DİŞ HEKİMLERİNDEN DİŞ MACUNU TARTIŞMASINA NOKTA KOYACAK AÇIKLAMA

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bazı basın organlarında florürün sağlığa zararlı olduğuyla ilgili yapılan yayınlar üzerine diş hekimleri açıklama yaptı. Türk Pedodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Seymen, florürün dişleri çürüğe karşı koruduğu ve güçlendirdiğini belirterek “50 yıldan daha uzun süredir Avrupa, Amerika ve diğer gelişmiş ülkelerde diş çürüklerinin önlenmesinde ve kontrolünde kullanılmaktadır” dedi.

Bezelye kadar olmalı

3 yaş altı çocukların dişlerini fırçalarkan macunu yutmaması için ebeveyn gözetiminde fırçalaması ve yarım bezelye büyüklüğünde macun konulması gerektiğini anımsatan Seymen, özetle şunları söyledi: “Kanser, Down sendromu, küçük bebeklerde ölüm, ölüm, zekâ geriliği, iskeletsel florozis, guatr, demans, bilinçte azalma, idrar yolu taşları gibi diğer problemlerle ilişkisi konusunda kesin kanıtlar bulunmamaktadır. Birçok ürünün etkinliği ve riskleri hakkındaki asılsız söylentiler sağlığınıza zarar verebilir.”

Bilimsel rapor

Türk Diş Hekimleri Birliği yayınladığı “Florür Durum Raporu”nda “Dünya Sağlık Örgütü diş çürüğünün azaltılmasında, içme sularının florlanması da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle florür uygulamalarının etkili olduğunu bilimsel raporlarla açıkladı” şeklinde konuştu.

Kaynak:

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/saglik/550165/Dis_hekimlerinden_dis_macunu_tartismasina_nokta_koyacak_aciklama.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: