TAHIL BEYİN (GRAIN BRAIN)

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
tahıl kafa

Tanınmış nörolog David Perlmutter, “Grain Brain: The Surprising Truth about Wheat, Carbs,  and Sugar–Your Brain’s Silent Killers” (Beyninizin sessiz katilleri buğday, karbonhidratlar ve şekerle ilgili sürpriz gerçekler) isimli kitabında tıp literatüründe çok uzun zamandan beri saklanan meselenin kapağını açıyor.

Bu mesele, “karbonhidratların beyni harap etmesi“.

Ve sadece sağlıklı olmayan karbonhidratların değil “tam tahıl” gibi sağlıklı olanların da demans, dikkat eksikliği hiperaktivite hastalığı, anksiyete, kronik baş ağrıları, depresyon ve başka birçok hastalığa yol açtığını ileri sürüyor.

Dr. Perlmutter, beynin her gün yediğimiz ekmekte ve meyvelerde bulunan maddelerin beyninize nelere yol açtığını, beynin neden yağ ve kolesterolle geliştiğini, yeni beyin hücrelerinin büyüdüğünü herhangi bir yaşta nasıl teşvik edeceğinizi açıklıyor.

Akıllı genlerimizi özel diyet seçimleri ve hayat tarzı alışkanlıklarıyla nasıl kontrol edebileceğimizi enine boyuna tartışıyor.

O çok korktuğumuz hastalıklardan “ilaçsız” nasıl kurtulabileceğimizi anlatıyor.

4 haftalık bir programla “genetik alınyazımızı” nasıl iyileştirebileceğimizi öğretiyor.

KAYNAK: http://www.amazon.com/Grain-Brain-Surprising-Sugar–Your-Killers/dp/031623480X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1396411815&sr=8-1&keywords=grain+brain

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. UĞUR dedi ki:

    Gerçekten güzel kitap okuyorum ve bu sayede 7 kilo verdim ekmek makarna pilav vs .tatlı aburcubur tamamen kestim arada bitter çukulata kakao 80 tüketiyorum kiabım daha bitiremedim

Siz de yorumunuzu paylaşın: