NOEL BABA’ NIN KORONAVİRÜSE BAĞIŞIKLIĞI VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Tüm dünyanın artık yakından tanıdığı, Amerikalı enfeksiyon hastalıkları uzmanı A. Fauci demiş ki (1):

Noel Baba KOVİD’ den muaftır çünkü Noel Baba doğuştan gelen çok iyi bağışıklığa sahiptir.”

Fauci’ yi tebrik ediyorum.

Bu sözü benim gözümde BioNTech’ in, Moderna’ nın aşısından bile daha değerlidir.

Bu tek cümle, binlerce makalenin, yüzlerce kitabın anlatmaya çalıştığı olayı bu tek cümlesiyle izah ediyor:

Sağlıklı insanlar, o güne kadar hiç karşılaşmadıkları bir virüsü doğuştan gelen bağışıklıkları (innate immunity) sayesinde kolayca atlatabilirler”.

Ana rahminde steril bir ortamda gelişen bebek doğuştan gelen hazır bir bağışıklığa sahip olmasaydı aldığı her mikroptan ağır bir enfeksiyon geçirir ve ölürdü.

Fauci, ilaç ve aşıya gerek olmadığını da söylemiş oluyor

Fauci, ilaç ve aşıdan bahsetmediğine göre, bunların gerekli olmadığını, koronavirüslere karşı hazır bağışıklığın yeterli olacağını da söylemiş oluyor.

Yoksa, çıkar pekâlâ “Tamam hazır bağışıklığı var ama yetmez, Noel Baba’ ya Moderna’ nın aşısını da yapmak lâzım. Buna rağmen hasta olursa 3 bin dolarlık remdesivir tedavisi de gerekir” derdi.

İngilizce “innate immunity” Türkçe’ de daha çok “doğuştan bağışıklık” adıyla bilinir.

Buna “non-spesifik bağışıklık” diyenler de vardır ama Prof. Dr. Alişan Yıldıran’ ın tavsiyesini benimseyerek ben de artık “hazır bağışıklık” tabirini kullanıyorum (2).

Gelelim neticeye

Tüm dünyanın da gördüğü gibi bu yeni koronavirüsten ağır hastalık geçirenler ve ölenlerin pratik olarak tamamında altta yatan ve bağışıklığı bozan kronik bir hastalık veya bir bağışıklık eksikliği hastalığı vardır.

Sağlıklı insanlar bu virüsü belirti bile göstermeden veya çok hafif belirtilerle atlatabiliyorlar.

Burada temel mesele, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, uykusuzluk, sigara-alkol vb. hazır bağışıklığı ve öğrenilen bağışıklığı bozabilecek etkenlerden uzak kalmaktır.

İşte bunun içinde aylardan beri maske + mesafe+ musluk yetmez, buna mutlaka moral ve adam gibi beslenme de eklenmelidir diye yazıyorum ama ne Sağlık Bakanı ne de Bilim Kurulu’ nun bununla alâkalı tek bir açıklamasına bile rastlamadım.

Santa Claus is immune to COVID-19, says Dr. Fauci | KLBK | KAMC |  EverythingLubbock.com

Hazır bağışıklık nedir?

Diğer organizmaların enfeksiyonlarına karşı spesifik olmayan yolla koruma yapan ev sahibinin savunmasındaki hücreleri ve mekanizmaları kapsayan bir bağışıklık sistemi çeşididir.

Yani, doğuştan gelen bağışıklık sistemindeki hücreler patojenleri edinilmiş bağışıklıktan farklı şekilde, soysal olarak tanır ve yanıt oluşturur; uzun süreli olarak koruma yapmaz. 

Doğuştan gelen bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara karşı anlık koruma sağlar ve hayattaki bütün bitki ve hayvan sınıflarında bulunur.

Anthony Fauci kimdir?

1984’ten beri Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü’nün direktörlüğünü yapan Amerikalı doktor ve immünolog.

Ocak 2020’den beri ABD’deki COVID-19 pandemisine müdahale eden Beyaz Saray Coronavirus Görev Gücünün önde gelen üyelerinden biri.

Kaynaklar:

1. https://nypost.com/2020/11/20/santa-claus-is-immune-from-covid-19-says-dr-anthony-fauci/

2. https://ahmetrasimkucukusta.com/2020/08/06/misafir-yazar/bagisiklik-viruslere-karsi-nasil-calisir/

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Alişan Yıldıran, Hekim dedi ki:

    Adama Allah söyletmiş….
    Fauci dünyaya aids belasını bulaştıran Robert Gallo’nun akıl hocasıdır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: