KOVİD Mİ KOVİD AŞILARI MI: HANGİSİ DAHA ÇOK MİYOKARDİTE SEBEP OLUYOR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Kovid geçirenlerde ve mRNA türü Kovid aşılarından sonra miyokardit riski olduğu çok iyi biliniyor.

Bu risk özellikle genç erkeklerde çok yüksek ve bundan dolayı da gençlere mRNA aşısı yapılmasını durduran ülkeler de var.

Topluma genel olarak sunulan bilgi şu: Evet, aşılar da miyokardite sebep oluyor ama bu risk Kovid geçirenlerde çok daha fazla.

Peki, bu iddia doğru mu?

Bunun için önce Kovid-19 veya aşılamadan sonra “miyokardit oranını” bilmek gerekir. Yaşı ve cinsiyeti bildiğimiz için bu oranlar yaş ve cinsiyete göre ifade edilmelidir.

12 yaşındaki erkek çocuklardan 80 yaşındaki kadınlara kadar herkesi bir torbaya doldurmak doğru olamaz.

Mesela, 12-15 yaş arası bir erkek çocuk Kovid olduğunda veya aşı yapıldığında miyokardit görülme oranı ya da 40-45 yaş arası kadınlardaki miyokardit oranı nedir?

Kovid aşısından sonra miyokardit oranı nedir?

Aşılamadan sonraki 14 veya 21 gün içinde miyokardit vakalarının sayısı (fazladan) / Yapılan aşı sayısı

FDA, 12 ila 15 ve 16 ila 18 (turuncu çubuklar) arasındaki erkek çocuklar için net sayı veriyor:

Buna göre, 12-15 yaş arası erkek çocuklar için miyokardit riski milyonda 179 ve 16-18 yaş arası çocuklar için milyonda 196’ dır.

Bu, 5.600 vakada 1 ve 5.100 vakada 1 şeklinde de söylenebilir. (Bunlar FDA’ nın slaytlarından alıntılardır).

Kovid-19 geçirdikten sonra miyokardit oranı nedir?

Kovid-19 geçirildikten 14 veya 21 gün sonra miyokardit vakalarının sayısı (fazladan) /Kovid-19 enfeksiyonları sayısı

Birçok yayında enfeksiyondan sonraki miyokardit vaka sayısı bildirilmiştir ama enfekte olan kişi sayısı için serolojik testlerin yapılması icap eder.

Enfekte olmuş, hatta semptom göstermemiş insanların sayısı bilinmelidir; sağlık sistemlerine sunulan vakalar payda olarak kullanılamaz, çünkü bu enfeksiyonların toplamını göstermez.

Gelelim neticeye

Büyük bir kohortta sero-prevalansı hesaplamadan yani tüm enfekte olmuş olanların doğru sayısını bilmeden yapılacak hesaplamalar yüksek oran gösterir, çıkan oran hakikati yansıtmaz.

Sağlıklı olmayan rakamlardan sağlıklı netice çıkmaz.

Yanlış hesap Bağdat’ tan döner.

Kaynak: https://brownstone.org/articles/the-cause-of-myocarditis-covid19-or-covid19-vaccination/

Recognizing COVID-19–related myocarditis: The possible pathophysiology and  proposed guideline for diagnosis and management - Heart Rhythm

***

EK 1 (11.11.2021): BÜLENT POLAT “Moderna firmasının ürettiği mRNA aşısıyla ilgili ilginç gelişmeler dikkat çekici. 1- Önce İsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç ve sonra da Fransa, Almanya gibi ülkeler bu aşının 30 yaş altı genç nüfusa yapılmasını yasaklıyorlar. Miyokardit ve Perikardit riski yüksek olduğu için.”

“Firmanın yaptığı çalışmalar ve bilimsel olduğunu iddia ettiği verilere rağmen sonradan özellikle gençlerde uygulamaların durdurulmasına veya hiç onaylanmamasına yönelik bu eğilim ilginç. Bilimsel çalışma sonuçları sahadaki uygulama sonuçlarıyla uyuşmuyor mu sorusu ortaya çıkıyor.”

“Şimdi bu kararları nedeniyle yukarıda bahsedilen ülkeleri ve kurumları “Aşılar üzerinde tereddüt yaratarak aşı karşıtlığına hizmet ediyorlar” diyerek suçlayabilir misiniz?”

Kaynak: https://twitter.com/drbulentpolat/status/1458477664726044676?s=20

***

EK 2 (12.11.2021): Tayvan’da sağlık yetkilileri, kalp kası iltihabına neden olduğu endişesiyle Pfizer-BioNTech aşısına kısıtlama getirerek, aşının ikinci dozunun 12 ile 17 yaş arası için kullanımını durdurdu.

Tayvan‘da Merkezi Salgın Komuta Merkezi (CECC) Başkanı Chen Shih-chung, sağlık uzmanlarından oluşan danışma kurulunun, miyokardit riskini artırabileceği endişesiyle Pfizer-BioNTech aşısının ikinci dozunun 12-17 yaş aralığı için kullanımını askıya almaya karar verdiğini duyurdu. Yerel basında çıkan haberlere göre Chen, yaptığı açıklamada, Sağlık ve Refah Bakanlığı Bağışıklama Uygulamaları Danışma Komitesi’nin bu yaş grubuna ikinci doz Pfizer aşısı uygulanmasını 2 haftalığına durdurmaya karar verdiğini ve bu süre zarfında uzmanlar ve Hastalık Kontrol Merkezleri’nin (CDC) gözlemlerde bulunacağını belirtti.

Yetkililer, nihai kararı miyokardit rastlanan 16 vaka üzerindeki incelemelerin ardından verecek.

Nihai karardan önce diğer ülkelerdeki verilerden de yararlanılacağını kaydeden Chen, şu an Hong Kong ve Britanya dışındaki tüm ülkelerde, 12-17 yaş arasındaki çocuklara 2 doz aşı yapıldığını da sözlerine ekledi. Bununla birlikte Chen, aşının 5-11 yaş aralığına uygulanmasına onay verilip verilmeyeceği konusunun henüz gündemde olmadığını, miyokardit endişesiyle başlatılan araştırma sürecinin sonlanmasını beklediklerini dile getirdi. mRNA teknolojisiyle geliştirilen aşının daha önce miyokardit ve perikardit (kalp zarı iltihabı) vakalarında rolü olduğu ortaya çıkmıştı.

ABD’de elde edilen verilere göre, ikinci doz Pfizer aşısı olan gençlerin miyokardit yaşama riski, birinci dozu olanlardan 10 kat daha yüksek.

Diğer yandan bir dizi ülke daha önce gençlere yönelik aşı politikasında, sözgelimi riskler nedeniyle değişikliğe gitmişti.

Hong Kong ve Britanya da miyokardit endişesiyle, Pfizer aşısının ikinci dozunun 12-18 yaş aralığında kullanımını durdurmuştu.

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/20211112/tayvanda-ikinci-doz-pfizer-asisinin-12-17-yas-araliginda-kullanimi-durduruldu-1050726840.html

***

EK 3 (21.11.2021): mRNA aşıları, endoteldeki enflamasyonu ve kalp kasında T hücresi infiltrasyonunu çarpıcı biçimde artırıyor. Aşılamayı takiben artan tromboz, kardiyomiyopati ve diğer vasküler olaylar bununla izah edilebilir. Kaynak: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

***

EK 4 (25.11.2021): Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), COVID enfeksiyonu geçiren 12-17 yaş grubu çocuklara COVID aşısı yaptırmadan önce 12 hafta geçmesinin beklenmesini tavsiye etti. COVID geçiren çocuklarda aşı yaptırma sürecinin uzatılmasının nedeni olarak zaten küçük bir risk barındıran miyokardit vakaları gerekçe gösterildi. Enfeksiyon ile aşılama arasındaki sürecin uzatılmasının çok küçük olan miyokardit riskini daha da azaltacağı ifade edildi.

Yetkililer, gençlerde doğal enfeksiyonun koruma süresinin en az üç ay olması nedeniyle aşı olunacak tarihin ileri alınmasının bir sorun yaratmayacağını söyledi. UKHSA’dan Dr. Mary Ramsay, “COVID aşıları son derece güvenli, ancak 18 yaş altı gençler için COVID enfeksiyonu ile aşılama arasında daha uzun bir süre tavsiye ediyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-ingilterede-covId-geciren-cocuklara-12-hafta-sonra-asi-olun-tavsiyesi-11-681-98127.html

***

EK 5 (25.11.2021): İsrail kısa süre önce dördüncü bir COVID dalgasından çıktı ve son birkaç haftadır günlük enfeksiyonlar nispeten düşük. Ancak İsrail Sağlık Bakanlığı istatistikleri, yeni enfeksiyonların büyük bir bölümünün çocuklarda ve gençlerde olduğunu gösteriyor. 5-11 yaş arası çocuklar aktif vakaların neredeyse yarısını oluşturuyor. Yetkililer, yeni aşı kampanyasının sayıları düşürmeye yardımcı olacağını ve belki de yeni bir dalgayı önleyeceğini umuyorlar.

İsrail medyası, aşılara bu yaş grubuna uygun oldukları ilk gün düşük talep bildirdi. İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in, ebeveynleri çocuklarını aşı yaptırmaya teşvik etmek amacıyla aşı yaptırmak için bugün geç saatlerde 9 yaşındaki oğlu David’e eşlik etmesi bekleniyor.

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-israil-5-11-yas-arasi-cocuklara-covId-asisi-yapmaya-basladi-11-681-98136.html

***

EK 6 (11.12.2021): STIKO patronu Mertens şu durumda kendi çocuğuna korona aşısı yaptırmayacağını açıkladı. STIKO: Robert Koch Enstitüsü’nde aşılama programları için resmi öneriler sağlayan 18 üyeden oluşan bilimsel bir komitedir. Çocukları aşılayalım diyenlere… Kaynak: https://swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/stiko-chef-mertens-wuerde-eigenes-kind-nicht-gegen-corona-impfen-lassen-100.html

***

EK 7 (27.12.2021): Reuters: “Yeni Zelanda 26 yaşındaki gencin ölümünü Pfizer Kovid-19 aşısına bağladı. Aşı ilk dozdan sonra miyokardite sebep olmuştu. Bu ülkede yazın da bir kadın aynı sebeple hayatını kaybetmişti. ” Kaynak: https://www.reuters.com/world/asia-pacific/new-zealand-links-26-year-old-mans-death-pfizer-covid-19-vaccine-2021-12-20/

***

EK 8 (18.1.2022): 30′ dan çok doktor, bilim adamı ve milletvekili, aşının potansiyel olarak ciddi zararlarının muhtemel olduğunu gösteren yeni veriler ışığında hükümete 12-15 yaşındaki sağlıklı çocuklar için Kovid aşısını “yeniden değerlendirmeye” çağıran ortak bir mektup imzaladı. Genç erkeklerde ve erkek çocuklarda miyokardit riskinin aşılamadan sonra enfeksiyondan 14 kata kadar daha yüksek olduğunu gösteren yeni kanıtlara atıfta bulunuyor. Kaynak: https://www.express.co.uk/news/uk/1547050/covid-vaccine-JCVI-omicron-delta-myocarditis

***

EK 9 (27.1.2022): JAMA “Sürveyans raporlarına göre, mRNA bazlı #COVID19 mRNA aşılarından sonra miyokardit riski birden fazla yaş ve cinsiyette arttı. Ergen ve genç erkeklerde ikinci aşı dozundan sonra en yüksek oran görüldü.” Elbette her geçen gün daha iyi görüp, anlayacağız…

Kaynak: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346

***

EK 10 (1.2.2022): “If you are under 40 the risk of Myocarditis from the vaccine is higher than Myocarditis from Covid.” Cardiologist Dr Aseem Malhotra responds to claims the Covid jab could have caused the heart problems affecting Sunderland goalkeeper Lee Burge.

Kaynak: https://twitter.com/talkRADIO/status/1488127160934150147?s=20&t=BYVlVoi3o7r_PDb6AdsIrw

***

EK 11 (1.2.2022): New study: 133 x risk of myocarditis after COVID vaccination. Comparisons with myocarditis rates following infection now irrelevant as vaccination no longer prevents infection.

1626 cases of myocarditis were studied, and the results showed that the Pfizer-BioNTech product was most associated with higher risk, with 105.9 cases per million doses after the second vaccine shot in the 16 to 17 age group for males, and 70.7 cases per million doses after the second shot in the 12 to 15 age group for males. The 18 to 24 male age group also saw significantly higher rates of myocarditis for both Pfizer’s and Moderna’s products (52.4 and 56.3 cases per million respectively).

In conclusion, the study’s authors note that myocarditis is a “rare but serious adverse event that can occur after mRNA-based COVID-19 vaccination … [and that] the risk of myocarditis after receiving mRNA-based COVID-19 vaccines was increased across multiple age and sex strata and was highest after the second vaccination dose in adolescent males and young men. This risk should be considered in the context of the benefits of COVID-19 vaccination.”

Kaynak: https://www.israelnationalnews.com/news/321238

Kaynak: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346

***

EK 12 (9.3.2022): HİKMET GEÇKİL “mRNA aşısını takiben miyokardit vakaları dünya çapında, özellikle genç erkek yetişkinlerde ve ergenlerde artmaya devam ediyor. Norveç, Birleşik Krallık, ve Tayvan, ergenler için ikinci doz mRNA aşısını askıya aldı” – JAMA Pediatrics

Makale adı: Myocarditis Following COVID-19 BNT162b2 Vaccination Among Adolescents in Hong Kong

Kaynak: https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2789584

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1501439091455545345?s=20&t=iuU2GtMCavPly9dBPqDw5A

***

EK 13 (24.4.2022): 12 yaşından büyük 23 milyondan fazla kişiye ait veriler üzerinde yapılan analizde, mRNA aşılarının hem birinci hem de ikinci dozları, artan miyokardit ve perikardit riski ile ilişkilendirildi. En yüksek miyokardit riski aynı aşıdan 2 doz alan kişilerde, ikinci dozdan sonra genç erkeklerde (16-24 yaş arası) bulundu. Bu bulgular, Biontech aşısından sonra 100.000 aşıda 28 günde 4 ila 7 fazla olayla ve Moderna aşısından sonra 100.000 aşıda 9 ila 28 fazla olayla uyumludur. Bu risk, ciddi Kovid hastalığına karşı korunmanın yararları ile dengelenmelidir.

Kaynak: https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2791253

***

EK 14 (6.5.2022): FDA, pıhtılaşma riskini öne sürerek Johnson & Johnson’ın Covid-19 aşısının kullanımını sınırlandırıyor. Bu aşı, gelecekte, yalnızca tıbbi sebeplerden dolayı mevcut diğer aşılardan birini alamayan veya Moderna ve Pfizer-BioNTech tarafından yapılan mRNA aşılarından biriyle aşılanmayı kabul etmeyen 18 yaş ve üstü kişiler için geçerli olacak. FDA Center for Biologics Evaluation and Research Müdürü Peter Marks, bu kararın aşıların yılın ilk çeyreğinde 9 kişinin aşıdan sonra öldüğünü gösteren verilerin incelenmesinden sonra alındığını, her 2 milyon doz için bir ölümün FDA’ nın çoğu insanın alması gerekmeyen bir risk olduğuna karar verdiğini söyledi. Kaynak: https://www.statnews.com/2022/05/05/fda-limits-use-of-johnson-johnsons-covid-19-vaccine/

***

EK 15 (2.6.2022): The Incidence of Myocarditis and Pericarditis in Post COVID-19 Unvaccinated Patients-A Large Population-Based Study

Kovid-19 enfeksiyonundan iyileşen erişkin hastalarda ne perikardit ne de miyokardit ensidansında artış gözlemlemedik.

Kaynak: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35456309/

***

EK 16 (22.6.2022):  Serious Adverse Events of Special Interest Following mRNA Vaccination in Randomized Trials

Results: Pfizer and Moderna mRNA COVID-19 vaccines were associated with an increased risk of serious adverse events of special interest, with an absolute risk increase of 10.1 and 15.1 per 10,000 vaccinated over placebo baselines of 17.6 and 42.2 (95% CI -0.4 to 20.6 and -3.6 to 33.8), respectively. Combined, the mRNA vaccines were associated with an absolute risk increase of serious adverse events of special interest of 12.5 per 10,000 (95% CI 2.1 to 22.9). The excess risk of serious adverse events of special interest surpassed the risk reduction for COVID-19 hospitalization relative to the placebo group in both Pfizer and Moderna trials (2.3 and 6.4 per 10,000 participants, respectively).

Discussion: The excess risk of serious adverse events found in our study points to the need for formal harm-benefit analyses, particularly those that are stratified according to risk of serious COVID-19 outcomes such as hospitalization or death.

Kaynak: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4125239#

***

EK 17 (26.6.2022): BÜLENT POLAT “Fransa’da yapılan çalışma, mRNA aşılarının özellikle 24 yaş altı gençler ve çocuklarda Miyokardit-Perikardit olasılığını artırdığını net olarak ortaya koyuyor. Aşının yarattığı risk, COVID’in bu yaş grubunda oluşturacağı riskten daha fazla.”

Age and sex-specific risks of myocarditis and pericarditis following Covid-19 messenger RNA vaccines

Kaynak: https://twitter.com/drbulentpolat/status/1540969152483147778?s=20&t=xkwxhZMPTUHcLgvKpARytQ

***

EK 18 (1.7.2022): KORCAN AYATA “Covid aşısı sonrası miyokardit: “Mevcut grupta, 15 hastanın 9’unda SARS-CoV-2 spike proteininin kalp kası hücrelerinde üretildiği tespit edildi. Yani aşı ile verilen genetik spike proteini kodunun kalbe ulaştığı görülüyor.”

Intramyocardial Inflammation after COVID-19 Vaccination: An Endomyocardial Biopsy-Proven Case Series: The expression of SARS-CoV-2 spike protein within the heart and the dominance of CD4+ lymphocytic infiltrates indicate an autoimmunological response to the vaccination.

K: https://www.mdpi.com/1422-0067/23/13/6940

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1542745083547729920?s=20&t=o4oCHjSTykqIVt3bHC5Mtg

***

EK 19 (23.7.2022): SERPİL YILMAZ “Denizde ölüm vakalarının artmasıyla, Covid aşısının yan etkisi arasında bir ilişki var mı? Tıp dünyası tartışmalı ve kamuoyuna bilgi vermeli.”

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/serpil-yilmaz/aytac-karduzun-son-anonsu-sahilde-olum-7252841/

***

EK 20 (1.10.2022): A Case Report: Multifocal Necrotizing Encephalitis and Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccination against COVID-19

The current report presents the case of a 76-year-old man with Parkinson’s disease (PD) who died three weeks after receiving his third COVID-19 vaccination. The patient was first vaccinated in May 2021 with the ChAdOx1 nCov-19 vector vaccine, followed by two doses of the BNT162b2 mRNA vaccine in July and December 2021. The family of the deceased requested an autopsy due to ambiguous clinical signs before death. PD was confirmed by post-mortem examinations. Furthermore, signs of aspiration pneumonia and systemic arteriosclerosis were evident. However, histopathological analyses of the brain uncovered previously unsuspected findings, including acute vasculitis (predominantly lymphocytic) as well as multifocal necrotizing encephalitis of unknown etiology with pronounced inflammation including glial and lymphocytic reaction. In the heart, signs of chronic cardiomyopathy as well as mild acute lympho-histiocytic myocarditis and vasculitis were present. Although there was no history of COVID-19 for this patient, immunohistochemistry for SARS-CoV-2 antigens (spike and nucleocapsid proteins) was performed. Surprisingly, only spike protein but no nucleocapsid protein could be detected within the foci of inflammation in both the brain and the heart, particularly in the endothelial cells of small blood vessels. Since no nucleocapsid protein could be detected, the presence of spike protein must be ascribed to vaccination rather than to viral infection. The findings corroborate previous reports of encephalitis and myocarditis caused by gene-based COVID-19 vaccines.

Kaynak: https://www.mdpi.com/2076-393X/10/10/1651

***

EK 21 (23.10.2022): We present autopsy findings of a 22-year-old man who developed chest pain 5 days after the first dose of the BNT162b2 mRNA vaccine and died 7 hours later.

Makale: Myocarditis-induced Sudden Death after BNT162b2 mRNA COVID-19 Vaccination in Korea: Case Report Focusing on Histopathological Findings

Kaynak: https://ahmetrasimkucukusta.com/wp-admin/post.php?post=86321&action=edit

***

EK 22 (25.10.2022): SARS-CoV-2 vaccination was associated with higher risk of myocarditis death, not
21 only in young adults but also in all age groups including the elderly. Considering healthy vaccinee
22 effect, the risk may be 4 times or higher than the apparent risk of myocarditis death. Underreporting
23 should also be considered. Based on this study, risk of myocarditis following SARS-CoV-2
24 vaccination may be more serious than that reported previously. 

Kaynak: https://www.medrxiv.org/content/medrxiv/early/2022/10/18/2022.10.13.22281036.full.pdf

Makale: SARS-CoV-2 vaccine and increased myocarditis mortality risk: A population based comparative study in Japan

***

EK 23 (30.10.2022): Kovid aşıları genç erişkinlerde miyokardit riskini 800 artırıyor.

The risk of myocarditis is 800 times higher for vaccinated than unvaccinated young adults, according to a recent Swiss study that is now gaining traction in the press.

The results were based on the presentation by Prof. Christian Mueller (Basel, Switzerland) at the European Society of Cardiology Congress in August 2022: “Myocardial Inflammation/Myocarditis After COVID-19 mRNA Booster Vaccination.” According to the presentation at the conference:

  • Prior to this study, there were no prospective data on post-vaccination myocardial lesions during vaccination with an mRNA vaccine. Only the most serious hospitalized myocarditis have been reported, mainly affecting men under 18 years of age.
  • The actual incidence of post-vaccination myocardial lesions is 2.8% vs 0.0035% of myocarditis in retrospective studies
  • Myocardial lesions affect women more — contrary to what is described in previous studies.
  • The possibility of repeated doses of vaccine in order to maintain effective vaccination coverage should lead to great caution regarding possible repeated myocardial lesions and their impact on possible cardiovascular complications.

Kaynak: https://www.cardio-online.fr/Actualites/A-la-une/ESC-2022/Incidence-non-negligeable-myocardites-apres-3-dose-vaccin-ARN-messager-anti-COVID-19

Makale: Incidence non négligeable des myocardites après 3ème dose de vaccin à ARN messager anti-COVID 19

Alıntı: https://beckernews.com/new-swiss-study-covid-shots-increase-risk-of-myocarditis-by-800-times-in-young-adults-47674/

***

EK 24 (5.11.2022): FATİH ALİ CANLI “Mecliste bir tane şöyle vekilimizin olmaması çok vahim! Kınıyorum! İngiltere Milletvekili @ABridgen: “Verilere sıradan bir bakış bile, aşırı ÖLÜMLER ile ülkedeki aşı olma seviyesi arasında ÇOK GÜÇLÜ bir İLİŞKİ olduğunu gösteriyor. Soruşturma açılmalı! 10 BİNLERCE KİŞİ ÖLDÜ”

“even a casual glance at the data shows that there’s a VERY STRONG CORRELATION between excess DEATHS & the level of vaccine uptake in that country. Surely we must have an investigation? These are 10s of thousands of PEOPLE who are DYING..”

Kaynak: https://twitter.com/ProfFatihACanli/status/1589278153989820417?s=20&t=cY2OkDSOyxCdgA74dtv1Bg

***

EK 25 (8.11.2022): ÖZCAN YÜCEL “Aşı yanlılarının “Covid’in kendisi de miyokardit yapıyor” söylemi safsatadan ibaretmiş. İsrail’de aşı olmamış ancak Covid geçiren 197.000 vakadaki miyokardit oranı Covid geçirmemiş 590.000 kontrol grubu ile aynı bulundu. 

Daha önce yalnızca hekimlerin duyup bildiği “miyokardit” lafını bir anda tüm dünyanın öğrenmesini sağlayan şey Covid değil, “Covid aşılarıymış”.

NETİCE: Kovid-19 enfeksiyonundan iyileşen yetişkin hastalarda ne perikardit ne de miyokardit ensidansında artış gözlemlemedik.

Makale: The Incidence of Myocarditis and Pericarditis in Post COVID-19 Unvaccinated Patients-A Large Population-Based Study

K: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35456309/

Kaynak: https://twitter.com/drozcanyucel/status/1589831292597592064?s=20&t=dCk0oBsvNc5dkIwXu8riCw

***

EK 26 (30.11.2022): Biontek aşısından sonra akut multifokal nekrotizan ensefalit ve miyokardit geliştiği otopside gösterildi. Paul-Ehrlich Institute: Çok nadir bir yan etki. Risk sayılmaz. İyi de şüpheli vakalara otopsi yapmazsan tabii ki vaka bulamazsın, nadir sanırsın.

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1598014801690923008?s=20&t=yBNT4RlkX0w_MuBI-gvTow

***

EK 27 (3.12.2022): MARTY MAKARY “Yeni Çalışma: “SARS-CoV-2-aşısından sonraki yedi gün içinde beklenmedik bir şekilde ölen beş kişide kardiyak otopsi bulguları… Bulgularımız, aşılamayla ilişkili öldürücü miyokarditin histolojik fenotipini ortaya koyuyor.”

K: https://link.springer.com/article/10.1007/s00392-022-02129-5

Makale: Autopsy-based histopathological characterization of myocarditis after anti-SARS-CoV-2-vaccination

Bu, saygın bir grubun Alman çalışmasıdır. Amerika’da bu araştırmayı yapmak çok zor Almanya’ da 5-17 yaş arası hiçbir sağlıklı çocuğun Kovid’den ölmediğini gösteren çalışma da yayınlanmıştı. Ayrıca 30 yaş altında Moderna aşısını da tavsiye etmiyorlar. CDC ile öyle değil.

Kaynak: https://twitter.com/MartyMakary/status/1599157979529371648?s=20&t=srNQ0WLCAPsMpfttzVU9gQ

***

EK 28 (5.12.2022): mRNA aşıları sonrası miyokardit ölümcül bir komplikasyon olabilir. 

Cases of myocarditis, diagnosed clinically by laboratory tests and imaging have been described in the context of mRNA-based anti-SARS-CoV-2 vaccination. Autopsy-based description of detailed histological features of vaccine-induced myocarditis is lacking. We describe the autopsy findings and common characteristics of myocarditis in untreated persons who received anti-SARS-CoV-2 vaccination. Standardized autopsies were performed on 25 persons who had died unexpectedly and within 20 days after anti-SARS-CoV-2 vaccination. In four patients who received a mRNA vaccination, we identified acute (epi-)myocarditis without detection of another significant disease or health constellation that may have caused an unexpected death. Histology showed patchy interstitial myocardial T-lymphocytic infiltration, predominantly of the CD4 positive subset, associated with mild myocyte damage. Overall, autopsy findings indicated death due to acute arrhythmogenic cardiac failure. Thus, myocarditis can be a potentially lethal complication following mRNA-based anti-SARS-CoV-2 vaccination. Our findings may aid in adequately diagnosing unclear cases after vaccination and in establishing a timely diagnosis in vivo, thus, providing the framework for adequate monitoring and early treatment of severe clinical cases.

Makale: Autopsy-based histopathological characterization of myocarditis after anti-SARS-CoV-2-vaccination

Kaynak: https://link.springer.com/article/10.1007/s00392-022-02129-5

***

EK 29 (25.5.2023): MEHMET EMİN KORKMAZ “Gençlerde son zamanlarda gözlenen ani ölümlerdeki artışının en önemli sebebi miyokarditdir. Miyokardit sıklığındaki artış ise Covid enfeksiyonu sonrası değil, aşılama sonrası ortaya çıkmıştır. HART gruptan sağlam analiz. Okumak isterseni

K: https://www.hartgroup.org/myocarditis-began-with-vaccine-rollout/

Makale: Myocarditis began with vaccine rollout

Kaynak: https://twitter.com/MehmetE_Krkmz/status/1661422809065586696?s=20

***

EK 30 (8.8.2023): KORCAN AYATA “Aşı kaynaklı miyokardit muhtemelen platform yüzünden gelişiyor ve bu durum antijene (spike) özgü değil. Malesef gelecekteki mRNA tabanlı aşı, ilaç ve tedavilerin benzer riske sahip olacağı ima ediliyor. Makale başka bir kanıt daha sağlıyor: Aşı kaynaklı miyokardit hafif DEĞİL

Makale: Cytokinopathy with aberrant cytotoxic lymphocytes and profibrotic myeloid response in SARS-CoV-2 mRNA vaccine–associated myocarditis

K: https://www.science.org/doi/10.1126/sciimmunol.adh3455

Kaynak: https://twitter.com/korcanayata/status/1688930647455514626?s=20

***

EK 31 (25.9.2023): Aşılara karışmış olan DNA parçalarının bir kişinin genomuyla bütünleşip ‘hücrenin kalıcı bir demirbaşı’ haline gelmesi ve aşı yaptıran bazı kişilerde otoimmün sorunlara ve kansere yol açması gibi çok gerçek bir tehlike var. Ayrıca bu genom değişiklikleri ‘nesiller boyu da sürebilir.

Kaynak: https://www.spectator.com.au/2023/09/scientists-shocked-and-alarmed-at-whats-in-the-mrna-shots/

Makale: Scientists ‘shocked’ and ‘alarmed’ at what’s in the mRNA shots

***

EK 32 (3.10.2023): KEVİN BASS “Nobel Ödülü Sahibi Drew Weissman, 2018 tarihli bir makalesinde mRNA aşılarının, otoimmünite gelişimi ve “kan pıhtılaşması ve patolojik trombüs oluşumu” da dahil olmak üzere potansiyel riskleri konusunda uyardı. Hem Pfizer hem de Moderna randomize kontrollü araştırmaları, COVID-19 aşısından kaynaklanan pıhtılaşma bozukluklarının (kan pıhtıları) sinyallerini gösterdi. Neden mRNA aşılarının bu potansiyel risklerinden daha fazla bahsetmiyoruz?”

Resim

Kaynak: https://x.com/kevinnbass/status/1709005337137950757?s=20

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Mustafa dedi ki:

    Ev halkı Covid-19 olsa bile aynı evde yaşayıp hastalanmayanların sırrı ile ilgili araştırma

    https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-virusunde-muthis-bulgu-ev-halki-covid-19-olsa-bile-hastalanmayanlarin-sirri-ortaya-cikti-6761879/

Siz de yorumunuzu paylaşın: