D VİTAMİNİ DÜŞÜKLÜĞÜ HANGİ SAĞLIK SORUNLARINI TETİKLİYOR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

Yağda eriyen vitaminler olan, A D E K vitaminlerinin hayati önemi vardır. A D E K vitaminleri olmadan hayatta kalmak mümkün değildir. Doğal işlenmemiş olan besinlerle vücuda giren A D E K vitaminlerinin etkili ve faydalı bir şekilde emilebilmesi ve dolaşıma katılabilmesi için karaciğerin salgıladığı safra suyuna ihtiyaç vardır.

A D E K vitaminlerinden biri olan, özellikle D vitamini son derece önemlidir. D vitamin bilindiği gibi, bir gün ışığı
vitamini olarak adlandırılmaktadır. D VİTAMİNİ cildimizde güneşin ultraB –UVB-ışınlarının etkisi ile hücrelerimizin temel yapı taşı olan, KOLESTEROL tarafından üretilmektedir.

Ayrıca, gün ışığı olmayan mevsimlerde, ve uzun süren kış ayları yaşanan kuzey ülkelerinde, D vitamini karaciğer, balık ve balık yağı, tereyağı ve bütün yumurta, ve iç organ etlerinden alınmaktadır.

Son yıllarda, modern ROKOFELLER tıbbı önerileriyle, güneş ışığı ve aşırı kolesterol içeren besinler, panik yaratılarak yasaklanmıştır ve hala yasaklanmaktadır.

Sonuç olarak, modern denilen ülkelerde, maalesef geniş halk kitlelerinde D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ epidemisi hatta pandemisi tehlikeli bir şekilde gelişmiş ve ortaya çıkmıştır.

Kanda D VİTAMİNİ DÜŞÜKLÜĞÜ epidemisi ile birlikte genetik olmayan, epigenetik olan kronik dejeneratif hastalıkların da pandemisi ortaya çıkmıştır.

Kanda D VİTAMİNİ değerlerinin düşüklüğü, insan organizmasında, insan vücudunda bir çok sağlık sorunlarının temellerini atmaktadır. Kişilerin, D VİTAMİNİ değerlerinin sürekli olarak düşük düzeylerde olması çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Görülen çeşitli hastalıkların listesini kanıtlarıyla açıklamakta fayda vardır diye düşünüyorum:

1. Kan şekerinin etkili kontrolü için D vitamini şarttır: Eksikliği Tip 1 ve 2 Diyabet hastalığını tetiklemektedir.

2. Kan D vitamini değerlerinin yeterli düzeylerde olması damarların genişlemesini, gevşemesini sağlar. Kalp
krizini , kardiyovasküler hastalıkları ve felci önlemektedir.

3. D vitamini beyin hücrelerimiz, nöronlarımızın ve sinir iletilerinin sağlıklı çalışabilmesi için şarttır. Eksikliği, başta depresyon olmak üzere, her türlü mental ve nörodejeneratif hastalıkların temelini atmaktadır.

4. D vitamini bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için şarttır. Eksikliğinde, her türlü otoimmün hastalıklar gelişmektedir. Tip 1 DM, Römatoid artrit, lupus, IBS, MS, ALS gibi hastalıkların temeli atılmaktadır.

5. D vitamini düşüklüğü, Obezite ve kilo verememe nedenidir.

6. D vitamini düşüklüğü, Osteoartrit ve osteoporoz ve osteomalazi nedenidir.

7. D vitamini düşüklüğü, Kas zayıflığı ve nöromusküler ileti zayıflığı nedenidir.

8. D vitamini düşüklüğü, Yüksek tansiyon nedenidir.

9. D vitamini düşüklüğü, her türlü Kanser nedenidir.

10. D vitamini düşüklüğü, Kronik ağrıların ve fibromiyalji nedenidir.

11. D vitamini düşüklüğü, Sık sık infeksiyon geçirme ve sık hastalanma nedenidir.

12. D vitamini düşüklüğü, Hiperparatiroidi nedenidir: Osteoporoz gelişmesi, böbrek taşlarının oluşması, kronik sindirim systemi hastalıklarının oluşması nedenidir.

KISSADAN HİSSE: D VİTAMİNİ ve KOLESTEROL, İKİZ KARDEŞ GİBİDİRLER. İKİZ KARDEŞLER ŞİFA KAYNAĞIDIR ORGANİZMAYA GÜÇ VE DİNÇLİK SAĞLARLAR

1. Yaz aylarında güneşlenme son derece önemlidir. Ancak saatlerce güneş altında kalmak doğru değildir. 20- 30 dakika, cildimizin güneşte kalması yeterli olmaktadır.

Günde 20- 30 dakika, güneşte kalmak, cildimizde 20.000 ünite D vitamini yapımını sağlamaktadır.

2. Güneş ışığı ile, her gün cildimizde, 20.000 ünite KOLESTEROL tarafından üretilen D VİTAMİNİ, sağlık bahşeder, dinçlik bahşeder. Yüksek D vitamini ile zehirlenme söz konusu değildir.

3. 20-30 dakika güneşlenme sırasında, güneş yağları, güneş kremleri, ya da 80-90 faktörlü koruyucuları (? ne demekse) kullanmak tehlikelidir ve son derece zararlıdır. Özellikle çocukların ve bebelerin körpe vücutlarını, UVB’yi engelleyen, yüzlerce kimyasal toksinler içeren koruyucu ve güneş yağları sürülmesi sakıncalıdır.

Koruyucular (?) ciltte D VİTAMİNİ yapımını engelledikleri için çocuklar ve bebekler için tehlikeli sağlık sorunları oluşturmaktadır.

D VİTAMİNİ eksikliğine neden olan koruyucular, ek olarak içerdikleri bir çok kimyasal toksinler çocuklarımızın ciltlerinden emilerek, dolaşımlarına girmekte ve minik körpe vücutlarında gelişme geriliğine ve ciddi hormonal bozukluklara, hormonal dengesizliklere neden olmaktadır.

Cildimizde bulunan koruyucu mikrobiyomların azalmasına da neden olarak, çeşitli cilt hastalıklarına da ortam hazırlanmaktadır.

4. ROCKEFELLER tıbbının yıllardan beri ileri sürdüğü gibi UVB ışını kanser nedeni değildir, özellikle cilt ve bütün kanserleri önlediği kanıtlanmıştır. D VİTAMİNİ KOLESTEROL ile birlikte bağışıklığımızı güçlendirerek, cilt kanseri de dahil, bütün kanserleri önlemektedir. Cilt kanserinin nedeni, kesinlikle kanıtlanmış olan; endüstüri üretimi sonucu ortaya çıkan aşırı oranda tükettiğimiz, ultra işlenmiş gıdalar, aşırı düzeyde OMEGA-6 içeren margarinlerdir, transyağlardır, mısırözü yağlarıdır, soya, kanola palm yağlarıdır, ve ayçiçek gibi çekirdek yağlarıdır.

Saydığımız bu yağlar cildimizde ve iç organlarımızda, depo edilmiş olduklarından ve doğal mikrobiyomları azalttıkları, ya da öldürdükleri için, her türlü kanser ve dejeneratif hastalıklar son yıllarda pandemik düzeyde artmıştır.

Bütün kanserlerin METABOLİK bir hastalık olduğu senelerden beri bilinmektedir. Aynen şeker hastalıkları
gibi.

5. KOLESTEROL, bağışıklık sistemimizi güçlendiren, sinir ve beyin hücreleriniz, güçlendiren en elzem, olmazsa
olmaz olan temel bir STEROLDÜR: Her canlı organizma için hayatta kalabilme için, bitki, hayvan ve insanların
hücreleride, hücre zarlarında bulunan bir temel taşıdır, bütün hücre zarlarının kolonu ve kirişi ve koruyucusudur.

6. KOLESTEROL, VÜCUMUZUN ŞİFA KAYNAĞIDIR. Bu nedenle ortama ve çevresel faktörlere bağlı olarak koruma amacı ile her gün 3500 mgr kadar, KARACİĞERDE üretilmekte ve aynı zamanda D VİTAMİNİ başta olmak üzere, bütün, östrojen, progesteron, testesteron gibi tüm seks hormonları, minerokortikoidler, ve kortisol gibi stres hormonlarının temel taşıdır, ana maddesidir.

Dr. Chauncey Crandall, M.D., writes: High doses of vitamin D keep arteries more flexible, potentially warding off heart disease, heart attacks, and strokes, preliminary research suggests. In just four months, vitamin D supplements
reduced arterial stiffness in a group of 70 young black men and women in a small-scale clinical trial.
The flexibility of participants’ arteries improved even more with higher doses, said senior researcher Dr. Yanbin Dong, a professor with the Medical College of Georgia at Augusta University, in Augusta.

SON SÖZ: D VİTAMİNİ VE KOLESTEROL OLMADAN HAYATTA SAĞLIKLI KALMAMIMIZ, SAĞLIKLI OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. sedat dedi ki:

    Sevgili hocam d3 ampul kullanma konusunda görüşleriniz hala aynımı.İçinde butil hidroksi toluen zararlı maddesi olduğu söyleniyor…

  2. CANAN dedi ki:

    Fitnelere kulak atmayalım.

    3-5 liralık ampül hayatları, hastalıkları kurtarmaktadır, yarım asırdan beri kullanılmaktadır. Kimse bir zararını görmemiştir, yaşamamıştır!

    Hasta olmanızı arzu eden bir çok kesim vardır, paraşütlerinizi açınız efendim.

  3. sedat kaptaner dedi ki:

    Canan hocam aydınlattınız çok çok teşekkür ederim. Hep tereddüt içindeydim…

  4. Seher dedi ki:

    Harika blgiler

Siz de yorumunuzu paylaşın: