TEMİZ GIDA HAREKETİ GIDA ENDÜSTRİSİNİ ZORLUYOR!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Eğer yediğimiz gıdaların güvenilir, sağlıklı, temiz vb olması sağlanırsa bu bağımsız bilim insanlarının öncülüğünde yayılacak sivil toplum hareketleriyle olacak.

Bu haberde de bazı gıda devlerinin temiz gıda hareketinin baskılarıyla bazı zararlılardan vaz geçtikleri anlatılıyor. CapriSun meyve suyu üreticisi artık mısır şurubu kullanmadığını ilan ediyor.

Texas’daki bir market zinciri olan Trader Joe’s ürünlerinde artık mısır şurubu, hidrojenize yağ, yapay tatlandırıcı vb kullanmıyormuş.

Çocuklar için olduğu söylenen Nursery suları artık sularında florür olmadığını etiketinde belirtiyor. 

Bunlar yeter mi? Yetmez ama evet. Sivil toplum hareketi bu değişiklikleri zorluyor.

Bu haberin yer aldığı naturalnews.com sitesinin kurucusu Mike Adams temiz gıda hareketinin yaygınlaşması için bu tür değişikliklerin takdir edilmesi, kötü örneklerin de boykot edilmesini tavsiye ediyor.

Bize göre temiz gıda hareketi büyük üreticileri değişime zorlamakla sınırlı kalmamalı. Küçük üreticilerin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesi de sağlanmalı ki herkes sağlıklı gıdaya ulaşabilir olsun.

Sözün özü: Bu bilincin oluşabilmesi ve tuzaklardan kurtulabilmemiz için hepimize çok görev düşüyor!

Sağlıklı Yaşıyoruz.

Kaynak: http://www.naturalnews.com/051451_clean_food_movement_toxic…

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. bakkal dedi ki:

    temiz gıda ne demek. anlamı bulunamayan şeyin hareketi nasıl olur.

    tayyip nasıl temiz anlamı oluyor. bunu dilbilimciler açıklasın. tayyip demek temiz anlamına gelemez. temiz gıda bana hiç bir şey ifade etmiyor. kimseye etmiyor ki yıllardır düşünüp duruyor.

    tayyip razak diyeceksek. köken bilime göre gittiğimizde, bu olsa olsa tıbbın ürettiği ilaçlardır derim. temiz/pis ancak onda düşünülebilir, doğada temiz/pis gıda ayrımı olabilirmi.

    temiz/hijyen dersek, bozulmayan yoğurtlar üretilir: pis su kaynatıp içilir, halıya düşen yumurta çöpe atılır. el değmemiş ürünlerden söz edilir…..

    zaten biz temiz/hijyen gıdayı daha önceleride duymuyormuyduk. okullarda bunu öğrenmiyormuyduk. şimdi başka bir taraftan aynı şey yaşanmıyormu.

    tayyip temizse. uyku rızıksa, temiz uyku nedir. et rızıksa temiz et nedir. temiz su nedir. temiz karpuz nedir. temz karanfil nedir….. yok bunun cevabı. çünkü böyle soru olmaz.

    tayyibat, tababet, tabii, tabip, tablet, tabiat, tıp…. doğal, doğmuş, olmuş, iyi, güzel, mis, huy, yuvarlak, …….

    doğal gıda dersek. tıp ile doğa birbirinden ayrılmış. tıp tabiatı yaşam ve rızık değil. ilaç tanımış. doğal dersen bütün gıda ve ilaç sektörü çöker.

    insanlar tayyip/doğal gıda yerine tayyip/doğal ilaç arıyor bugün.

    doğal ne demek. gıda ne demek. doğal gıda ne demek. gıda ilaç haline getirilirmi. gıdadan deterjjan yapılırmı….

    dip not:hastalık doğal ne demek, hastalık tıbbi/tabii demek. yani tıp bizi hasta ediyor demek.

  2. bakkal dedi ki:

    yanlış dedim.

    doğal dersen bütün sektörler çöker.

Siz de yorumunuzu paylaşın: