli referansı Bilim Kurulu. Yaptıklarına birkaç örnek vereyim. Önce “Maske gereksiz, hatta zararlı. Sadece hasta olanlar taksın” dediler. Bugün itibariyle dışarı çıkan herkes için“ maske zorunlu”.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/deniz-zeyrek/binde-yirmi-bir-5748780/

***

EK 3 (25.4.2023): Dr. Anthony Fauci nihayet maske zorunluluğunun yaygın bir başarısızlık olduğunu kabul ediyor: “Maskeler, halk sağlığı açısından belki %10. kadar etkili”

K: https://www.nytimes.com/interactive/2023/04/24/magazine/dr-fauci-pandemic.html

Kaynak: https://twitter.com/stillgray/status/1650877761333100545?s=20

***

EK 4 (25.4.2023): There is a possible negative impact risk by imposing extended mask mandates especially for vulnerable subgroups. Circumstantial evidence exists that extended mask use may be related to current observations of stillbirths and to reduced verbal motor and overall cognitive performance in children born during the pandemic. A need exists to reconsider mask mandates.

Makale: Possible toxicity of chronic carbon dioxide exposure associated with face mask use, particularly in pregnant women, children and adolescents – A scoping review

Kaynak: https://www.cell.com/heliyon/pdf/S2405-8440(23)01324-5.pdf

***

EK 5 (10.5.2023): Yeni bir çalışma, maske takanların soluduğu fazla karbondioksitin önemli sağlık sonuçları olabileceğini düşündürüyor.

Makale: The Harm Caused by Masks

Kaynak: https://www.city-journal.org/article/the-harm-caused-by-masks

***

EK 6 (3.10.2023): DSÖ 2019’da maskelerin işe yaramadığını tespit etti: apps.who.int/iris/bitstream… CDC, maskelerin 2020’de işe yaramadığını tespit etti: wwwnc.cdc.gov/eid/article/26… Cochrane, maskelerin 2022’de işe yaramadığını tespit etti: cochrane.org/CD006207/ARI_d… Neden bazı yerlerde hala maske… 

ResimResim

Kaynak: https://x.com/kevinnbass/status/1708968549426053291?s=20

***

EK 7 (6.11.2023): WHO, CDC ve Cochrane’in klinik araştırma meta-analizi maskelerin etkili olmadığı sonucuna varıyor. 

Resim

Resim

Kaynak: https://x.com/kevinnbass/status/1721403033295139093?s=20

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    Bez maskelerin dışında tüm maskelerin mataryelinde titanium dioksit bulunduğu kesin olarak gösterildi.

    Titanium dioksit 2b kanserojen sınıfı en zararlı kimyasal ve binlerce insan akciğerlerine ve de dolaşımını soluyarak bu maddeyi soktu!!!Açık havada, soğuk havada dahi hala kullanılıyor….

    Çocuklarda ve de yerişkinlerde gördüğümüz yaygın olan kuru öksürük nedeni de bu kimyasal…virüs falan değil, zavallı virüsler bu kimyasal zehirden çok daha masum!!!! Maskelerin, 95 dahil, koruma sağlamadığı da ayrıca biliniyor artık!

    Bu acımasız ve düzenbaz senaryo ne zaman sona erecek merak ediyorum!

  2. CANAN KARATAY dedi ki:

    FACE IT: The Evidence Proving the Effectiveness of Community Mask Wearing Doesn’t Exist; The WHO Agrees, cited the WHO’s warning that the improper use of masks might “increase the risk of transmission associated with the incorrect use and disposal of masks.”

    Despite the public’s socially engineered resistance to the truth, and a globally coordinated effort to delete us from the internet, we pushed on, and today there is a growing body of undeniable scientific evidence that, indeed, the masks (like the mRNA jabs) are not “safe and effective” as advertised.

Siz de yorumunuzu paylaşın: