SEKS SIRASINDA KALP KRİZİ GEÇİRİRSENİZ, ÖLÜM RİSKİNİZ DAHA YÜKSEK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Seks sırasında kalp krizi geçiren erkeklerin hayatını kaybetme ihtimallerinin çıplak olduğu için yardım çağırmaya utanan partnerleri sebebiyle daha yüksek olduğu bildirildi.

Seks sırasında geçirilen kalp krizine bağlı ölüm ihtimalinin daha yüksek olmasını daha geç yardım çağırılmasına bağlamak bana göre doğru değil.

Asıl sebebin, çok ağır bir fiziksel aktivite türü olan seks ilişkisinin olması daha muhtemeldir. 

Özellikle de bu ilişkinin yasak olması heyecanı daha da artıracağı için kalp krizi ve krizin daha ağır olması ihtimalinin daha yüksek olması beklenir.

Bu tür ilişkilerden önce alınan ereksiyonu sağlayan bazı ilaç, afrodizyak ve alkolün etkileri de unutulmamalıdır.

Diğer taraftan kriz geçiren kişinin çıplaklığı kolayca halledilebilecek bir meseledir.

Kalp krizi geçiren bir kişi için”komşu”çağırmanın -komşu doktor veya bir sağlık çalışanı değilse- işe yarayacağını sanmıyorum.

Araştırmayı gerçekleştiren Sharifzadehgan’ dan çıplak, az giyinik, pijama ve takım elbise ile yapılan seksin kalp krizinden ölümlere etkisini ortaya koyan prospektif bir çalışma bekliyorum.

Özellikle de kravat takanların durumunu merak ediyorum.

Kalp Krizi Nedir? Kalp Krizini Önlemek Mümkün mü? Kalp Krizi Geçirenlerin  Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir? - Evrim Ağacı

***

T24’ün haberi:

Seks sırasında kalp krizi geçiren erkeklerin hayatını kaybetme olasılığı, çıplak olduğu için yardım çağırmaya utanan partnerleri nedeniyle dört kat daha yüksek.

Paris’teki European Georges Pompidou Hastanesi’nden doktor Ardalan Sharifzadehgan, kalp krizi geçiren 3 bin 28 hastanın kayıtlarından yola çıkarak yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Söz konusu kayıtlara göre  European Georges Pompidou Hastanesi’ne kalp krizi nedeniyle başvuran kişilerin 246’sı fiziksel bir aktivite sırasında kalp krizi geçirmişti, bunların 17’si ise seks sırasında kriz geçirmişti.

Sharifzadehgan’in bulgularına göre, normal durumlarda kalp krizi geçiren her 2 erkekten 1’i hayatta kalırken, seks sırasında kalp krizi geçiren her 8 erkekten yalnızca 1’i hayatta kalabiliyor.

Sara Young’ın The Independent’ta yer alan haberine göre, bu durumun nedeni seks sırasında kalp krizi geçirilmesi halinde partnerlerin çoğu kez yardım çağırmak için geç kalmaları. Müdahae için gecikilen her dakikanın hayatta kalma şansını yüzde 10 düşürdüğüne dikkat çeken Sharifzadehgan’e göre, “Böyle bir durum yaşandığında, partnerler şok oluyor ve nasıl davranmaları gerektiğini bilemiyor.” Sharifzadehgan “Eşleri ve kendileri çıplak sanırım komşuları çağırmaya çekiniyorlar. Bu büyük, büyük bir utanç” diye de ekliyor.

İngiliz Kalp Vakfı bir kalp krizi geçirenlere birkaç hafta seksten ve cinsel yakınlaşmadan uzak durmalarını öneriyor. Bununla birlikte kişiler, fazla alkol tüketilmemek ve cinsel yakınlaşma  öncesinde fazla bir şey yememek şartıyla seks yapabilirler. Ayrıca böyle bir rahatsızlık atlatmış kişiler partnerinden daha aktif bir rol almalarını isteyebilirler.

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/seks-sirasinda-kalp-krizi-gecirirseniz-hayatinizi-kaybetme-riskiniz-cok-daha-yuksek,430749

 

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: