KIRMIZI ET YAĞIYLA BİRLİKTE YENDİĞİNDE FAYDALI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Canan Hocamın bayram dolayısıyla verdiği beyanatta katılmadığım hususlar var.

BİR: Hiçbir yiyecek ve içeceğin istenildiği kadar veya bol bol tüketilmesini doğru bulmam. Her şeyin makul bir miktarı olmalıdır ve bundan uzaklaşılmamalıdır.

İKİ: Şekersiz Türk kahvesi, evet, sağlıklı bir içecektir ama günde birkaç fincan geçilmemelidir; fazlası zararlı olabilir.

ÜÇ: Bol bol güneşlenmeyi de doğru bulmam, ideali güneş olan her gün tam öğle vakti 15-20 dakika güneşlenmektir.

Gelelim neticeye

Bu kadar kusur müftü kızında da olur.

Bize sağlıklı beslenmenin ne demek olduğunu öğreten değerli Hocamın bayramını tebrik eder, ellerinden öperim.

***

Habertürk’ ün haberi:

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kırmızı etin, yağıyla beraber tüketildiğinde faydalı olduğunu belirterek, “İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz.” dedi.

Karatay, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen kitap imzalama etkinliğinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramda, baklava ve börek tüketilmesini önermediğini söyledi.

AA’nın haberine göre, lezzetli ve doğal olan her şeyin istenildiği kadar yenilebileceğini aktaran Karatay, baklava yenilecekse sadece bir dilim tüketilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kurban Bayramına ilişkin de açıklamalarda bulunan Karatay, “Bol bol kuyruk yağını kullanabilirsiniz. Kırmızı et, yağıyla beraber yendiğinde faydalı, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.” ifadesini kullandı.

Türk kahvesinin sağlıklı olduğuna dikkati çeken Karatay, “Kahve en güçlü antioksidandır, şekersiz olmak şartıyla. Misafirlikte şeker yemeyiniz, bol bol kahve içebilirsiniz. Yaz döneminde bol bol denize girip, güneşlenip D vitamini depolamalı. İleri yaşta görülen hastalıkların hiçbiri genetik değildir, hepsi önlenebilir hastalıklardır. Bu hastalıkların hiçbiri ilaç eksikliğinden değildir.” diye konuştu.

Kaynak: https://www.haberturk.com/canan-karatay-kirmizi-et-yagiyla-beraber-yendiginde-faydali-2109979

***

EK 1 (20.8.2023): Hayvani gıdalardaki (et, balık, yumurta, süt, yoğurt…) proteinin vücuda faydası bitkisel gıdalardakinden (sebze, bakliyat, kuruyemiş…) çok daha fazla.

Kaynaklar:

https://scitechdaily.com/animal-vs-plant-protein-new-research-suggests-that-these-protein-sources-are-not-nutritionally-equivalent/?expand_article=1

https://www.mdpi.com/2072-6643/15/13/2870

Makale: Effects of Consuming Ounce-Equivalent Portions of Animal- vs. Plant-Based Protein Foods, as Defined by the Dietary Guidelines for Americans on Essential Amino Acids Bioavailability in Young and Older Adults: Two Cross-Over Randomized Controlled Trials

***

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Betül dedi ki:

    Canan hocaya takılmadan duramıyorsunuz, ikinizi de seviyoruz.

Siz de yorumunuzu paylaşın: