BU ÖKSÜRÜK TÜRLERİ İÇİN TEDAVİ GEREKMEZ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bugünlerde birçok insan öksürüyor. Astım, bronşit, sinüzit, grip, larenjit, farenjit, zatürree, tüberküloz, kulak iltihabı gibi öksürüğe yol açabilecek pek çok hastalık var.

Ancak, her öksürük mutlaka bir hastalık belirtisi değildir. Bazen çok farklı sebeplerle de öksürebiliriz ve bu öksürük türlerinin araştırılması ve tedavisi gerekmez.

Tuvalet öksürüğü
Tuvaletin kapısı vurulduğunda içerdeki kişinin çıkardığı öksürme sesidir. Sadece tuvaletin dolu olduğu anlamına gelir, üzerinde durulması gerekmez. Öksürük sesini gaz çıkarma sesi de izleyebilir.

Konser öksürüğü
Ciddi bir öksürük tipi olup, bulaşıcıdır. Konser gibi uzun süre sessizlik gereken ortamlarda parça aralarında iki üç dinleyicinin başlattığı ve tüm salona yayılan, müzik tekrar başladığında sonlanan akut bir öksürük tipidir.

Ayağını denk al öksürüğü
Bir ortama girmeden önce ortaya çıkan ve içerdekilerin derlenip toparlanmasına fırsat vermeye yarayan öksürük tipidir.

Sınav öksürüğü
Çoktan seçmeli sınavlarda görülen öksürük tipidir. Sınıfın çalışkanına soru numarası gösterilir, o da doğru cevabı öksürük sayısı ile bildirir.

Yarışma öksürüğü
Sınav öksürüğünün bir alt tipi olarak da kabul edilebilir. Bunun en iyi bilinen örneği bizde ‘Kim 500 Milyar İster’ adıyla bilinen yarışmanın Almanya’daki versiyonunda yaşanmıştır. Seyirciler doğru cevapları öksürerek bildirmişler ve yarışmacı da büyük ikramiyeyi kazanmıştır. Ancak, sonradan bu durum anlaşılmış ve kazanılan paralar geri alınmıştır.

Hadi canım sen de öksürüğü
Genellikle kızlar ve kadınlar toplantısında rastlanır. Herkes birbirine hava atacak ya, baktınız ki biri gerçekten uçuyor, ne attığını o da bilmiyor, öhhöö iye bir öksürün, bakın nasıl renkten renge girip yere çakılıyor.

Ben de buradayım öksürüğü
Bir şey dağıtılırken ya da insanlar bir yere davet edilirlerken adınız geçmiyorsa kendinizi hatırlatmaya yarayan öksürüktür.

Hop aile var öksürüğü

Herkese açık bir ortamda, açık saçık şeyler konuşulurken ortaya çıkan çocukları ve aileyi koruma amaçlı öksürüktür.

Övünmek gibi olmasın öksürüğü
İnsanın kendini övmeye başlamasından önce aniden beliren bir öksürük türüdür.

Mikrofon öksürüğü
Mikrofondan sesinizin gelip gelmediğinin anlaşılmasına yarayan öksürüktür. Şiddetli olursa, mikrofonda vanıltı yapabilir.

Uyandırma öksürüğü
Konuşmanız sırasında  uyuklayanları kendilerine getirmeye yarayan öksürüktür.

Aman adam burada öksürüğü
Birinin orada olmadığını sanıp hakkında ileri geri konuşurken o kişinin ortama girdiğini haber veren öksürük tipidir. Okullarda öğretmenin sınıfa girmesi ya da bürolarda müdürün odaya girmesi sırasında duyulabilir.

Bu da öksürüklü bir fıkra

Temel ile Dursun doktora gitmişler. Dursun öksürüyor, Temel ise kabız imiş. Doktor bunlara birer şurup vermiş fakat şişeler karışmış. Doktor bir hafta sonra kontrole gelmelerini istemiş. Bir hafta sonra Dursun doktora gitmiş. Doktor “Nasıl oldun, öksürüğün geçti mi?” diye sormuş. Dursun ise “Toktor pey haçan cesaret edup te öksüremeyrum” demiş.

Siz de yorumunuzu paylaşın: