SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN DOKTORA İHTİYACI VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
MUSTAFA MUTLU

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, göğüs hastalıkları teşhis ve tedavisindeki tartışılmaz ustalığının yanı sıra, ciddi bir yazı emekçisi…

Her aydının yapması gerekeni yapıyor: Sadece yaşamakla, çalışmakla, görmekle kalmıyor, aynı zamanda içinde bulunduğu sistemin “hastalıklarını” korkusuzca eleştiren yazılar yazıyor.

Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan Ahmet Rasim Küçükusta, kendi sektörünü acımasızca eleştirmekten, özellikle ilaç firmalarının, sağlık tekellerinin oynadıkları oyunları sergilemekten de çekinmiyor.

Tam adı, “Tomografiyi, anjiyoyu bırak! Kalbime koy başını doktor!” olan bu kitapta, ülkemizdeki ve dünyadaki “sağlık istismarı”nı, en aptalımızın bile anlayacağı kadar yalın bir dille anlatıyor.

Yani… Hayatını tıp bilimine adamış bir doktorun, kendi mesleğine neşter vurduğu bir çalışma olmuş bu kitap…

Küçükusta, yılların deneyimiyle, halkımızın paraya endekslenmiş sağlık hizmetlerinden bıktığını haykırıyor ve doktorlara “insan”ı hatırlatıyor:

“Eski Türk filmlerinde olduğu gibi hastanızla birlikte ağlayın. Önce şefkatli olun. İnsan gibi doktor olun! Başınızı, kalbine koyun hastanızın. Çünkü hastalarınız, böyle bir doktorun başının, göğsüne yaslanmasıyla şifa bulacağını biliyor!”

Sağlık harcamaları, toplam tüketim harcamalarımız içinde gıda ve giyimden sonra başı çekiyor… Peki; bizden o paraları alanların ne kadar “sağlıkçı” olduğunu görmek ister misiniz?

O zaman, bu kitabı kaçırmayın!

***

KALBİME KOY BAŞINI DOKTOR***

Türü: Deneme

Yazarı: Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

Yayımcı: Hayy Kitap

Baskı tarihi: Ekim 2011

Sayfa sayısı: 167

Kitapçı fiyatı: 10 lira

İnternet (İdefix) fiyatı: 8.5 lira.

Kişisel not: Yazarla telefon sohbetlerim var…

Siz de yorumunuzu paylaşın: