AŞIDAN ÖLEN İÇİN 30 EURO TAZMİNAT!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

30 Euro, her gün fiyatının arttığı da hesaba katıldığında fena para değil. 

ne yani, şirketin anahtarını mı verselerdi?

***

Yeniçağ’ da Arslan Bulut’ un yazısı:

Aşı üreten ilaç şirketleri arasında hangi aşının daha fazla ölüme sebep olduğuna dair bir tartışma var! Türkiye’de medya bu tartışmayla ilgili, sanki gizli bir el yasaklamış gibi hiç haber vermiyor! En çok suçlanan ve Avrupa’da bazı ülkelerde durdurulan Astra Zeneca aşısı adına şirketten yapılan açıklamalarda, Pfizer aşısının daha fazla ölüme yol açtığı öne sürüldü.

Aşı üreten şirketlerden Johnson and Johnson hakkında ise bütün dünyaya ve bu arada Türkiye’ye de sattığı bebek pudrasında kansere sebep olan asbest tozu bulunduğu gerekçesiyle verilen ve temyizde 2.1 milyar dolar olarak kararlaştırılan tazminat kararı kesinleşti. Ya kanserojen pudra uygulanan bebekler ne olacak? Ayrıca konu sadece tazminatla geçiştirilebilir mi? İlk mahkeme, şirketin, “Bebekleri için ebeveynlere satmayı hedefledikleri ürünlerde asbestin varlığını ve zararını bildiği halde, bu ürünlerin güvenliği hakkında onlarca yıldır yanlış bilgilendirme yaptığı” sonucuna varmıştı. Yani burada insan sağlığına karşı kasıtlı bir suç işlenmiştir.

Neyse ki bu haber sansür edilmedi!

Peki bebekler için bütün dünyaya kanserojen pudra sattığı kesinleşen bir şirketin aşısına güvenir misiniz?

***

Geçtiğimiz Aralık ayında İngiltere hükümeti, aşı üreten Pfizer şirketine yasal dokunulmazlık vermişti.

Pfizer’ın İngiltere yöneticisi Ben Osborn, şirketin yasal işlemler karşısında neden korumaya ihtiyaç duyduğunu açıklamayı reddetmişti.

Konuyla ilgili haberler, The İndependent gazetesinde yayınlanmıştı. Haberde “İngiltere hükümeti, Pfizer gibi şirketlere yeni korumalar sağlamak için yasayı değiştirdi. Böylece bu şirketlere herhangi bir komplikasyon durumunda hastaların açabileceği davalardan muafiyet sağlandı. Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı, Pfizer için bir güvence getirildiğini doğruladı ve hükümetin korona virüs aşısını Aşı Hasarları Ödeme Yasası kapsamındaki aşılar listesine ekleyeceğini bildirdi. Bu, listelenen bir aşı nedeniyle kalıcı şekilde sakat kalan ya da zarar gören kişilere bir defaya mahsus olmak üzere 120 bin Sterlin ödenmesi demek…” bilgileri de verilmişti.

Pfizer firması da çocuk felci aşısıyla ölümlere ve kısırlığa sebep olduğu gerekçesiyle Afrika halkına karşı işlediği suçlar sebebiyle tazminat cezalarına mahkûm edilmişti.

***

Hatırlatmak gerekirse Türkiye’de başından beri aşı olanlara imzalatılan “Aşı/izlem bilgilendirme ve rıza belgesi”nde, “Şahsımın aşısının/izleminin aşı birimi tarafından yapılmasını kabul ettiğimi beyan ederim. Sağlık personeli tarafından oluşabilecek risk ve tehlikeler konusunda gerekli danışmanlık hizmeti verilmiştir. Bu riskler ve tehlikeler hakkında bilgilendirildiğim ve aydınlatıldığım halde kendi özgür irademle aşımın/izlemimin yapılmasına izin veriyorum…” ifadesi bulunuyor.

Aynı belgede “Ek bilgilendirme” başlığı altında, “Mevcutta size uygulanan aşının Faz 3 çalışmaları tamamlanmamıştır. Pandemi nedeniyle Faz 3 çalışması tamamlanmadan Sağlık Bakanlığı tarafından ‘acil kullanım onayı’ verilmiştir. Bu nedenle aşı ile ilgili bilimsel veriler yetersizdir. İlk evre, ileri evre yan etkilerinde değişiklik olabilir. Lütfen el yazınızla ‘bu onamı okudum, anladım ve kabul ediyorum’ yazınız imzalayınız.” deniliyor.

***

Resmen durum budur. Başlangıçta, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pfizer-Biontek’in sorumluluk kabul etmediğini, bu sebeple anlaşmaya varılamadığını söylemişti. Sonra da anlaşmaya varıldığını açıkladı. “Anlaşma, şirkete aşı bedeli kadar bir sorumluluk yüklüyor” denildi ama konunun üzerine giden yok!

Yani aşıdan ölürseniz, yakınlarınıza aşı bedeli kadar tazminat ödenebilir! İki doz aşı bedeli ise 30 küsur Euro! 330 lirayı geçiyor! Hani “üç otuz paraya” derler ya…

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/asidan-olen-icin-30-euro-tazminat-455406h.htm

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    Henüz tüm dünyada COVİD aşısı üretilmedi, üretilen bir aşı yok ortada.Kollara zerk edilen materyellerin(!) ne olduğu belirsiz. Neden açıklanmıyor içlerinde bulunan materyeller?

    Yapılan injeksiyonlara, aşıdır, koruyucudur deme hakkı da yok kimsenin.

    Tüm materyeller, insanlarda deneniyor!bunlar aşı falan değil!

    ‘AŞIDIR’ DİYE HALKIMIZI, İNSANLIĞI ALDATMAYALIM, KANDIRMAYALIM, İNSANLARA YALANCI BOŞ ÜMİTLER SAĞLAMAYALIM!

    Biraz vijdanlı olalım efendiler. Elinizi VİJDANINIZA koyun biraz, eğer bir katre vijdanınız var ise….

  2. Hüseyin Nihal Atsız dedi ki:

    İlahi Canan hocam,

    VİCDAN MI CÜZDAN MI ? diye koca devleti uçuruma getirmişlerdi, unutmayın

    Lakin şerden hayır doğar derler, süper devlet olmamız da o dibi gördükden sonra husule geldi.

Siz de yorumunuzu paylaşın: