MASKELİ AMA SOSYAL MESAFESİZ KONSERE KATILANLARDA ENFEKSİYON BELİRTİSİ GÖRÜLMEDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Araştırma, koronavirüsün pop müzikten hoşlanmadığını da ispatlamış oluyor.

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1387543451357663232?s=20

***

İHA’ nın haberi:

İspanya’da 27 Mart Cumartesi günü yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını döneminde ilk kez sosyal mesafe kuralının olmadığı ve 5 bin kişinin katıldığı bir konser düzenlenmişti.

Araştırmacılar, geçtiğimiz ay Barselona‘da gerçekleştirilen maskeli ancak sosyal mesafesiz konser denemesinin ardından konsere katılan 5 bin kişiden yalnızca 6’sının testinin pozitif çıktığını, diğer katılımcılarda ise “enfeksiyon belirtisi” görülmediğini açıkladı. Araştırmacılar ayrıca, test sonucu pozitif çıkan 6 kişiden 4’ünün konserde değil, başka bir yerde enfekte olduğu sonucuna vardı.


Konser kapalı bir salonda yapıldı

Salonda iyi bir havalandırma vardı

Girişte hızlı test yapılarak sadece negatifler alındı

Herkes ffp2 maske taktı

Konser yaklaşık 1.5 saat sürdü


Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Josep Maria Llibre düzenlediği basın toplantısında, katılımcılara konserden 2 hafta sonra yapılan Covid-19 testlerinin negatif çıktığını belirterek, “Konser sırasında bulaşma olduğunu gösteren hiçbir işaret yok” dedi.

İspanya’da sosyal mesafesiz konser
İspanya’nın Barselona kentinde bulunan Sant Jordi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen konsere 5 bin kişi katılmıştı. Covid-19 testi pozitif olanlar ve ateşi yüksek kişiler konsere alınmamış, konsere gelen herkese saat 09.00-16.00 arasında hızlı Covid-19 testi yapılmıştı. Ayrıca konserde, FFP2 tipi maske takma ve dezenfektan kullanma zorunluluğu getirilmişti.

Barselona Belediyesi ve Katalonya Özerk Yönetimi, kültür-sanat etkinliklerine devam edilmesi gerektiğini savunmuş, bu tip etkinliklere destek verdiklerini açıklamıştı.

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-ispanyada-maskeli-ama-sosyal-mesafesiz-konsere-katilanlarda-enfeksiyon-belirtisi-gorulmedi-11-681-95435.html

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: