TUTARSIZ BİR UĞUR ŞAHİN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

ARK “Bütün ticari malların üretimi arttıkça maliyeti düşer ve fiyatları da ona göre azalır çünkü artık ar-geye para ve zaman ayırmaya gerek kalmamıştır. Bunun bir tek istisnası varmış meğerse. Hatta bunun üretim-tüketim-satışı arttıkça fiyatı da artıyor. Bilin bakalım hangi ürün bu!

***

Bu yazının Ahmet Kaya’ nın “Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça!” şarkısı eşliğinde okunması tavsiye edilir.

***

Önce Sağlık Bakanımız uyandı.

Bir buçuk senedir bizi evlere hapseden kendisi değilmiş gibi konuştu:

D Vitamini ihtiyacımızı çok büyük oranda, güneş ışınlarıyla doğrudan temasımız sonucu sağlıyoruz. Kas ve kemik sağlığı için önemli olan D vitamini, bağışıklığı da güçlendiriyor. Uzun zaman kapalı bir hayat yaşadık. Daha fazla güneş ışığı sağlığımıza iyi gelir. BİRAZ DAHA GÜNEŞ?

Gerçi güneşli yaz günleri artık çok geride kalmıştı ama olsun, bu da bir şey!

Bugün de Fatih Altaylı’ nın çok geç de olsa “uyanmasına” şahit olduk.

Ona, Uğur Şahin’ in bilim adamı olmaktan ziyade bir CEO olduğunu anlamakta neden bu kadar geciktiği üzerine kafa yormasını tavsiye ediyorum.

Hatta her gün sorduğu “Ne zaman adam oluruz?” sorusuna en kısa zamanda “Uğur Şahin’ in tutarsız olduğunu anladığınız zaman” diye bir cevap da yazabilir.

Esas mühimi de şu…

Önce söylediklerinin tam aksini dile getiren ekran güllerinin çark etmelerini “bilimdeki gelişmelere” bağlayarak savunmasının “tutarsızlık” olduğunu ne zaman anlayacak?

Ya da hiç anlayabilecek mi?

Gelelim neticeye

Uğur Şahin aslında tutarsız falan değil.

Bazen bilim adamı şapkasıyla bazen CEO şapkasıyla konuşuyor.

Sözlerini şapkasına bakarak değerlendirirseniz, ortada tutarsızlık falan kalmayacaktır.

Fatih Altaylı'dan BioNTech'in kurucularına eleştiri! “Tutarsız bir Uğur  Şahin..!” – Haber İskelesi

***

Fatih Altaylı’ nın yazısı:

Sinovac aşısının etkinlik süresinin birkaç ay ile sınırlı olduğunun ortaya çıktığı günlerde Biontech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’ın açıklamaları vardı.

“Merak etmeyin. Biz Sinovac gibi değiliz. Bizim etkinliğimiz birkaç yıl sürecek” açıklamaları.

Hatta İsrail’de yapılan ve aşının etkinliğinin 7 ay sonra azaldığını gösteren çalışmalardan sonra bile “3. doza gerek yok” demeyi sürdürdü.

Şimdi ise büyük bir dönüş yaparak “3. doz yapılmalı” diyor.

Bir bilim insanının böylesine taban tabana zıt açıklamalar yapması sadece ve sadece aşı karşıtlarının işine yarıyor.

Aşıyı üretenlerin güvenilir insanlar olmadığının kanıtı haline getiriliyor.

Oysa bilimde özellikle de sağlık bilimlerinde böylesine kesin konuşmak zaten hatalı. Kesin konuşup kısa süre sonra bambaşka konuşmak ise bilim adamlığı ile bağdaşacak bir durum değil.

Uğur Şahin böyle konuştukça birdenbire bilim adamlığından çıkıp malını daha fazla satmaya çalışan çığırtkan gibi algılanmaya başlıyor.

Komplo teorisyenlerine malzeme veriyor.

“Ama ben mutantlardan ötürü 3. doz demeye başladım” diyebilir.

Ama mutantların olacağı zaten baştan belli.

Mutasyon geçirmeyen virüs mü var.

Bunu hepimizden daha iyi onun bilmesi gerekmez mi!

3. doz meselesine gelince.

Bu konularda çok okuyan ve çok araştıran biri olarak şunu söyleyebilirim.

İki Biontech olanlar ikinci dozun üzerinden en az 6 ay geçtikten sonra bir doz daha olabilirler.

Sağlık Bakanlığı’nın buna bir an önce karar vermesi lazım.

Bu yazımı “Altaylı da aşı karşıtı oldu” diye yorumlayacak olan aptallar için de söyleyeyim.

Sonuna kadar aşıdan yanayım.

Çünkü aşı hayat kurtarıyor.

Kesin.

Kaynak: https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3225886-tutarsiz-bir-ugur-sahin

***

EK 1 (19.10.2021): Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede etkili olan aşılardan BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Şahin’den önemli açıklamalar geldi. Şahin, “Üçüncü doz aşı, hastalığın bulaşmasını tamamen durduracak” açıklamasında bulundu. Dr. Özlem Türeci, “Bir süre daha virüsle yaşayacağız. Bu bizim yeni normalimiz olacak ve buna alışacağız. Virüsün korkutucu kısmı ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.

BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Yunan basınına konuştu. BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Şahin, “Üçüncü doz aşı, hastalığın bulaşmasını tamamen durduracak” açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Şahin, ikinci dozun ağır hastalıklara karşı koruma sağladığını söyledi. Antikorun zamanla azaldığını ve üçüncü dozun antikor seviyesini yükselteceğini belirtti ve üçüncü doz aşı olmadan hastalığın bulaşmasının devam edeceğini kaydetti.

“BU BİZİM YENİ NORMALİMİZ OLACAK”

Şahin ve Türeci çiftine salgının ne zaman biteceği de soruldu. Bunun üzerine Türeci, “Bir süre daha virüsle yaşayacağız. Bu bizim yeni normalimiz olacak ve buna alışacağız. Virüsün korkutucu kısmı ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı. İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, BioNTech/Pfizer gelecek yıl aşı satışlarını ikiye katlayacak ve 54 buçuk milyar dolar değerinde satış yapacak.

Kaynak: https://www.haberturk.com/prof-dr-sahin-3-doz-hastaligin-bulasmasini-tamamen-durduracak-haberler-3226208

***

EK 2 (8.12.2021): NECATİ ÇITAK “Şirketlerin mali tablolarına dayanarak yapılan analize göre, Pfizer, BioNTech ve Moderna’nın bu yıl toplam 34 milyar dolar vergi öncesi kar elde edecekleri tahmin edilmekte Bu da saniyede bin $ üzerinde, dakikada 65bin$’ın veya günde 93,5 milyon doların üzerinde bir rakam.”

Bu şirketlerin sahip olduğu tekeller, pandemi sırasında toplam 35,1 milyar dolarlık net servete sahip beş yeni milyarder üretti.

Toplam bugüne kadar 8 milyarın üzerinde aşı satışı gerçekleşti. Bunun sadece %12’si yani satışı gerceklesen 10 aşıdan sadece biri COVAX’a satılması taahhüt edildi. Ancak şirketler tarafından taahhüt edilen bu dozlar bile teslim edilmedi

Pfizer/BioNTech, halihazırda zaten yetersiz olan, taahhüt ettigi 40milyon dozun %39’unu veya başka bir deyişle dünya capinda toplam teslim ettigi dozun sadece %1.4’ünü COVAX’a teslim etti Johnson&Johnson, 2021’de COVAX’a 200 milyon doz taahhüt etti, ancak hiçbirini teslim etmedi.”

Moderna, 2021’de COVAX’a yalnızca 34 milyon doz taahhüt etti veya başka bir deyişle toplam üretiminin yalnızca %3’ünü taahhüt etti, ancak hiçbirini teslim etmedi Kâr amaci gutmeyecegini belirten AstraZeneca bugüne kadar COVAX’a vaat ettiği dozların yalnızca %14’ünü teslim etti

Buna karşılık zengin ülkelere taahhüt ettikleri aşı dozlarinin J&J %17sini, Ast/Zen %32 sini, Moderna %42 sini, Pfi/Bio ise %68 ini teslim etti”

Resim

Yüksek gelirli ülkelere teslim eden aşı dozu bu ülkelerde yaşayan toplam nüfusun neredeyse iki katına ulaşırken diğer ülkelere teslim edilen toplam asi dozu nüfusun dörtte birine bile ulaşamadı

Toplu olarak, 4 şirket (AstrZen/Oxf, Moderna, Johnson, Pfi/Bio) 2021’de tahmini 7,5 milyar doz üreteceklerini iddia etti, ancak şirketler sadece 3,7 milyar doz üretebildiler.”

“G7 ve Team Europe (AB+İzlanda+Norveç) tarafından vaat edilen 1,8 milyar bağışlanacak dozun yalnızca %14’ü veya 261 milyonu düşük ve orta gelirli ülkelere teslim edildi

Kaynak: https://twitter.com/nekatichest/status/1461727848360824834?s=20

***

EK 3 (9.12.2021): Şahin: Gelecek yaz normale dönebileceğimize inanıyorum. Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/deniz-zeyrek/sahin-gelecek-yaz-normale-donebilecegimize-inaniyorum-6802422/

***

EK 4 (15.12.2021): TUTARSIZ BİR UĞUR ŞAHİN

Kaynak: https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3225886-tutarsiz-bir-ugur-sahin

***

EK 5 (25.12.2021): HAŞMET BABAOĞLU “Gerçekten garip! Omicron varyantı yayılıyor, medya hemen “Uğur Şahin haklı çıktı” manşeti atıyor. Şimdiye kadar yapılmış aşıların etkisinin kaybolduğunu gösteren araştırmalar tamamlanıyor, ne alakası varsa haber kanallarında bu bilgi de “Uğur Şahin haklı çıktı” sözleriyle aktarılıyor. Pandeminin önümüzdeki yıl biteceği iddiaları ile 2024’e kadar aynı koşullarda yaşayacağımızı söyleyen haberler aynı başlıkla veriliyor: “Uğur Şahin haklı çıktı!” İçeriğe bakıyorsun, başlıkla uzaktan yakından ilgisi yok. Soruyorum şimdi: Arkadaşlar, iyi misiniz? Uğur Şahin’in bizzat sizin bu halinizle de ilgili bir açıklaması var mı?”

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/babaoglu/2021/12/25/cumartesi-notlari-gelecek-cocuklarla-gelir

***

Yazı için 12 yorum yapılmış:

  1. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Bu zat ciddiye alınacak birisi değil.

    Ancak şu iddialı lafına bir cevap vermek lazım; ‘Aşı hayat kurtarır’ belki ama ne karşılığında?

    Aşılar daima allerji, otoimmünite ve maliniteye yol açarlar.

    Buna eskiler ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ derlerdi.

  2. Alişan Yıldıran dedi ki:

    Muhterem ARK hocanın belirttiği gibi Türk asıllı Alman iş adamı ‘tutarlı’ bir yatırımcı.

    MRNA teknolojisi ile kanser tedavinde başarılı olamayınca mahut hastalıktan iyi para kazandı.

    Yakında orphan hastalıklardan daha da iyi paralar kazanabilirler.

    Nusinersen bunun ilk örneği.

  3. Müjdat dedi ki:

    Fatih de zaten bir dediği bir dediğini tutmayan biridir. çok örnekleri var bunun.

  4. Sadri Alışık dedi ki:

    Adamlar malı götürdü bu kadar

  5. CANAN KARATAY dedi ki:

    Bir gazeteci olarak bilim kurulu kurmuştu, Ahmet Hakan’dan sonra.

    Şimdi n’oldi?, kurdukları bilim kurullarına!!! Biliö kurulu kurmak gazetecilerin işi mi?

    Rüzgar ters esmeye başlayınca, dön baba dönelim hacılara gidelim oldu efendi!

    FDA Delays Decision on Moderna Vaccine for Adolescents Citing Heart Problems, Yet Pfizer Authorized for Teens, Despite Higher Number of Myocarditis Reports
    The Pfizer and Moderna COVID vaccines are both linked to heart inflammation. In May, the U.S. Food and Drug Administration authorized Pfizer’s vaccine for 12- to 17-year-olds, but the agency is delaying its decision on authorizing Moderna’s vaccine for adolescents while it assesses whether the shot could increase the risk of myocarditis.

  6. CANAN KARATAY dedi ki:

    ‘Unconscionable’: Pfizer, Moderna to Rake in Combined $93 Billion in 2022 COVID Vaccine Sales
    A report by health data analytics group, Airfinity, projects “unprecedented” sales and profits for Pfizer and Moderna in 2022. According to the People’s Vaccine Alliance, the companies are pricing their vaccines by as much as $41 billion above the estimated cost of production.

    Kelle Paça, D VİTAMİNİ vs.bilim kurullarından daha faydalıymış meğer.

    81 Research Studies Confirm Natural Immunity to COVID ‘Equal’ or ‘Superior’ to Vaccine Immunity
    The Brownstone Institute lists 81 of the highest-quality, complete, most robust scientific studies and evidence reports/position statements on natural immunity as compared to the COVID-19 vaccine-induced immunity.

  7. CANAN KARATAY dedi ki:

    Must see VIDEO: Mandating these unapproved jabs “should be criminal,” according to well-respected scientist
    In one of the most important videos of the year, we bring you another fascinating interview with Stephanie Seneff, PhD – Senior Research Scientist at the MIT and author of Toxic Legacy – exposing the inconceivable harm the COVID-19 injections inflict on humanity.

  8. CANAN KARATAY dedi ki:

    Efendiye göre AŞILAR kurtarıcıymış meğer. Kendisi çok okuyormuş da!!

    Neler okuyor acaba?
    “Something very dark is going on”: world-renown medical expert Dr. Peter McCullough expresses concern over feverish push to inject young kids with COVID shot
    On October 2, 2021, Dr. Peter McCullough gave a presentation at the Association of American Physicians and Surgeons Annual Meeting held in Pittsburgh, PA.

    OKUMAINI ÖNERİYORUM,YA DA İZLEMESİNİ ÖNERİYORUM.

    Gerçek, hayatını bu alanda çalışmaya adamış bilim insanlarını okusun diyorum.

    Tüccarları pohpohlamayı bıraksınlar da görebiliyorlarsa, gerçekleri görsünler ve de yazsınlar, insanları uyarsınlar.

  9. CANAN KARATAY dedi ki:

    Vaxxed or unvaxxed, it is critical to take charge of your health
    As Dr. Seneff points out, NOW is the best time to live a healthy lifestyle. Empower yourself with knowledge about health and nutrition. Whether you are jabbed or unjabbed, start by making small changes to create a healthier you. The solutions can be found here:

    Biz açıklayınca, davalar açılıyor, 90 davam devam ediyor. MIT’den aynı uyarılar geliyor ama! Gerçek bilim insanlarından. Onlara da suç işliyorlar, halk sağlığına zarar veriyorlar diyecekmisiniz, damarlarım Karatay önerileri sonucu tıkadı diyecek misiniz Fatih Bey?

    Be sure to eat organic foods as often as possible to reduce your exposure to the toxic effects of glyphosate, which is poisoning our food supply
    Get out into the sunlight and get grounded by walking barefoot
    Exercise regularly
    Eliminate processed foods and load up on wholesome fruits and vegetables

  10. Emre Sağlam dedi ki:

    Canan Karatay hocam her zaman tavsiyelerinizin takibindeyiz. Lütfen sizi tekrardan canlı yayınlarda veya sosyal medyada görelim, görüşlerinize hep ihtiyacımız var, özellikle etkisi meçhul bu aşıların mobbingine karşı…

  11. Hidayet dedi ki:

    Canan hocamızı ve onun uyarılarını bütün Türkiye özledi.

  12. Mustafa Çınar dedi ki:

    Fatih Altaylı mevzuyu saptırmasını çok iyi beceriyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: