‘GÜNDEM ÖZEL’ PROGRAMI, SAĞLIK BAKANLIĞI, İSTANBUL TABİP ODASI VE RTÜK’E ŞİKÂYET EDİLDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Deniz Bayramoğlu mu programa psikiyatrist davet etmedi, iki konuk mu bunu kabul etmedi, davet edilen psikiyatrist mi gelmedi, öncelikle bunun bilinmesi gerekir.

Her ne sebeple olursa olsun “ruhsal hastalıkların ve tedavilerinin” tartışıldığı bir programda bir psikiyatristin olmaması en azından büyük bir eksiktir.

Aynı görüşü paylaşan iki kişiyle yapılan program da tabii ki “kendin pişir kendin ye” havasında geçer.

Karşıt görüş olmayan program “reklâm” kapsamında değerlendirilmelidir.

***

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden, Gündem Özel programı hakkında şikâye. 03.12.2016 tarihli bölümde Prof. Dr. Canan Karatay ve Dr. Ümit Aktaş ile programını gerçekleştiren Deniz Bayramoğlu, konukları ile depresyon ve beslenme alışkanlıkları arasındaki ilişkiyi konuşmuştu.

“Depresyonda beyin kimyasının bozulduğuna dair hiçbir bilimsel yayın yok. Depresyon bir bağırsak hastalığıdır. Bağırsak vücudun köküdür. Beslenmeyi düzenlemeden tedavi mümkün değil. ” şeklinde açıklamaların yer aldığı bu bölüm, Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından şikayet edildi.

TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ’NİN ŞİKÂYET DUYURUSU

Değerli meslektaşlarımız,

03.12.2016 tarihinde CCN Türk kanalında yayınlanan ‘Gündem Özel’ adlı Dr. Canan Karatay ve Dr. Ümit Aktaş’ın katıldığı programda depresyon, ruhsal hastalıklar ve tedavileri ile ilgili halkı yanıltıcı ve bilimsel dayanağı olmayan bilgiler verildiği gerekçesi ile 12.01.2017 tarihinde Sağlık Bakanlığı, İstanbul Tabip Odası ve RTÜK’e şikayet başvurularında bulunulmuştur. RTÜK tarafından gerekli incelemenin başlatıldığını belirtir yazı ektedir. Gelişmeler konusunda tekrar bilgilendirme yapılacaktır. Saygılarımızla.

Türkiye Psikiyatri Derneği

Kaynak: http://www.medyaradar.com/turkiye-psikiyatri-dernegi-o-programi-rtuke-sikayet-etti-haberi-592315

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. kemal Aktaş dedi ki:

    Benim bildiğim Canan Karatay karşıt görüşte olan biriyle ekrana çıkmıyor, tartışmaktan kaçıyor. Kendi başına çıkıyor veya Ümit Aktaş’ ı yanına alıyor. Bir psikiyatristle tartışabileceğine zerre kadar ihtimal vermem.

  2. Ahmet Mithat Can dedi ki:

    Sayın hocam bahse konu programın konusu “ruhsal hastalıkların ve tedavilerinin” tartışıldığı bir program değildi. Program 4,5 saat sürmüş ve bütün konuları kapsıyordu. Psikiyatri ile ilgili bölüm sadece 20-25 dakikalık bir bölümdü. Ancak tabii ki ben de karşıt görüşlü katılımcıların katıldıkları programları daha faydalı görüyorum. Saygılarımla.

  3. Nihan dedi ki:

    Kemal Beyefendinin yorumuna katılıyorum. Karşı görüş olmayınca olmuyor, iş şova dönüşüyor.

  4. karadenizli dedi ki:

    Bu tür şikayetlerden bir şeyb çıkmaz, söyleyen söylediği ile kalır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: