EYVAH, BALGAMIMDA KAN VAR!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ÖKSÜREN KADIN

Merhaba hocam,

Ben 10 gün önce göğüs hastalıkları uzmanına başvurdum. Sorunum öksürük ve balgam çıkarmaydı. Doktor bana akut bronşit teşhisi koydu, aynı zamanda bana akciğer filmi çekildi ve filmde bi bulguya rastlanmadı. Şu anda 10 günden beri Zinnat diye ilaç kullanıorum.

İlacım yarın bitiyor ve hocam 2 gün öncede ard arda 5-6 kere kanlı balgam çıkardım. Kan yoğun bir kan değildi, sadece balgamın içinde damar şeklindeydi. Akut bronşitler kanlı balgam çıkarır mı?  Kanlı balgam çıkarmak hangi hastalıkların habercisidir hocam? Aynı zamanda 23 yaşındayım, beni aydınlatırsanız çok sevinirim hocam.

Eyvah, balgamımda kan var!

Balgamla kan gelmesi (hemoptizi), insanları çok korkutan ve onların bir an önce doktora koşmalarına sebep olan bir belirtidir.

Hemoptizi tipik olarak parlak kırmızı renkte ve köpüklüdür ama solunum yollarında bir süre bekledikten sonra çıkarılırsa kanın rengi değişir, koyu kırmızı kahverengi olur.

Burun, ağız içi, yutak ve gırtlaktan kaynaklanan üst solunum yolları kanamalarının ve sindirim sistemine ait kanamaların hemoptiziden ayırt edilmesi gerekir.

Hastalar çoğu zaman kanamanın akciğerlerden geldiğini (hatta bazen hangi taraftan geldiğini bile) çok iyi tanımlarlar. Tipik bir kanamada önce nefes borusunda yanma ve gıcıklanma hissedilir, ardından hastanın burnuna kan kokusu gelir ve daha sonra da öksürerek kan çıkarılır.

Hemoptizi, ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğinden üzerinde önemle durulmalı ve sebebi mutlaka araştırılmalıdır.

Hemoptizi daha çok bir akciğer hastalığı belirtisi olmakla beraber, kanama burun, boğaz ve gırtlaktan da gelebilir.

Bu bölgelerin hastalıkları muayene ile kolayca tanınabileceği için, hemoptizi tanımlayan bir hastanın öncelikle kulak, burun, boğaz muayenesi yapılmalıdır.

Şiddetli öksürükler de geçici olarak kanamalara yol açabilir. 

Balgamda kanamaya neden olan önemli hastalıklar:

AKCİĞER KANSERİ

Sigara tiryakisi, yaşlı kişilerde ilk akla gelmesi gereken ihtimaldir. Hemoptizi, kanserin ilk belirtisi olabilir fakat maalesef erken belirtisi değildir. Teşhis için, akciğer röntgeninden başka bilgisayarlı tomografi, bronkoskopik incelemeler de gerekir. Akciğer kanserinde erken teşhis hayat kurtarır.

TÜBERKÜLOZ

Halk arasında ince hastalık, verem gibi isimlerle bilinen akciğer tüberkülozu da balgamda kanamaya neden olan hastalıkların en sık saptanan nedenlerindendir.

Kesik kesik öksürük, iştahsızlık, halsizlik, zayıflama, hafif ateş ve gece terlemesi hastalığın diğer belirtileridir. Teşhis için akciğer röntgeni ve balgamda verem mikrobunun saptanması gerekir. Doğru ilaçlarla yeterli süre tedavi edildiğinde tamamen düzelen bir hastalıktır.

ZATÜRREE

Başlıca belirtileri, üşüme, titreme, yüksek ateş, öksürük, cerahatli balgam, göğüs ağrısı ile birlikte balgamda kanama olmasıdır. Kesin teşhis için akciğer röntgeni yeterlidir. Uygun antibiyotiklerle yerinde hiçbir iz bırakmadan düzelir.

AKCİĞER EMBOLİSİ

Akciğer damarlarının pıhtı ile tıkanması ile oluşur. Pıhtının kaynağı bacakların derin toplardamarlarıdır. Ani başlayan batar tarzda göğüs ağrısı, nefes darlığı, öksürük akciğer embolisini düşündürmelidir. Teşhis için röntgenden başka akciğer tomografisi, sintigrafisi ve özel durumlarda anjiografi yapılmalıdır. Tedavide kanı sulandıran ilaçlardan yararlanılır.

BRONŞEKTAZİ

Bronşlarda yaygın veya bölgesel olarak genişleme ve harabiyet vardır. Başlıca sebebi çocukluk çağında geçirilen kızamık, boğmaca, zatürree gibi iltihaplı hastalıklardır. Tipik belirtileri tekrarlayıcı nitelikte öksürük, balgam ve zaman zaman da balgamda kanamadır. Kesin teşhis için ince kesitli bilgisayarlı tomografi yapılmalıdır.

AKCİĞER ABSESİ

Alkoliklerde, düşkün ve yaşlılarda daha çok rastlanan bir hastalıktır. Yüksek ateş, titreme, çok bol ve kötü kokulu balgam ve genel durum bozukluğu başlıca belirtileridir. Bazı hastalar antibiyotikler ile tedavi edilebilirken bazılarında cerrahi girişim gerekir.

DİĞER HASTALIKLAR

Akciğerlerden başka, bazı kalp-dolaşım sistemi, kan, böbrek hastalıkları da balgamda kanamaya yol açabilirler.

Yazı için 75 yorum yapılmış:

  1. recep akpınar dedi ki:

    71 yasındayım 3 ay önce koah teşhisi kondu sprey ilac kullanıyorum.tükrük bezlerim ve balgam cıkarısımımda agzımda tuz tadından başka birhis olmuyor.na dedir nasıl kurtulurum

  2. Gizem dedi ki:

    Ya benimde sadece grip olunca balgamin icinde damar seklinde kan geliyor bir defaya masus ama grip olunca sadece

  3. Nur dedi ki:

    Akciğer embolisinde kesin tedavi mümkün müdür?

  4. hasta yatakları dedi ki:

    Hocam emeğinize bilginize sağlık. Gerçekten çok bilgilendirici ve anlatımı kolay bilgiler veriyorsunuz. teşekkürler.

  5. nurullah dedi ki:

    hocam tbc tedavisi alıyorum tedavim bittikten sonra sigara içmem mumkun mudur bu sormamım sebebı piskolojik sorunlardan dolayı sigara gereksimi duymam saygılarımla nurullah yiğit

  6. ebrunur koçer dedi ki:

    hocam babam verem hastası ve şimdi ilaç tedavis uygulanıyor yine ağzından kan geliyor bunun için ne yapmalıyız

  7. aysevil deniz bilgin dedi ki:

    hocam eşim 29 yaşında ve 9 aylık evliyiz.yaklaşımk 10 gün önce galgamında kırmızılık var.kendisi fabrikada tozlu ortamda çalışmaktadır.fabrikanın doktoruna gitti. teşhis olarak üst solunum yolu enfeksiyonu demiş.antibiyotik ve galgm söktürücü vermiş,ama şu an hala gelmeye devam ediyor. sizce ne gibi bir rahatsızlık olabilir.ailecek çok endişeliyiz.eşim için ne yapabiliriz.

  8. Derya Güner dedi ki:

    Merhaba

    Hocam benim problemim nefes darlığı,öküsürük yada aşırı bir balgam çıkarma durumum söz konusu değil.Sürekli derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum doktora gittim kan tahlili ve röntgen çekildi üst solunum yolu iltihabı dendi.Balgam sökücü ve antibiyotik verdi bir haftadır kullanıyoruz.Rahatlamakla birlikte henüz geçmedi nefes darlığı ne yapmalıyım.

  9. 1 kç gündür öksürükle kan gelme sorunum var

  10. Ahmet dedi ki:

    Balgamda kanamaya neden olan hastalıklar arasında gırtlak kanseride var mı?

  11. YASEMİN dedi ki:

    Hocam merhaba ;

    25 yaşındayım sigara kullanıyorum bundan 1 ay önce gibi rahatsızlandım doktora gittim boğazlarım şişmiş enfeksiyon kapmış solunum yolları falan gibi bir kaç hastalık söyledi iğne verdi kullandım düzeldim çok şükür şimdi ise boğazımda balgam var balgam çıkarkende kanlı olarak geliyor nedeni ne olabilir

  12. hamza tunoğur dedi ki:

    2 gün önce başağrısı ateş üşüme gibi şeyler yaşadım bir adet antibiyotik aldım ve kendimi terletip kurtuldum ama 1 gün sonra balgamımda ve tükürüğümde kan geldi bir kaç kez ayrıca daha önce astım koah ve sinizüt teşhisi konmuştu ne yapmam gerek?

  13. hülya dedi ki:

    iyi günler 42 yaşındayım hocam 1 ay önce ve bugün bir kere olmak üzere öksürmeden aniden dügüm şeklinde balgamın içinde kan geliyor sebebini ne olabilir cevaplarsanız sevinirim

  14. Suna dedi ki:

    Hocam merhaba ben 17 yaşındayım yaklaşık 2 ay önce baharda grip olmuştum griple birlikte öksürmeye başladım bazen kriz şeklinde oluyodu belki zorlandığından balgamla karışık kan geldi yoğun bi şekilde doktora gittim boğazım şişmişti ilaç verdi ama o günden beri balgam gitmedi rengi koyu ağaç reçinesine çalıyo öksürük yok ama balgam var aynı zamanda gögüsüm ve sırtımda da zaman zaman ağrılar oluyor. Yardımcı olursanız çok minnettar kalırım gerçekten.

  15. sevgi dedi ki:

    Hocam genelde koyu sari renkte yogun balgam atardim dusup karnima darbe alinca sadece o gun karnimda siddetli bi agri oldu ve o gunden sonra kanli balgam atmaya basladim hirilti var ve balgamin siddeti giderek artti ve balgamda yogun kivamli kan gordum ve sık sık da kanlı balgam atiyorum bu durum beni cok korkuttu bilgilendirirseniz seviniriz

  16. Kerem Güçlü dedi ki:

    Balgamımda ilk başta kıpkırmızı kan geldi sonraki gün koyu kahverengi şeklinde kan gelmeye başladı. bundan bir kaç hafta öncede çok sert nokta nokta balgam rengi ama balgama benzemeyen çok kötü kokulu parçaçıklar çıktı ne olabilir ?

  17. Zahide dedi ki:

    Ben daha 11 yasindayim 5 gün önce akşam 11 gibi dondurma yedim sabah kalktigimda boğazım ağrıyordu balgam atmaya çalıştım ama kendimi biraz zorladim sonra küçük böyle damar şeklinde kan geldi ama rendi açıktı sonra bi daha gelmedi hâla boğazım ağrıyor bu yüzden ıhlamur içiyorum ama benim merak ettiğim tek şey kötü bir hastalığa yakalanıp yakalanmadigim cevabınızı bekliyorum

  18. Zahide dedi ki:

    Merhaba ben daha 11 yasindayim 5 gün önce akşam 11 gibi dondurma yedim sabah kalktigimda boğazım ağrıyordu balgam atmaya çalıştım ama kendimi biraz zorladim sonra küçük böyle damar şeklinde kan geldi ama rendi açıktı bugün gene attigiminda nokta seklinde minikti ne yapmam gerekiyor? ya da bi hastalığa mı yakalandim

  19. elif dedi ki:

    Balgamım ile kan geliyor geçen hafta durdu ama benim içimdeki korku geçmedi neden gelmiş ola bilir acaba bilen varmı

  20. aslı dedi ki:

    Kalbi delik doğdum 7yaşında ameliyat oldum şimdi 32 yaşındayım 6 senedir ağzımdan burnumda kan geliyor fenalaşıyorum doktora gidiyorum bireyin yok diyip beni gönderiyorlar eve çaresizlik içinde dermanı arıyorum lütfen bana ulaşın tek çarem sizsiniz

  21. aslı dedi ki:

    Kalbi delik doğdum 7yaşında ameliyat oldum şimdi 32 yaşındayım 6 senedir ağzımdan burnumdan kan geliyor fenalaşıyorum doktora gidiyorum birşeyin yok diyip eve gönderiyorum tek çarem sizsiniz lütfen bana cevap verin önce allahtan sonra sizden şifa bekliyorum

  22. ceyda dedi ki:

    ben11 yaşındayım bi kaç gündür kar yediğim için boğazım şişti doktora göründüm boğazım ın iltihablandığını söyledi antibiyotik verdi hastalığımın 3. günündeyım bir 2 saat önce ve 15 dakika önce balgamım kanlî. Birde balgamım ön derece katı ve koyu renkli gelmekte lütfen yardım edin hocam çok korkuyorm akciğer kanseri olabilir diyorlar

  23. yagmur dedi ki:

    mrb hocam babam’a((50) yaşında ) akciğer embolisi teşhisi kondu daha sonra derin ven trambozu olduğunu da öğrendik yaklaşık bir aydır kan sulandırıcılar la tedavi oluyor. benim sorum ağzından hala kan geliyor normal mi ?

  24. gzm dedi ki:

    mrb hocam annemin massif hemoptizi şikayeti var 3.5 yıldır tomografi ssonucu ise sağ akciğer orta lobda milimetrik bronşketazik değişikler.sağ üst lob posteriorda birleşme eğiliminde yamasal buzlu cam (pnomoni).bilateral hiler bölgelerde milimetrik lenf nodları buna bi teşhis ve tadavi bulamadık sizce tahminen yani nedir

  25. kk dedi ki:

    Sabahlar balgamla karışık kan geliyor

  26. çınar dedi ki:

    Kızım 19 aylıkken cettıldan yandı 1ay yoğun bakımda kaldık anasıfındayken astım bronjite yakalandı şimdi ise astım alerjik ventolin Nebul 3.5 kullanıyoruz serum fizyolojik akşamları da notta kullanıyoruz fakat şimdi ise balkam çıkartıyoruz sürekli antibiyotik kullanmak ve kışın daha çok oluyor büyütme Atarmı?

  27. Çiçek dedi ki:

    hocam cevabınız gelmedi

  28. ahmet dedi ki:

    25 yaşındayım dün akşam şiddetli ateşle hastaneye kalktım ve kan alıp muane ettiler ve sorunun enfeksiyon olduğunu söylediler bugün de duş sonrası bi anda tükürdum ve balgam attım ama kanlı bi şekilde lütfen bi cevap bu durum neyden kaynaklanır devamli olan bir şey degil ama zaman zaman oluyor..cevap bekliyorum sizden

  29. cilek dedi ki:

    Hayirli aksamlar hocam,
    Oncelikle 22 yasindayim sigara kullaniyorum malesef. Yaklasik bir ay once sabahlari kalkdigimda tukurugumde kan oluyordu sadece sabahlari ve bir hafta surdu. Ben dis etlerimden dolayidir diyordum ama aksam fircalamadan uyudum ve sabah yinede kan vardi. Iki haftadir bir sorun yokdu ama bu sabah kalkdigimda yogun tukurukle karisik kan geldi uc dort kere tukurmeden sonra gecdi. Kulaklarim tikanik ve ara sira kasiniyor. Bogazimda bi sislik var ve bazen nefes alirken gogsumde az biraz agri oluyor. Doktora gitmekden korkuyorum kotu bi sonuc cikabilir diye. Bana yardimci olurmusunuz lutfen. Cok korkuyorum. Cevabiniz icin simdiden tsk ederim.

  30. Şükran dedi ki:

    Merhaba hocam 60 yaşındayım Astım hastasıyım Gögüs dr una gittim ağzımdan önceleri balgam geliyordu ilaçla onu tedavi ettiler sonrasında Akciğerlerimde temiz çıktı benim sorunum ağzımdan sürekli olarak parlak köpük şeklinde koyu sıvı geliyor Antepsin şurup kullandım ama sorunum hala devam ediyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk ederim

  31. Ülker dedi ki:

    Hocam merhaba. 32 yaşındayım.Yaklaşık 1 aydır yurtdisindayim, geldigimin 1. haftasında şiddetli bir sırt ağrısı ve sağ omuz agrisiyla uyandım. Klimanın çarpmış olacağını düşünerek doktora gitmedim. Bu bir hafta aralıklı,ama ani agrilarimla devam etti. Sonrasında kanlı balgamda çıkarmaya başladım. Bu kabusum oldu. Haftaya döneceğim için Türkiyede doktora gitmeye karar verdim. Ateşim,öksürüğüm yok. Balgamda bogazimda bişey takılmış gibi bir kez öksürdüğümde çıkıyor.Ama yoğun bir kan var ve hergün. Çok merak ediyorum bilgilendirirseniz mutlu olurum. Teşekkürler ..

  32. Çiğdem Güler dedi ki:

    Ben 29 yaşındayım ağzımdan 3 gun once sabaha karsi şiddetli bir şekilde kanli balgamla uyandım. boğazında yanma ve göğsünde ağrı ile gelmeye devam ediyor. gogus doktoru kronik alerjik bronşit tehşisi kondu. 15 gün sonra gitmemi söyledi bu uygun ilaçlar verdi ne yapmam lazım 15 gün bekleyi mi yoksa tekrar Dr gideyim mi lütfen yol gösterir misiniz korkuyorum 2 küçük çocuğum var.

  33. durmuş dedi ki:

    Merhaba hocam 28 yaşındayım yaklaşık 1yidir bağlamda kan geliyor damar ve mercimek büyüklüğünde sigara 12 yıldır kullanıyorum Hastanede çektirilen TORAKS BT sonucu Bulgular her iki akciğer aearasyonda fazlalaşır dikkati çekmektedir hafif amfizem görünümü mevcuttur sağ akciğer orta lop medial segment bronşlarinda minimal çap artışları izlendi benzer görünüm linguler segment düzeyinde izlen miştir sol akciğer alt lob bronşlarinda hafif çap artışı mevcuttur sol akciğer alt lob lateral Bazal kesimde bir kaç adet milimetrik en büyüğü 1-1,5mm yi bulan 2-3 adet nödüller yapı dikkati çekmektedir hocam bundan 2 ay önce cektirdigim BT bu nödüller yoktu acaba bu neye işarettir hocam şimdiden teşekkür ediyorum cevap icin

  34. Erdal dedi ki:

    Sevgili hocam ben 38 yaşındayım bir yıl önce grip oldum ve bir balgam musallat oldu,doktora gittim röntgen çektirdim kan tahlillerimde bişey yok Of’a kesmeyince emar çektirdim gene bişey yok,son bir aydır sigarayıda bıraktım öksürüğüm hiçini yok ve basından veride olmadıda ancak hala boğazımda bir başgam hissiyatı var bu arada bu son bir ayda sigarayı bırakma başlıca sebebim ses kısıklığım var doktora gittim gırtlak kanseri şüphesiyle bşy yok dedi modül var ama şu an alınmasına gerek yok dedi,ancak çok tatmin olmadım ne???yapmalıyım sizce,tavsiye edineniz bir dr varmı???yada size gelebilirmişim…

  35. Serap dedi ki:

    sık sık grip oluyorum ve sesim kısılıyor burnum tıkanıyor ve bu seferkinde burnum tıkalı nefes alirken burnum açılsın diye bogazimdan kanli balgam geliyo 1gündür sizce nedir sebebi 20yaşındayım

  36. Alican dedi ki:

    Hocam ben 15 yaşındayım ve şiddetli okusurk balgam kopuklu kan geliyo ağzımdan bazense burnumdan geliyor sizce ne olabilir.

  37. Derya dedi ki:

    Bir hafta once halsizlik 39 derece ates ve zonklar tarzda bas agrisi oldu acile gittim doktor nurofen ve agumentin verdi agzima 1m uzaktan bakip tabi ertesi gun gene ayni sikayet ile baska acile gittim serum takildi rahatladim ama kesik kesik oksuruk gece uykumu bolerek uyandirdi balgami cikaramadikca oksuruk artti oturur pozisyonda rahatliyordum dun ve bugun sabah balgam geldi ve cikarabildim ama kanliydi cok telasliyim size ne dusundurdu tesekkurler

  38. Emin güngörmez dedi ki:

    Iyi gunler hocam önvelikle sorum balgamimda 2 gundur cok cok az da olsa kan var 2 gundur 3 5 kez balgam cikardim 3 u kanliydi yasim 23 18 yasinda normal gunlerden birini yaşadim ve gece yattim sabah gogus agrisi ile uyandim hareket ve nefesim de kısıtlama vardi 3 4 saat dayandim sonra agri artinca hasthaneye gttim akciger filmi cekildi ve doktor akcigerimin patladigini soyledi o gun 2 saat sonra amaliyata alindim ve tüp takildi 20 gun ve 5 yil oldu iyiyim cok sükür bu ayin basindan beride is yerindeki herkes mevsimsel grip oldu 5 6 gun çektim agir degildim ama burun akintisi halsizlik vardi 1 2 haftadir iyiyim ama 2 gunden beri az da olsa balgam geliyor bu gun 2 kez balgam attim 1 i kanliydi sizce bu durum neyi gösteriyor kansermiyim tedavisi varmi sigara kullaniyorum

  39. Esra dedi ki:

    Hocam 29 ysndaym 3 gundur havalardan dolayi bogazimda yanma hissi var 2 sabahtr uyandigimda agzmda kan tadi oluyor tukurunce kanli tükürük geliyor ama 2 defadan sonra normal tukuruk rengini aliyor genzimdede akinti var sizce sebebi nedir

  40. adiran dedi ki:

    selam.gurcistandan yaziyorum.annem tuberkuloz hastasi ve tedavisinin bitmesine 2gun kaldi.hersey iyiye dogru gidiyordu ama dun kan geldi balgaminda.tedavi sonuc vermedimi acaba?2gun sonra rontgen cekilicek.kan gelmesi cokmu kotu demek?lutfen yazin nolur cok kotuyum suan

  41. Seherrr dedi ki:

    Merhaba hocam.. 2 gundur sabahlari ve aksamlari derin öksürük sonucu balgamda pembemsi kan geliyor. Endiseleniyorum fakat cevremde kimseye solemek istemiyorum. Hekime kontrol olmaya gitcegim hangi bolume gitmem gerekiyor bilgu verebilir misiniz? Simdiden tesekkur ederim.

  42. Deniz isinlari dedi ki:

    Hocam ben son 3 gundur kan tukuruyorum bogazimdan geliyor sanki gogus kafesimin orta kismi agriyor ne yapmaliyim ?

  43. Deniz isinlari dedi ki:

    Hocam merhaba ben 17 yasindayim 3 gundur kan tukuruyorum birsey daha eklemek istedim 5 gundur acnegen adli sivilce ilacini kullaniyorum ondan olabilirmi ?

  44. Ercin dedi ki:

    Mrb hocam.30 yaşındayım.bir seneden beri özellikle kışın balgamda kan gelmeye başladı.tomogrofi film çektirildi.dr normal birşeyin yok sesi.kbb gittim orda tomografi girdim.kafaya takacak birşey yok.normal dedi.ama Hale’n ara sıra sabahları ilk kalktığımda geliyor.sigara alkol kullanmıyorum.tşkler.iyi çalışmalar.

  45. Şükran dedi ki:

    Hayırlı akşamlar hocam bugün balgamımdan kan geldi yogun bir kan degildi damar şeklindeydi çok ökśürüyorum gıcık tutuyor bogulcak gibi oluyorum çok korkuyorum hocam lütfen beni aydınlatın saglıgımdan edişeleniyorum.

  46. berfin dedi ki:

    Merhaba hocam, annem 52 yaşında 1 haftadır sabahları kanlı köpüklü balgam çıkartıyor. Balgam da tükürük gibi ama boğazına geldiğini söyleyip öyle cıkartıyor yani tükürük değil balgam ve beyaz köpüklü ortasında genelde gündüzleri bi miktar kan oluyor fakat balgam çıkarma yoğunluğu fazla 3 dkda bir ve kesinlikle öksürük yok sadece boğazına takıldıgını düşünüp onu cıkarmaya calısırken öksürüyor kendiliğinden gelen bi öksürük yok. Dün doktora gitti solunumlarda kulak burun boğazda bi problem olmadığını söylemişler ve göğüs hastalıklarına yönlendirmişler akciğer filmi çekilmiş doktor filme bakmış ve üst taraflarda birşey olmadıgını fakat aşağılarda bişeyler var demiş bronşit olabilir zatürre olabilir dedi ama kesin bişey söylemek için tomografi çekelim dedi dün tomografi çekildi ve sonuclar yarın cıkacak yarına kadar annem içi içini yiyor akciğer kanseri olmakdan korkuyor. Ve balgamda kan oranı biraz artıyor. Balgam öksürüksüz oldugu için bu beni düşündürüyor. Geceleri terlemesi oluyor. Ve anneme sordum bu kanlı balgam ne zaman gelmeye başladı diye üşütmeden sonra gelmiş o zamanlar öksürüyodu hap içip terlemişti geçti ondan sonra kanlı balgam olmaya başlamıs. Öksürüksüz kanlı beyaz köpüklü balgam neden oluyo olabilir? En kısa zamanda görüşlerinizi bekliyorum hocam

  47. Murat Bey dedi ki:

    Banada birdefaya mahsus az birşey balgamdan kan geldi ama içimi bir korku sarmadı değil valla şüphe içindeyim ikinci kez tekrar yaparsa direk doktora gideceğim

  48. Hasta Yatağı dedi ki:

    Gerçekten çok açıklayıcı ve anlaşılır bir yazı hocam.İşimiz gereği bu tür hastalıklar ile çok sık karşılaşıyoruz.Hasta yatağı taleplerinde sürekli uzman doktor tavsiye edebilir misiniz sorusu geliyor ve bu yazınızı paylaştığımı bilmenizi isterim.iyi günler dilerim

  49. Hüseyin Altunci dedi ki:

    Hocam ben 72 yaşındayım küçükken zature geçirdim.Bu da sol üst ciğerde lekeler bıraktı 20 sene önce Süreyya paşa HASTAHANESİ ne tetavi oldum.Doktorumun tavsiyesi uşutmemek aksi halde yine olur dedi Şimdi ise 3 gündür grip oldum Balgamimda kahve rengine yakın kan lekeleri mercimek büyüklüğünde geliyor Doktora gittim filim çekti Tatmin edici bilgi alamadım.Göruşununuzu bekliyorum

  50. Orhan dedi ki:

    hocam üşütmüştüm yani soguk algınlıgı ökşürük grip ama 3 gününde grip’im geçti 2 gün hastaneye gittim serum yedim sonra ilaçla şurup verdi doktor kullanıyorum bitmek üzere hastalıgımın 4 gününde kanlı balgam atmaya başladım bu ne anlama geliyor napmam lazım şimdiden teşekkür ediyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: