AŞIYI OLMAK İSTEMEYEN HERKES AŞI KARŞITI DEĞİL!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

İlknur Aktemur‘ un tivit dizisi:

 

Öncelikle çok uzun bir yazı olacağı için sabırla okumanızı rica ediyorum.

1-Sayın Ömer Coşkun nezdinde, Covid aşılarına karşı güvensizlik yaşadığı için herkesi “aşı karşıtı” olarak yaftalayan ve toplumu bunun üstünden kutuplaştırıp ayrıştıran herkese:

    Alıntı Tweet: Doç. Dr. Ömer Coşkun @coskunomer23 · 22 Tem: Aşı karşıtlığı yapanlara karşı önlem almalı Hem kendilerine hem başkalarına zarar veriyorlar

Sizin diliniz yüzünden sürekli hakarete uğruyoruz. Ne terörist olmadığımız kaldı, ne vatan haini, ne köpek, vs. Şahsım adına bana hakaret eden kimseye hakaret etmemeye dikkat ettim. Sizler yılların vermiş olduğu tıbbi eğitiminde getirisi ile insanlarla diyalogları en yüksek ölçekte başarabilen insanlar olmanız lazımken, sürekli kin ve öfke suçu işliyorsunuz.

Buna rağmen, biz size ve sizin gibi insanlara herhangi bir yaptırım istemedik. Bu bir süreç ve geçecek dedik.

2-Siz kabul etseniz de etmeseniz de bu aşıyı olmak istemeyen herkes “aşı karşıtı” DEĞİL! Özellikle doktorlar. Bir akademisyenin araştırma kâğıdı yazımına, tez yazımına, makale yazımına karşı olmasını düşünmek ne kadar ahmakça ve mesnetsiz ise sizinle aynı görüşü taşımayan doktorların, zaman zaman b12 ve antibiyotik aşısı olan ve çocukluk aşıları tam olan bizlerin de aşı karşıtı olduğunu iddia etmek aynı oranda ahmakça ve mesnetsizdir.

Süreç içerisinde ki tavrınız, özellikle sosyal medyada kendi halkını küçümser konuşmalar yapan bazı doktorların kendilerine soru sorulduğunda engellemesi ve/veya görmezden gelmesi, mesleki olgunluğa sahip olmadıklarının en açık göstergesidir ve bu da halkı aşı olması konusunda ikna etmeye değil, olmaması konusunda düşüncesini kemikleştirmeyi sağlamaktadır.

3-“Aşı olmak istemeyenlerin” aşı olanlarla bir derdi yok ve olamaz.  İsteyen tabii ki gider aşısını olur, kimseye olma diye baskı yapmak ne mesleki açıdan ne de kişisel hak ve kararlar açısından haddimize değil. Bizi süreci baltalayanlar olarak görünüyorsunuz ancak yanılıyorsunuz.

Bu insanlar arasında 15 yaşında ki oğluma ya aşı zorunluluğu gelirse diye uykusu kaçan insanlar var, aşı olduktan sonra geçmeyen yan etkileri gören, izlemiş insanlar var.  Virüse yakalanmadığı için bu aşıyı olmayı gereksiz bulan insanlar var. Bazıları çocukluk aşısına da karşı olan insanlar var. Yani anlayacağınız “aşı olmak istemeyenler”in arasında her düşüncede insan var.

Okumuşu, okumamışı, öğrencisi, profesörü, çalışanı, ev hanımı, müslümanı, ateisti. Bütün bu insanların tek bir derdi var “BANA BASKI YAPMA!”

4-Dün bir yakınımdan Beylikdüzünde ki Carrefourun ve Bauhausun aşı kartı olmadan içeri almadığını duydum. Önemle vurguluyorum bu sadece bir duyumdur, yaşayan ben değilim. Ancak doğru ise, insanların hukuksal ve tıbbi haklarına karşı suç işlemektedirler.

Zira, aşı olanlarında virüse yakalanabileceği ve virüsü yaydığı biliniyorken bu tarz uygulamalar sadece toplumu daha da germek ve kutuplaştırmaktan öteye geçmez. Kaldı ki insanlar üstünde bu şekilde baskı uygulamaya kalkmak (daha önce kanun maddeleri tek tek yazıldı, tekrarlamaya gerek yok) TC, Anayasa ve çeşitli uluslararası anlaşmalara da aykırıdır.

Bizim burada tepki ve şüphelerimizi dile getiriyor oluşumuz dahi, bir kesimin taşmasını önlemektedir. Sizler mevcut tavrınız ile ağzı sonuna kadar dolu ve kaynayan bir tencerenin üzerine kapak kapatmaya kalkıyorsunuz. O su taşar, o nedenle mevcut ayrıştırıcı ve yaftalayıcı dilinizden bir an önce uzaklaşın.

Biz ne halkın polisle ne de halkın başka bir halk yani grup ile, karşı karşıya gelmesini İS-TE-Mİ-YO-RUZ. Sürekli örnek verdiğiniz Fransa’da olanın, ülke tarihini bilen herkesin de bileceği üzere, bu ülke de fazlası olur azı olmaz. OLMASIN diye uğraşıyoruz. Ne yazık ki bazılarınızın siyasetçi değil bilim adamı olduğunu hatırlamanız gerekiyor.

5-Biz de en az sizler gibi bütün bu tartışmaların bitmesini ve 2018 yazında ki özgürlüğümüze dönmeyi istiyoruz. Kapanmaların olması istemiyoruz. Her tuttuğumuz nesneden sonra kolonyaya, dezenfektana yapışmak istemiyoruz. Dışarıdan eve geldiğimizde, ellerimizi yıkamayı unutup ağzımıza bir lokma bir şey atma gafletinde bulunmanın özgürlüğünü bile özledik.

Sanki evimizin anahtarı imiş gibi maskemi alayım diye şartlanmalardan daraldık. Ancak mevcut tavrınız ve aşının yan etkileri konusunda “acaba” denilen her şeyin üstünü çizmeye kalkmanız, insanları cahil gibi ithamlara maruz bırakmanız, medyada size karşı görüşlerle tartışmamanız, ana-akım medyanın tek sese dönüşmesi ki buna bütün kanallar dahil, bizi sadece sizden ve savunduklarınızdan ŞÜPHE etmeye itmekte.

6-Sizleri anlamıyor değiliz. Uzun ve bitmek bilmeyen mesailere tabii kaldınız. Ancak gerçeği inkâr etmeniz sadece savunduklarınıza zarar verir. Şimdi sizlerle VAERS’in veri tabanından edindiğim bazı bilgileri paylaşacağım. Değişkenler, symptoms, vaccine dose, age ve VAERS ID.

Optional measures, current illness Seçilen semptom, myocarditis. State/Territory, all locations. Select report completed dates, 2021. Select report received dates, 2021. Select vaccination dates, 2021. Select adverse event onset dates, 2021 ve send. 1311 vaka var aşıdan sonra myocarditis vakası içeren.

Bir örnek South Carolina, erkek, 40-49 yaş arası. Ocak 22 ve 30 da Biontech aşılarını olmuş. Şubat ayında ise miocardits tanısı. Bilinen herhangi bir alerjisi ise yokmuş. Başka örnek, Utah, 30-39 yaş arası, erkek. Moderna aşısından sonra miocardits tanısı. Bu iki örneği de rastgele seçtim. Bu iki örneği de rastgele seçtim. Bu şekilde toplam 1311 bildirilmiş vaka var VAERS de.

7-Ceteris paribus, semptom, kalp atışı anormallikleri ve kalp atışı bozuklukları. Sorgu sonucu 1142 vaka. Uyarı, “Tam sonuçlar görüntülenemeyecek kadar uzun, yalnızca sıfır olmayan satırlar kullanılabilir.” Ölenler de var, sakat kalanlarda, düzelenlerde, durumu ciddi olanlarda var içlerinde, Office visit olarak gerçekleşenlerde.

8-Beyin kanaması, kalp krizi, otoimmun bozuklukları gibi vakalardan bahsetmiyorum bile. Şimdi sizler diyorsunuz ki bunların hiçbirinin aşı ile ilgisi yok. Allah’ı reddeden bir din adamı olabilir mi? Ama şüpheyi reddeden bilim adamlarımız var. Hatanız şurada, bizi cahil sanıyorsunuz ya, eğitimsiz falan. Değiliz.

O yüzden siz gelin bizim de bi aklımız kabul edin ve size karşıt görüşte olanlarla ana-akım medyada bu işi aklı selim bir şekilde tartışın. Ancak o zaman, bu insanları ya kazanırsınız ya da kaybedersiniz.

9-Diğer yandan ise, bu süreçte mesleki itibarını kaybetmeyi göze almış siz değerli insanların @opdrokanozdemir @OpDrBilgehan @drozcanyucel VAERS verilerini incelemesini  ve yorumlamasını haber alma ve tıbbi bilgilendirilme hak ve özgürlüğü olan vatandaşlardan biri olarak rica ediyorum.

@NevaCiftcioglu sizin de gözlemci olmanızı önemle rica ederim. ARTIK KAPANMA İSTEMİYORUZ.

Not: Bu süreçte “şüphe” ye sığınmış, tıp okumuş ve aktif olarak sağlık alanında insanlara hizmet eden ismini etiketlemeyi unuttuğum doktorlarımızı etiketleyebilirsiniz.

***

Aşı olmayanlar ölüm yolculuğunda!

Siz de yorumunuzu paylaşın: