KAPATIN ŞU ÜNİVERSİTELERİ!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ ın yazısı:

Bu makalemde, kendi düşüncelerimin yanında, aynı ıstırabı iliklerinde hisseden bir başka muharririn yazısını öne çıkartarak, yüksek öğretim ile ilgili kanayan bir yaraya parmak basmak istiyorum. 

Ulusal ve uluslararası bilimselliği yerlerde sürünen, dünya sıralamasındaki ilmî yerlerinin telaffuz etmeye hayâ ettiğimiz seviye/sizlikte olan, akıl almaz ayak oyunları ile aşırdıkları (!) sözüm ona akademik payeleri, yaşadıkları şehir/belediye/mahalle/kasabanın hudutları dışına çıkamayan ve hiçbir bilimselliği ve tanınırlığı bulunmayan, gerçek bir akademisyen sıfatlarını kazanamamış hoca(!)larla caka satan, her şeyi reklamdan ibaret  zanneden, on binlerce mezunu boşta, işsiz, güçsüz, aylak aylak gezen, birkaç öğrenci ile ya da öğrencisiz eğitim (!) vermeye çalışan veya iddiasında bulunan, eğitim-öğretim kalitesi ortaokul seviyesini aşamayan, öğrenci sayısından daha çok akademik (!) personeli ile ülkemizin bütçesine çok büyük bir yük getiren, katma değeri bulunmayan, taşıdıkları ismi hak edememiş bazı devlet/özel üniversite (!), fakülte (!) ve yüksekokul (!) gibi kurumların okkalı bir şekilde hakkaniyetle sığaya çekilmesi, tecziyesi ve isimlerini hak etmeyenlerin kapatılması hiç düşünülüyor mu? 

Tabii ki master ve doktora programları da…

Bu hususta, Sayın Burhan Özfatura beyefendinin çok yakın bir zaman önce neşr edilen isyan dolu bir makalesini (https://www.gozlemgazetesi.com/HaberDetay/251/1108227/bir-zamanlar-odtu.html) hiçbir virgülüne, noktasına ve kelimesine dokunmadan paylaşarak bitirmek istiyorum. 

“-Sayıştay raporuna göre, 41’i akademik, 29’u idari olmak özere 70 personele sahip Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine fiilen devam eden öğrenci sayısı birinci sınıfta 4, ikinci sınıfta 3, dördüncü sınıfta 2 olmak üzere sadece 9 öğrencidir. Bir başka ifade ile öğrenci başına düşen öğretim sayısı 4,5’tir.

-Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde öğrenci başına yapılan yıllık harcama miktarı Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenci başına yapılan harcamanın 2 katından fazladır.

-9 profesör, 3 doçent, 4 yardımcı doçent çok sayıda araştırma görevlisinin yer aldığı Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı Sürmene Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü, 26 öğrenci kontenjanına karşılık hiç tercih edilmemiştir. Tunceli Su Ürünleri bölümünü ise bir öğrenci tercih etmiştir. 10 profesör, 7 doçent, 6 yardımcı doçent 32 akademik personele sahip Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Eğridir Su Ürünleri Fakültesi de hiçbir öğrenci tarafından tercih edilmeyen bir diğer su ürünleri bölümüdür.

-Kayda değer öğrencisi olmayan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünde 40 profesör, 32 doçent, 6 yardımcı doçent olmak üzere 108 akademik personel görev yapmaktadır. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünde görevli profesör ve doçent sayısı; Adıyaman, Siirt, Mardin ve Munzur Üniversiteleri başta olmak üzere Anadolu’daki birçok üniversitesinde görev yapan profesör ve doçent sayısından daha fazladır.

Devamını okumak için: https://www.medimagazin.com.tr/authors/ismail-hakki-aydIn/tr-kapatin-su-universiteleri-72-87-4146.html

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Kamu Manşet dedi ki:

    Güzel bir yazı kaleme alınmış. Emeğinize sağlık

  2. kamuvakti dedi ki:

    Yazı gerçekten çok iyi olmuş artık yazılarınızı takip etmeye devam ediyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: