GIDA STRATEJİK BİR SİLAHTIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

TV NET’ de Asuman Uğur tarafından sunulan Gündem Özel programında gıdalarımızı ele aldık.

Programa Dr. Yavuz Dizdar, Dr. Fatih Gültekin, Zafer Şenyurt ve İlknur Menlik de katıldı.

Programda şu görüşleri dile getirmeye çalıştım:

BİR: Gıdalar sadece karnımızı doyuran, yaşamamızı sağlayan yiyecek ve içecekler değildir. Gıdalar sadece gıda değildir.

İKİ: Gıdalar tıpkı ilaçlar gibi stratejik ürünlerdir, endüstriyel silahlardır. Gıdanın ve ilacın F-35’ lerden S-400’ lerden bir farkı yoktur ve hatta onlardan daha da önemli oldukları bile söylenebilir.

ÜÇ: Gıda ve ilaç birbirinden ayrılamaz. Hipokrat’ ın “İlacınız gıdanız, gıdanız ilacınız olmalı” sözü bunun ispatıdır. Gıda ve ilaç şirketleri doğrudan ve dolaylı ortaktırlar.

DÖRT: Gıdayı sadece beslenme bilimi penceresinden değil siyasi, ticari, ekonomik, milli güvenlik ve dini bakımlardan da ele almak gerekir.

BEŞ: Tıp sadece tıbbi araştırmalara, tıp kitaplarına, tıp bilgilerine ve doktorların kararlarına bırakılacak bir mesele değilse gıda da sadece “gıdacılara” bırakılacak bir mesele değildir.

ALTI: Tedavi eden tıbbın hasta edici bir tarafı olduğu gibi gıdaların da hastalıkların ortaya çıkmasında temel rolleri vardır.

YEDİ: Gıdalar, endüstrinin işe dâhil olmasıyla, gıdaların işlenmesiyle bozulmaya başlamıştır.

SEKİZ: Gıdaların işlenmesi ve katkı maddeleri sadece endüstrinin işine gelir. Sentetik katkı maddelerinden hiçbirinin o yiyeceğin besin değerini artırıcı etkisi yoktur. Gıdaların raf ömrünü uzatan katkı maddeleri insanların ömrünü kısaltır.

DOKUZ: Gıdalar insanların binlerce senedir uyguladıkları geleneksel usullerle muhafaza edilmelidir. Tabiatta benzeri olmayan ve karşılığı olmayan fiziki ve kimyevi işlemler gıdaları bozar.

food as a  weapon ile ilgili görsel sonucu

ON: Obezite, diyabet, kalp krizi-felç, kanserler, astım-alerji, Alzheimer, depresyon… ve tüm diğer kronik enflamatuar hastalıklardaki artışla hazır gıdalardaki artış birbirine paralel gitmektedir.

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=4YCBa0d83z4

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Büşra Kemer dedi ki:

    Ahmet Beyefendi, programınızı seyrettim, çok haklısınız. Bizi hasta eden bu gıdalardır. Bunları kesinlikle yemememiz ve özellikle de çocuklarımıza asal yedirmememiz gerekiyor.

  2. Bunlar aynı zamanda GDO’ yu da başımıza bela eden tiplerdir. programı seyrettim konu edilmedi ama sıra gelseydi GDO’ yu da salanlar gibi savunurdular.

  3. Vahit Murat dedi ki:

    İlknur hanım acaba gofretin şekerlerin çipslerin kola ve gazozun faydalarını bir anlatsa da dinlesek çok neşeli oluyor vallahi.

  4. Elinize , dilinize sağlık, Ahmet Hoca.

    Çok güzel yazı ve konuşmalar. Kutluyorum.

    Döviz yükseldi yaa, ilaçlar ne olacak şimdi, ilaççılar ne yapacaklar bakalım…Herkes sağlıklı beslenme, yaşama ve ilaçsız hayata merhaba demek zorunda kalacak eninde sonunda! Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacak, çıkmak zorunda…..

    Sonunda bizler kazanacağız! Gandhi’nin dediği gibi..sabırla bekliyorum. Nur içinde yatsınlar, Ahmet Aydın ve Mevlüt hocalar…İçim sızlıyor vallahi, onları andıkça…göz yaşlarımı tutamıyorum..

  5. Uzman doktor dedi ki:

    Çağın hastalıklarının gıda mühendisliğinin ortaya çıkmasından sonra çığ gibi artması tesadüf olabilir mi, ayıptır, el insaf ya hu!

    Gıdalara müdahale edildi, gıdalar bozuldu. Gıdalar bozulunca hastalıklar arttı.

    Endüstrinin neden dellendiğini çok iyi anlıyoruz, adamların foyasını ortaya çıkardınız.

Siz de yorumunuzu paylaşın: