DOKTORA GİDE GELE PSİKOLOJİM BOZULDU

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
poliklinik 1

Merhaba sevgili Ahmet Hocam,
Yaşım 36.
5 yıldan fazla oldu sigarayı bırakalı. Yaklaşık 15 sene içtim. Son 2 yıldır balgam şikâyetiyle sürekli hastanelere gittim geldim.

Filmler, tomo, MR, sayısız SFT, ayrıca DLCO ve son olarak da bronş provokasyon testi.

Bu son teste göre astım dendi ve rapor çıkarıldı. 500 lük Seretide ve 10 gr lık Montelukast verildi.

Gittiğim her doktor, reçete veya tetkik istek formlarında bulunan ”şikâyeti” kısmına ”öksürük” yazdı. Oysa ki bende öksürük şikâyeti hiç olmadı. Sadece renksiz balgam. Bazen rahat bi şekilde çıkardı. Bazen de göğsümde tıkanıklık hissederdim. O zaman zorla öksürmeye çalışırdım ve arkasından parça parça sökülür gelirdi balgam.

Gittiğim ilk doktor (dâhiliyeci idi) ”amfizem yatakları var” demişti. Neyse ki sonrakiler (tamamı göğüsçü) bunu tekzip etti. Çoğunluğu “önemli bir şeyin yok” dedi. Bazıları, “kronik bronşit” olabilir dedi.

Geniz-burun vb olabilir diye KBB ye yönlendirdiler. 2 ayrı KBB’ ciye gittim. Onlar da ciddi bir şey yok dediler. Oysa ki ben kendimi bildim bileli burundan nefes almakta güçlük çekerim. Nadiren sadece burundan solurum. Çoğunlukla ağızdan… Ve sürekli mendil taşırım.

Velhasıl, ben hala rahat değilim. En son 1 ay önce gittiğim genç doktorun tavsiyesiyle Seretide’ i günde 1 kez kullanmaya başladım. Açıkçası, “ilacı kullandığım ve kullanmadığım dönemler arasında bi fark göremiyorum”.

Bütün bi yazı sporla geçirdim. Bol bol bisiklet ve yüzme, 1 kaç kez de dağ tırmanışı. Hiç birinde de daralma falan olmadı. Fakat bu “doktorlara gide gele psikolojim bozuldu sanırım”.

Şimdi sizden öğrenmek istediğim şu: Beni yönlendirebileceğiniz herhangi doktor veya hastane var mı ? Ya da ben ne yapmalıyım?
Zamanınızı aldığım için lütfen bağışlayın.
İyi çalışmalar, iyi geceler…..

DOKTORA GİDE GELE PSİKOLOJİM BOZULDU

Anlattıklarınız sizde üst solunum yolları hassasiyeti olduğunu düşündürüyor.

Bu tabloda hastanın yapılan tüm tetkikleri normal veya normale yakın çıkar, muayenelerinde de önemli bir bulguya rastlanmaz.

Bence sizin hiçbir ilaç kullanmanız gerekmiyor.

Evinizin sıcaklığı ve nemini ayarlayın, yatak odanız güneş gören bir oda olsun ve halı, kilim, koltuk kanepe gibi toz tutabilecek eşyalar bulunmasın, yatak takımlarının yün veya kuş tüyü, kaz tüyü olmasın.

Sigara içmeyin, içilen ortamlarda bile bir saniye bulunmayın.

Bol su için, her gün spor yapmaya devam edin.

Burnunuzu evde kendi yapacağınız tuzlu su ile (bir litre suya bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat) sabah akşam yıkayın.

Hastane ve doktorların semtinden bile geçmeyin.

Siz de yorumunuzu paylaşın: