VÜCUDUMUZDA İĞNE GİRMEYEN NOKTA CEBİMİZDE PARA KALMAYACAK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Bu okuyacağınız haber  aşılarla ilgili bilimsel gerçekleri ve endişeleri dile getiren doktorlara neden saldırıldığını, onlara neden “halk sağlığı” düşmanı gibi iftiralar atıldığını açık ve seçik olarak ortaya koyuyor.

Amaç bunların susturulması ve her çıkan aşının “toplum sağlığı” bahanesiyle sorgusuz sualsiz dayatılması, aşı “tüketiminin” zarar görmemesi.

Habere göre aşı şirketlerinden GSK’ nın 41 aşısı varmış ve yakın bir gelecekte bunlara 14 yenisi eklenecekmiş.

Sadece GSK’ nın aşılarını olsak bile tam 55 aşı bizi bekliyor.

Göreceksiniz yakın zamanda önce aşının önlediği hastalıkla ilgili korkutma kampanyası başlayacak, aşı olmazsa kaç milyon kişinin öleceği açıklanacak ve bu aşılara karşı çıkanlar tehdit edilmeye başlanacak.

Aklımızı başımıza almazsak vücudumuzda iğne girmeyen nokta cebimizde de para kalmayacak.

***

Şu vereceğim bilgileri okuyun ve GSK’ nın amacının insan sağlığı mı yoksa kasasını doldurmak mı olduğuna siz karar verin:

İngiliz ilaç devi GSK bilerek bozuk ilaç satmış (1, 2):

GlaxoSmithKline (GSK), Porto Rico’ daki fabrikasındaki üretim hatalarından kaynaklanan davada USA’ lı yetkililerle 750 milyon dolar ceza ödeme konusunda anlaştı. Bu, bir ilaç firmasının bilerek bozuk ilaç üretimi ve satışı iddiası için ilk başarılı dava olması yanında, aynı zamanda bir ilaç firmasına verilen en büyük dördüncü para cezası.

GSK’ nın Çin’ de doktor ve devlet memurlarına 300 milyon dolar rüşvet verdiği ortaya çıktı (3, 4, 5):

Çin yönetimi kısa adı GSK olan GlaxoSmithKline isimli ilaç firmasını 490 milyon dolar para cezasına çarptırdı. Sebep, ürünlerinin daha fazla satışını sağlamak için doktor ve devlet görevlilerine 300 milyon dolar verdiklerinin ortaya çıkması. GSK’nin ülkedeki faaliyetlerini yürüten Mark Reilly’ye, tecil edilmiş 3 yıl hapis cezası verildi ve Çin’den sınır dışı edilmesi kararlaştırıldı. GlaxoSmithKline’ın diğer yöneticileri de, yine tecil edilmiş hapis cezalarına çarptırıldı.

Polonya’ da doktorlara astım ilacının satışını artırmak için rüşvet verdi (6,7):

Dünya ilaç devlerinden GlaxoSmithKline (GSK), Seretide isimli ilacın daha fazla satılmasını sağlamak için Polonya’ da doktorlara rüşvet vermekle suçlanıyor.

Galaxo’ ya 90 milyon dolar ceza (8,9):

Dünya ilaç devlerinden İngiliz GlaxoSmithKline, Amerika’ da 38 eyalette açılan davalara karşılık 90 milyon dolar ceza ödemeye razı oldu. Şirket bir zamanlar dünyanın en çok satan ilaçlarından olan Avandia’ nın kalp krizi ve felç risklerini önemsizmiş gibi göstermekle suçlanıyordu.

GSK’ ya sahtekarlıktan tarihin en büyük para cezası kesildi (10, 11):

Amerikan Adalet Bakanlığı, dünyanın önde gelen ilaç firmalarından GlaxoSmithKline’ nın (GSK), kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ederek cezai ve hukuki sorumluluklarına karşılık 3 milyar dolar ödemeye razı olduğunu açıkladı. GSK, uzlaşma gereğince 5 yıl süreyle hükumet yetkilileri tarafından gözlem altında olmayı da kabul etti. 3 milyar dolarlık tazminat Amerika tarihinde “sağlıkta dolandırıcılık” sebebiyle ödenecek olan en yüksek meblağ!

too many vaccines ile ilgili görsel sonucu

Gelelim neticeye

Doktorlara ve devlet memurlarına rüşvet ve hediyeler, endikasyon dışı ilaç tanıtımları yapmak, bildiği halde ilaç yan etkilerini ve güvenlik verilerini saklamak, Sosyal Güvenlik Kurumunu dolandırmak gibi vahim suçlamalarla ceza almış bir şirkete güvenmiyorum.

Güvenenler kollarını açabilir, aşılarını olabilir ama bizi kimse aşı şirketlerinin kobayı yapamayacak, bunu böyle bilin!

Biri bana, çocuklarımızın suçiçeği dökmesini kendilerine dert edinen kapitalizmin açlıktan, temiz su ve kanalizasyon olmadığından; üzerilerine yağan bombalardan ölen; savaştan kaçarken denizde boğulan çocukları neden kaale almadığını izah etsin, GSK’ nın 55 aşısını da yaptırmaya söz veriyorum.

Kaynaklar:

1.http://ahmetrasimkucukusta.com/2010/10/28/yazilar/elestirel-yazilar/ilac-endustrisi/ingiliz-ilac-devi-gsk-bilerek-bozuk-ilac-satmis/

2.https://www.nytimes.com/2010/10/27/business/27drug.html?partner=rss&emc=rss

3.http://ahmetrasimkucukusta.com/2013/10/24/ordan-burdan-havadan-sudan/gsk-nin-cin-deki-satislari-a-dustu/

4.https://www.bbc.com/turkce/ekonomi/2013/10/131024_gsk_sorusturma.shtml

5.http://www.bbc.co.uk/turkce/ekonomi/2014/09/140919_glaxosmithkline_cin.shtml/

6.http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/04/22/yazilar/tip-yazilari/koah/doktorlar-ve-ilac-endustrisi-cikar-iliskisi-sifirlanmalidir/

7.https://www.bbc.com/news/business-26970873

8.http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/11/19/yazilar/elestirel-yazilar/ilac-endustrisi/glaxo-ya-90-milyon-dolar-ceza/

9.https://www.wsj.com/articles/SB10001424127887324556304578121314190446632

10.http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/07/04/yazilar/elestirel-yazilar/ilac-endustrisi/tavukgotu-tovbe-tutar-mi/

11.https://health.usnews.com/health-news/news/articles/2012/07/02/glaxosmithkline-to-pay-3-billion-for-health-fraud

***

Medimagazin‘ in haberi:

Tüm dünyada 300 yıldan uzun süredir hizmet veren GSK, 100 yıldan fazladır ürettiği aşılarla insan sağlığını koruyor. 16 bin çalışan ile her gün 166 ülkeye 2.3 milyon doz aşı ulaştıran GSK’nın ar-ge aşamasında 14 aşısı bulunuyor

Portföyünde 41 aşı bulunan GSK, 2017’de 5.6 milyar pound hacim ile tüm dünyada aşıda lider firma olarak bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Doğumdan yaşlılığa kadar her dönemde insanları hastalıklara karşı korumak ve hayatlarının her anını iyilik ve sağlıkla geçirmelerine destek olmak için ARGE çalışmalarına artan bir ivme ile devam ediyor.

Aşının lider firması olduklarını belirten GSK Medikal Direktörü Dr. Fulya Erman yaptığı açıklamada “GSK uzman kadrosu, olağanüstü teknoloji yelpazesi ve 180 bilimsel iş birliği sayesinde farklı coğrafyalarda yaşayan farklı yaş gruplarına yönelik daha uzun süre etki eden yenilikçi aşılar geliştiriyor. Aşılarda tescilli adjuvan sistemleri ve SAM RNA (Kendi Kendini Güçlendiren Messenger) kullanılması bu alandaki bilimsel ve teknolojik liderliğinin en güzel örneklerinden sadece ikisidir” dedi.

Erman hala çok yeni bir teknoloji olan SAM RNA’nın kişiselleştirilmiş aşılar için kullanılmamış bir fırsat olarak nitelendirildiğini, bunun da kanser tedavisinde büyük bir adım olabileceğinin altını çizdi. Bu teknolojilerin, Ebola gibi ölümcül bulaşıcı hastalıklarla savaşmada umut vaad ettiğini de sözlerine ekledi.

Aşıda yeni alanlar: anti-mikrobiyal direnç, terapötik aşılar ve evrensel veya tek dozlu aşılar

Şu an portföyünde 41 aşı bulunan GSK, 14 yeni aşı üzerinde çalışıyor. Yeni alanlarından biri olan antimikrobiyal direnç, bugün halk sağlığı için artan bir endişeye neden oluyor. Geliştirilen aşılarla hedef patojenlerin dirençli olması durumunda enfeksiyonların önlenmesini amaçlanıyor. Antibiyotiklere direnci giderek artan staphylococcus aureus bakterisine karşı üzerinde çalışılan aşı da buna örnek olarak gösteriliyor.

Çalışmalarını kısa, orta ve uzun dönem olarak yapan GSK, hepatit B ve her mevsim tekrarlanması gerekmeyen bir grip aşısı üzerindeki çalışmalarını da sürdürüyor.

KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) aşıları ise erken gelişim aşamasında bulunuyor. Hayatı tehdit eden KOAH’ın aşısı ile enfekte akciğere yerleşmiş organizmalar; RSV için ise hastalığa yakalanma riski en fazla olan farklı yaş gruplarına – İleri yaş yetişkinler, anne ve pediatrik- yönelik 3 farklı aşı üzerinde çalışılıyor.4CMenB (Menenjit), DTP (Difteri, Tetanoz, Boğmaca) ve KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) gibi mevcut diğer aşıları geliştirmek kısa ve orta vade planlar arasında yer alıyor.

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/ilac-sanayi/genel/tr-gsk-14-yeni-asi-uzerinde-calisiyor-8-60-79083.html

***

EK 1 (20.10.2022): HALUK VAHABOĞLU “Zorunlu aşı olmaz (aklım almıyor) koruyor ise korunmak isteyen olur Bir “çocukluk aşıları” kültü oluşturdular tabu dokunamazsın sonrası kolay doldur torbaya Aşı konusunda bazı ilkeler konmalı ve o ilkeler çerçevesinde liste kategorize edilmeli doğrusu kamunun kontrolünde olması”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1583002287458615296?s=20&t=Om3u_9YakV17h3B1xZSJXw

HALUK VAHABOĞLU “Çocukluk dönemi aşı takvimini belirleyenler çıkar çatışması belgelerini ve bilimsel gerekçelerini eleştiriye açık bir şekilde yayınlamalıdır TC Devleti neyi ne için yapacağına karşıt görüşleri dinleyerek karar vermelidir”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1583087029604454401?s=20&t=Om3u_9YakV17h3B1xZSJXw

***

EK 2 (23.10.2022): FERHAT ARSLAN “Önce bilimsilerin ağzını kapatıp (fotoya bakın) sonra can alıcı sorumuzu soralım. Madem hepatit B anneden çocuğa geçiyor anasında hepatit B olmayan çocuğu 0.1.6 aylarda niye aşılıyorsun. Diğer geçiş yolları cinselllik?, ortak enjeksiyon kullanımı? Dövme? Dangalak demeyeceğim burda!”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1583874351124082688?s=20&t=

***

EK 3 (23.10.2022): FERHAT ARSLAN “Timus diye bir organımız var kendimizin ve kendimizin olmayan antijenleri ayırıp sağlam bir immun sistemin temellerini atıyor. Bunu yaparken myeloid hücre serilerinin ve dokuya gömülü monosit-makrofaj sistemini başat kullanıyor. Ha işte bunlar ilk 6 ayda tam olgun değil.”

“Değil 6 ay, 2 yaşa kadar tam da olgunlaşmaz. İlk 6 ay-12 ay arası annenden geçen antikor boşuna değil ayrıca anne sütünde boşuna değil. Bunlar senin immun sistemin olgunlaşıncaya kadar memeli olduğun için böyle evrildi. Sürüngensen başka tabi”

“Uyarıyorum sağlam argümanlarla gelin diyorum. Yok mevzuat ezberleyip karşımıza çıkıyorlar. Aşı yaptıranlarda üzülmesin. İnsan vucudu aptal mı birşeye üç defada antikor oluştursun. Zamanı yanlış. Mesele bu.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1583899041363918848?s=20&t=ag3UmnyS0x_L__kBJWJ54w

***

EK 4 (23.10.2022): FERHAT ARSLAN Öyle bir kült ile karşı karşıyayız ki işe yarar olduğunu düşündüğünüz bir aşının zamanlamasını dozunu veya kaç doz yapılacağını bile tartışma konusu yapamıyorsunuz. E sonra buna bilim diyorlar. Çalışma? İlaç firması yapıyor. Katolik rahibi gibiler.

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1583915564028030978?s=20&t=ag3UmnyS0x_L__kBJWJ54w

***

EK 5 (20.12.2022): FERHAT ARSLAN “Çocukluk aşıları ile ilgili oluşturulan bir kült ve bu külte sahip çıkan din (bilim! )çevreleri vardır. Hepsini besleyen ise sermayedir. Mesele insandır. Üretilen şey değildir. Doz ve uygulama zamanları saçma sapan bir hal almıştır. Bu bir kaç doktorun başa çıkabileceği şey değildir.

Çocukların bağışıklık sistemlerinde bazen fark etmesi zaman alacak problemler doğuştan kaynaklı olarak vardır. Bu çocuklarda hastalıklar (kızamık, su çiçeği..) ağır gidebilmektedir. Toplu bir şekilde yaşanan yerlerde bağışıklığı iyi olan çocukların aşılanması bir nevi fedakarlıktır

Belli birkaç hastalık için ( kızamık, difteri, Tetanoz, hepatit B, hepatit a, kuduz, çocuk felci (ağızdan) ) bu fedakarlıktan ötede bireyin sağlığı için zararından daha çok fayda sağlamaktadır. Ama her mikrobu her virüsü hedefleyen kitlesel aşılama başka bir manyaklık türüdür.

Şurda fayda sağlamaktadır sözü bile tekrar tekrar değerlendirmeye tabi tutulmalı sağlam farmakovijilans çalışmaları ile her de katta tekrar değerlendirilmelidir. Diyelim ki herhangi birisi ile bir başka kronik hastalık ilşkisi bulundu. Elbette yapılmamalıdır. Bilim böyle ilerler

Özellikle hayatını bu işlere adamış çocuk hastalıkları profesörlerinin tutumunu ibretle izlemekteyim. Tıp ettiğinin zarar vermeme ve yararlılık ilkelerini her yeni çıkarılan aşı ile nasıl bağdaştırıp bu kadar emin konuşuyorlar. Bu saçmalıktır!

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1605097897791574016?s=20&t=X9J2hDvKKsq2MxawMG1JUQ

***

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Kenan dedi ki:

    Ey millet kobaylığaa hazır olun

  2. feride dedi ki:

    ilahi ahmet bey ilaç şirketlerinin derdi tabbii ki paradır siz onları yoksa hayır kurumu mu ya da iyilik meleği mi sanıyordunuz

  3. Yasin Yaşar dedi ki:

    Hanımefendi keşke bu yeni teknolojilerin başımıza ne gibi çoraplar öreceğinden de söz etseymiş. Her virüse her bakteriye her mantara aşı yaptırarak sağlıklı olmak mantıklı değil Bu sadece aşı üreticilerinin kasalarını doldurmasını sağlar.

  4. Sena dedi ki:

    sen kendini ne sanıyorsun ahmet bey bu aşıların hepsinin de yapılması şart anladın mı yoksa hepimiz hasta oluruz

  5. talha dedi ki:

    düşünmeden,araştırmadan koyun gibi bir şeyin peşinden gitmeyi marifet sananlar gerçeklerle yüzleştiklerinde iş işten geçmiş olacak.doktor aşı vurulması lazım diyor ee aynı doktorlar sigara reklamı yapmadı mı sigara içmeyi teşvik etmedi mi?margarin yağları tavsiye edip doğal hayvansal yağlar zararlı diye ahmakça açıklamalar yapmadılar mı?yıllar sonrada tam tersini söylediler.gün gelecek aşılarda zararlı diyecekler!

  6. Meryem Ceyhan dedi ki:

    Merhaba sağ ayak topuguma iğne battı ve kırığı içeride kaldı. Doktor iki saalik ugrasidan sonra çıkarabildi iğneyi. Tetanoz aşısı vurdurmali mıyım? Korunmak için doğal bir yöntem var mıdır? Bilgilendirirseniz sevinirim

Siz de yorumunuzu paylaşın: